Κρίστιαν Έρικσεν: Να γίνει ο ηγέτης της Ίντερ!

Κρίστιαν Έρικσεν: Να γίνει ο ηγέτης της Ίντερ!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έγινε νερατζούρο! Ο Δανός σταρ είναι πλέον παίκτης της Ίντερ κι έτοιμος να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην κορυφή της Serie A. 

Αλλαγή σελίδας, ένα νέο πρωτάθλημα μπροστά του, μια τεράστια πρόκληση! Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι παίκτης της Ίντερ, ο Αντόνιο Κόντε του έδωσε τη μπαγκέτα του μαέστρου κι ευελπιστεί πως ο Δανός θα οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Serie A. Ο τελευταίος του χρόνος στην Τότεναμ είχε σκαμπανεβάσματα, το μυαλό του Έρικσεν ήταν εκτός Λονδίνου, γι αυτό και δεν ανανέωνε με τους Σπερς. Αλλωστε, πριν λίγους μήνες η Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε για την απόκτησή του, χωρίς όμως να καταφέρει να κάμψει τις απαιτήσεις του Λίβι!

Η τεχνική του κατάρτιση εντυπωσιακή, στο δημιουργικό κομμάτι… εκτόξευσε την Τότεναμ κι έγινε από τους πολυτιμότερους παίκτες της Premier League. Μέσα στο γήπεδο καταλαβαίνει την αξία του Δανού, μπορεί να παρασύρει την ομάδα σε ένα ξέφρενο ρυθμό ή με μια μπαλιά να αλλάξει τη ροή του ματς. Ο Δανός επιτελικός μπορούσε να κολλήσει εύκολα τόσο στο 4-2-3-1 όσο στο και στον ρόμβο. Η σεζόν 2018-19 ήταν εντυπωσιακή, είχε συμμετοχή σε 20 γκολ, ενώ έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ με τουλάχιστον δέκα γκολ σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν. Η νέα χρονιά δεν ήταν η καλύτερη, δεν είναι ο εαυτός του. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο κάθε φορά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και κανείς δεν ξεχνά το ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά, αναγκάστηκε να καλύψει την άμυνα σε αρκετές περιπτώσεις και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες επιθέσεις των Ρόμπερτσον και Μανέ όσο και να προσπάθησε.

Ακόμη και όταν η Τότεναμ είχε την κατοχή ο Έρικσεν δεν μπόρεσε να βοηθήσει και πολύ. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 59,26% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων, το χαμηλότερο στα 202 παιχνίδια που έχει δώσει με τα σπιρούνια στην Premier League. Η κριτική είναι σκληρή για τον Δανό μέσο, ο οποίος αναζητούσε άμεσα μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Η καλύτερή του εμφάνιση ήταν εκείνη στο ματς με την Άστον Βίλα στην πρεμιέρα της σεζόν. Τη σεζόν 2012-13 είχε ενημερώσει τη διοίκηση του Άγιαξ ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία τους, καθώς ήθελε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Premier League. Τότε, όμως, η απόδοσή του δεν έχει πέσει ούτε σε ένα παιχνίδι. Οπότε, προφανώς και υπάρχει θέμα με το πώς αντιμετωπιζόταν στο Λονδίνο!

Ο Έρικσεν άφησε την Premier League με απίθανα νούμερα! Μέτρησε 226 συμμετοχές, πέτυχε 51 γκολ, μοίρασε 62 ασίστ, είχε 125 νίκες και 56 ήττες! Τα 28 τέρματα ήρθαν με το δεξί πόδι, τα 21 με το αριστερό, σκόραρε με φάουλ 8 φορές, ενώ ένα γκολ το σημείωσε με κεφαλιά. Είχε 52 πάσες ανα παιχνίδι και δημιούργησε 73 μεγάλες ευκαιρίες. Δεν αποβλήθηκε ποτέ, είχε 71% επιτυχία στα τάκλιν!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X