Γκαμπιγκόλ: Για πάντα στη Φλαμένγκο!

Γκαμπιγκόλ: Για πάντα στη Φλαμένγκο!

Ο ηγέτης της για πάντα στη «Φλα». Ο Γκαμπιγκόλ την έφτασε στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής και η Φλαμένγκο έκανε την υπέρβαση για να μην τον χάσει!

Η Φλαμένγκο στην εποχή του Ζόρζε Ζέσους έχει διαμορφώσει ένα ποδοσφαιρικό προφίλ που ενθουσιάζει τον κόσμο της με αυτό που βλέπει και που επιζητά να το βλέπει ξανά και ξανά. Είναι η ομάδα και το σύνολο που… ξεσηκώνει και προκαλεί… υστερία στους φιλάθλους της. Η Φλαμένγκο παραμένει η πιο δημοφιλής και πολυπληθής σε στήριξη ομάδα. Σε μία χώρα που έχει ομάδες με χιλιάδες οπαδούς, η Φλαμένγκο βλέπει το γήπεδό της, το Μαρακανά, να γεμίζει και να αποθεώνει τους παίκτες της.

Η εξέδρα γεμίζει με τραγούδια και συνθήματα, με ενθουσιασμό και προσμονή. Ο Mister που πήγε την ομάδα στην κορυφή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος στα μέσα της χρονιάς. Ο όρος Mister είναι τιμητικός και αποδίδεται σε τεχνικούς στην Πορτογαλία, στην χώρα του Ζέσους.

Μες στην πόλη από την άλλη ανάμεσα σε πινακίδες, επιγραφές και άλλα υπάρχει και το σύνθημα “Hoje tem gol do Gabigol”. Δηλαδή “ο Gabigol θα σκοράρει σήμερα”. Ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα της Φλαμένγκο. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που πέρυσι στην ομάδα είχε 41 αγώνες με 34 γκολ και 11 ασίστ. Φέτος δεν έχει σκοράρει αλλά με την εκτελεστική δεινότητα του θα το κάνει.
Το 2015 αναφερόταν ως ο παίκτης που θα έκλεινε στην Λίβερπουλ και είχαν κυκλοφορήσει σχετικά video για τo τεράστιο . Για ένα διάστημα ο Μπαρμπόσα είχε κάνει πισωγυρίσματα στην καριέρα του. Ο Γκαμπιγκόλ ή αλλιώς Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα είχε σκοράρει πάνω από 600 γκολ στα τμήματα υποδομής στην Σάντος. Όταν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 16 ήταν αντικαταστάτης του Νεϊμάρ. Μέχρι να πάει στην Ίντερ και τρεις ημέρες πριν τα 20 χρόνια του είχε βάλει 56 γκολ και είχε βοηθήσει τη Βραζιλία να πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Μετά σχεδόν τίποτα. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ δεν τον ήθελε με τον αδερφό του Φρανκ, Ρόναλντ, να λέει πως ο παίκτης έφτασε ξαφνικά στην ομάδα. Με τον Πιόλι έπαιξε μόνο 183 λεπτά την σεζόν 20162-2017. Στο 3-1 του Κυπέλλου με την Λάτσιο τον Μαϊο ενοχλήθηκε πολύ που δεν έπαιξε και πήγε στα αποδυτήρια πριν καν τελειώσει το ματς. Ένας δανεισμός του στην Μπενφίκα δεν ήταν τόσο αποδοτικός.

Η ζωή του Gabigol!

Η A Bola έγραψε πως ήταν μία λανθασμένη επιλογή. Ο πορτογαλικός Τύπος σημείωνε πως ήταν μία επιλογή της διοίκησης και όχι του κόουτς Ρουί Βιτόρια. Ο μάνατζέρ του τότε είχε πει πως “δεν μπορεί να παίζει ένα παιχνίδι και μετά να απέχει από τρία. Οι παίκτες είναι σαν τα αεροπλάνα. Πρέπει να πετάνε”. Ο Γκαμπιγκόλ είχε “εντοπιστεί” με φωτογραφίες να πίνει στις 6 το πρωί σε ημέρα αγώνα, οπότε τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Υπήρχαν και άλλοι παίκτες που βγήκαν από την Σάντος και δεν τα κατάφεραν. Ο Βίκτορ Αντράντε που πήγε στην Μπενφίκα στα 16 έβαλε 7 γκολ σε 5 χρόνια. Του Ζίβα το τελευταίο ματς ήταν σε ομάδα Γ’ κατηγορίας Ισπανίας. Ο Νέιλτον δεν έφυγε ποτέ από τη Βραζιλία. Άπαντες σταμάτησαν να λένε τον Μπαρμπόσα τον νέο Νεϊμάρ. Θεωρήθηκε πως ήταν πολύ βαρύ και δεν μπορούσε να σηκώσει τέτοιο βάρος. Ο Γκαμπιγκόλ γύρισε στη Βραζιλία τον Γενάρη του 2018 με την… ουρά στα σκέλια. Η παλιά του ομάδα, η Σάντος, τον έκανε να νιώσει ξανά πολύ καλά και σε 53 αγώνες είχε 27 γκολ.

Στην συνέχεια και ενώ απέμεναν τρεις μήνες για να τελειώσει η σεζόν του 2019 είχε σκοράρει 30 φορές με την Φλαμένγκο. Η Φλαμένγκο είχε δώσει μεγάλη… μάχη με ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ για να τον πάρει ως δανεικό. Με τον Ζέσους στο τιμόνι της ομάδας ο Μπαρμπόσα είχε σχεδόν ένα γκολ ανά αγώνα. Είχε και εξαιρετικές στιγμές στο γήπεδο με τρομερές κινήσεις. Είχε και στιγμές που ήταν τυχερός, είχε και στιγμές που είχε εξαιρετικά χτυπήματα και εκτελέσεις. Ο Ζέσους στην αρχή ήθελε άλλο Νο9 και δεν θεωρούσε πως ο Γκαμπιγκόλ ήταν ο ματαδόρ ή ο ταυρομάχος – μονομάχος, όπως σημαίνει αυτή η λέξη που ήθελε. Ο Μπαρμπόσα όμως απογειώθηκε μέσα από το σύστημα του Ζέσους που είχε πολλές ελευθερίες. Έφτιαξε πολύ δυνατό team μαζί με Αρασκαέτα, Ριμπέιρο και Μπρούνο Ενρίκε.

Δείχνει και είναι πιο ώριμος από ποτέ. Σωματικά, πνευματικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Έχει δουλέψει πολύ περισσότερο στο κορμί του και τη νοοτροπία του. Έχει αφήσει πισω του τις άτυχες και αντιεπαγγελματικές του στιγμές με Ίντερ και Μπενφίκα.

Έχει μία κοπέλα, την αδερφή του Νεϊμάρ και έχει ηρεμήσει και προσωπικά. Δείχνει να έχει βγάλει τον… μανδύα του κακού παιδιού. Ο τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας, Τίτε, πηγαίνει στο Μαρακανά και βλέπει τα ματς του. Είναι πιθανό να τον καλέσει μετά από τρία χρόνια απουσίες του. Ο Πάουλο Νούνες, παλιός φορ της Σελεσάο ανέφερε πως ο Γκαμπιγκόλ είναι ο κορυφαίος επιθετικός της χώρας. Στάθηκε στο πόσο καλός είναι στο να βρίσκει διαδρόμους και να σκοράρει. Στο μυαλό του Γκαμπιγκόλ όμως υπάρχουν και άλλα θέματα. Ο δανεισμός του στην Φλαμένγκο τελειώνει τον Δεκέμβριο και πρέπει να δει το τι θα κάνει. Λατρεύει να παίζει εκεί & στην ομάδα που στήριζε και υποστήριζε από μικρός. Σίγουρα θα έχει πολλούς ενδιαφερόμενους στην συνέχεια.

Ο ίδιος είπε στην Globo πως “είναι ακόμα η αρχή του ταξιδιού μου. Έχω πολλά να κάνω. Έχω πολλά μπροστά μου”. Κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί το νέο ξεκίνημα. Άλλωστε είναι μόλις 23 ετών. Εάν πάρει μία 2η μεγάλη ευκαιρία θα την αρπάξει για τα καλά. Αυτήν την φορά όμως είναι πραγματικά ο Γκαμπιγκόλ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Κόπα Λιμπερταδόρες με αμέτρητα ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X