Κολωνία – Λειψία: «Ταύροι» υπό πίεση

Κολωνία – Λειψία: «Ταύροι» υπό πίεση

Έναρξη: 21.30, 01/06/2020
Γήπεδο: RheinEnergieSTADION

Έχασε έδαφος η Λειψία

Πριν περίπου 4 μήνες ο τεχνικός της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελζμαν, είχε προβεί σε μία ασυνήθιστη κίνηση. Μετά το ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, από την οποία η ομάδα του είχε ηττηθεί με 2-0, ο νεαρός Γερμανός είχε προκαλέσει δημόσια τους παίκτες του: τους ρώτησε αν ονειρεύονται την κορυφή ή αν θα προτιμούσαν να κάνουν… πικνίκ. Η διακοπή ήρθε και έφυγε και, πλέον, αυτός ο στόχος δεν υπάρχει για τους «Ταύρους». Αυτό που θέλουν είναι να δώσουν το παρόν για ακόμη μία σεζόν στο Champions League.

Από εκείνο το παιχνίδι με την Άιντραχτ έχουν περάσει 9 παιχνίδια. Η Λειψία ναι μεν παραμένει αήττητη σε αυτό το διάστημα, όμως έχει κερδίσει μόλις τα 3 από αυτά. «Έχει να κάνει με τις ατομικές εμφανίσεις παικτών, όχι με την ομάδα ως σύνολο», ξεκαθάρισε ο Νάγκελζμαν, που αναγνωρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

«Νωρίτερα, ήμασταν σε θέση να εκμεταλλευόμαστε το 67% των ευκαιριών μας, αλλά τώρα αυτό το ποσοστό έχει πέσει στο 31 με 32%. Αυτή η διαφορά είναι ακραία». Η ανάλυσή του δύσκολα μπορεί να κάνει λάθος. Επιπλέον, η ομάδα του έχει την τάση να βρίσκεται πίσω στο σκορ, έστω και αν αυτό δεν ισχύει για τα εκτός έδρας παιχνίδια της, στα οποία δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα στα 4 τελευταία.

Κλειδί οι στημένες φάσεις

Τώρα, όμως, το παιχνίδι στην Κολωνία κρύβει παγίδες. Οι γηπεδούχοι έχουν σκοράρει και στα 14 τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σκοράρουν πάντα απέναντι στην Λειψία (6 ματς), ενώ στην έδρα τους με τον Γκίζντολ στον πάγκο μετράνε μόλις μία ήττα. «Η εξέλιξη που έχει δείξει η Κολωνία με τον Γκίζντολ στον πάγκο είναι εντυπωσιακή», συνέχισε ο Νάγκελζμαν, ο οποίος ήταν βοηθός του πριν λίγα χρόνια στη Χόφενχαϊμ.

Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του εξαιρετικού φέτος Μπόρναουβ στην άμυνα και ο τεχνικός της Λειψίας έχει ήδη το πλάνο πώς θα το εκμεταλλευτεί. «Αυτό θα είναι καλό για εμάς, η Κολωνία θα έχει λιγότερη δύναμη στις στημένες φάσεις», σχολίασε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις στις στημένες φάσεις στην κατηγορία. Η Λειψία έχει σκοράρει 19 γκολ με αυτόν τον τρόπο, ενώ η Κολωνία 16.

Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών είναι βατό για τους «Ταύρους», που ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν σημαντικό πλεονέκτημα στη μάχη της 4άδας, συνεχίζοντας παράλληλα το κορυφαίο σερί στην ιστορία της κατηγορίας, καθώς δεν έχουν χάσει κανένα από τα 16 τελευταία παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που μόλις ανέβηκαν στην Bundesliga, ενώ ο Νάγκλεζμαν δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τα «Κριάρια» ως προπονητής. Θα μπορέσει, όμως, η Κολωνία, που δεν έχει κερδίσει ακόμα σε άδειο στάδιο να κάνει την έκπληξη;

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X