Bundesliga: Η Αυστρία επιστρέφει και η αγωνία στο κόκκινο!

Bundesliga: Η Αυστρία επιστρέφει και η αγωνία στο κόκκινο!

H Bundesliga επιστρέφει στη δράση την Τρίτη (2/6) και η μάχη τίτλου, Ευρώπης και παραμονής θα ανάψει. Οι Αυστριακοί μπαίνουν στα πλέι οφ και πλέι άουτ με… ανατροπές, αφού η τιμωρία της Λίντσερ (έχει κάνει έφεση) έφερε τα πάνω – κάτω στην κορυφή. Οι ομάδες θα αγωνίζονται δύο φορές την εβδομάδα μέχρι την 1η Ιουλίου και μετά θα ακολουθήσει η τελική φάση των πλέι οφ για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η σεζόν άρχισε με τον τελικό κυπέλλου, όπου η Ζάλτσμπουργκ διέλυσε την Αούστρια Λουστενάου και κατέκτησε την κούπα.

Η μάχη του τίτλου και της Ευρώπης στην Bundesliga

Λίντσερ: Η εντυπωσιακή σεζόν που την έφερε στους «16» του Europa League, αλλά και στην κορυφή της κανονικής διάρκειας μετατρέπεται σε εφιάλτη. Η Λίντσερ τα πήγε περίφημα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα μπει ως… πρώτη. Η πρωτοπόρος της αυστριακής Bundesliga εμφανίστηκε να προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς στα μέσα Μαΐου, δίχως οι παίκτες να είναι χωρισμένοι σε μικρά γκρουπ, όπως έχει ορίσει το πρωτόκολλο για την Covid-19 από τα μέσα Απριλίου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε ξεσηκώσει τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, με την δεύτερη στη βαθμολογία Ζάλτσμπουργκ να καταδικάζει την ενέργεια των πρωτοπόρων. Μάλιστα, οποιαδήποτε συμπεριφορά που παραβιάζει το fair play τιμωρείται με σύσταση, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών ακόμη και υποβιβασμό και αποβολή από τη Λίγκα.
Η Ομοσπονδία της Αυστρίας αποφάσισε και επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών, αλλά και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Επειδή οι βαθμοί διαιρούνται δια δύο για τα πλέι οφ, η Λίντσερ από το +6 θα βρεθεί στο -3 από την κορυφή και τη Ζάλτσμπουργκ και στο +1 από την τρίτη Ραπίντ Βιέννης. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά, κινδυνεύει να μείνει με… άδεια χέρια. Θα κάνει την αντεπίθεσή της;

Ζάλτσμπουργκ: Η επιστροφή στη δράση την βρίσκει Κυπελλούχο, αλλά και… πρωτοπόρο! Την Παρασκευή στον τελικό διέλυσε με 5-0 την Αούστρια Λουστενάου και κατέκτησε το 7ο τρόπαιο τα τελευταία 9 χρόνια. Παράλληλα, με την ποινή στη Λίντσερ βρέθηκε στην κορυφή με +3 από την ανταγωνίστριά της. Η Ζάλτσμπουργκ τους δυο πρώτους μήνες του 2020 κατέρρευσε, επηρεάστηκε αρκετά από τις πωλήσεις των Χάλαντ, Μιναμίνπ, έπεσε από την κορυφή και αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Δείχνει πάντως σε καλή κατάσταση, ενώ δεν είχε κρούσμα κορονοϊού.

Ραπίντ Βιέννης: Οι πρωτευουσιάνοι άφησαν πίσω τους την τραγική περσινή σεζόν και την 8η θέση και… διεκδικούν τίτλο. Μπορεί στο Κύπελλο να αποκλείστηκαν νωρίς (στην παράταση κόντρα στη Σάλτσμπουρκ), όμως στο πρωτάθλημα με αήττητο σερί 9 αγώνων (5-4-0) πριν από τη διακοπή βρέθηκαν στην 3η θέση. Η Ραπίντ δε μιλά για τίτλο, θέλει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μια καλή πορεία στα πλέι οφ. Εντυπωσιακός ο Έλληνας επιθετικός, Ταξιάρχης Φούντας (14 γκολ), ενώ αξιοσημείωτο είναι η Ραπίντ έχει καλύτερες επιδόσεις εκτός έδρας, απ’ ότι στη Βιέννη.

Βόλφσμπεργκερ: Μπήκε δυνατά, πίεσε Λίντσερ και Σάλτσμπουργκ, είχε την Ευρώπη και… μοιραία υποχώρησε. Αλλωστε, το ρόστερ της δεν είναι αυτό της… υπέρβασης! Αποκλείστηκε πρόωρα από το κύπελλο, ενώ λίγο πριν τη διακοπή έπεσε από την 3η θέση. Η ξαφνική αποχώρηση του κόουτς Στρούμπερ την επηρέασε, ενώ ο Φελντχόφερ αν και χρειάζεται χρόνο δείχνει εξαιρετικά δείγματα. Ο 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Ισραηλινός Βάισμαν (22 γκολ) παρέμεινε στην ομάδα παρά το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.Στην πρόβα τζενεράλε, κέδισε 3-0 τη Μάτερσμπουργκ.

Στουρμ Γκρατς Μπήκε με το αριστερό στη σεζόν, μιας και αποκλείστηκε από τη Χάουγκεσουντ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Ο Ελ Μαέστρο έμεινε στον πάγκο της ομάδας και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τον σύλλογο. Βέβαια, θα πρέπει να παλέψει αρκετά για να πάρει απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Λίντσερ. Ισόπαλη χωρίς τέρματα στο φιλικό προετοιμασίας με την Αντμίρα.
Χάρτμπεργκ: Κάνει… εντυπωσιακή σεζόν και η είσοδος στα πλέι οφ δείχνει την ποιότητα και τον ενθουσιασμό της. Ο αποκλεισμός-σοκ στο Κύπελλο από την ερασιτεχνική Βίνερ Βικτόρια ήταν το «ξύπνημα» που αναζητούσε, μιας και η σεζόν κύλησε πολύ καλά. Σε κάποια σημεία έδειχνε πως μπορεί να πάρει και απευθείας εισιτήριο, ωστόσο δεν έχει το ρόστερ για την υπέρβαση.

Η Αούστρια Βιέννης και οι… άλλες!
Πρόωρος αποκλεισμός στο Γιουρόπα για την Αούστρια, με δύο ήττες από τον Απόλλωνα Λεμεσού, ακολούθησε η συντριβή (5-2) στο Κύπελλο από την Τιρόλ και η σεζόν συνεχίστηκε το ίδιο άσχημα και στο πρωτάθλημα. Ναι, η Αούστρια έμεινε εκτός πλέι οφ. Μάλιστα, μπορεί στις 9 τελευταίες αγωνιστικές να μην έχασε, αλλά δεν κέρδισε τις επτά. Ο Κρίστιαν Ίλτσερ έμεινε στον πάγκο και μονόδρομος για να σωθεί η χρονιά είναι να κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ. Νίκησε 1-0 επί τη Χάρτμπεργκ στην πρόβα τζενεράλε.

Η Αλταχ δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στα πλέι οφ, ωστόσο, οι τέσσερις νίκες στα επτά τελευταία ματς της επέτρεψαν να πάρει ανάσα και να απομακρυνθεί κάπως από την επικίνδυνη ζώνη. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από τη Λίντσερ. Ο Ολλανδός τεχνικός Άλεξ Παστόορ άφησε πολύ καλά δείγματα και ανανέωσε για δυο χρόνια.

Η Αντμίρα πήρε νίκη ανάσα στην τελευταία στροφή πριν τη διακοπή, ήταν η πρώτη νίκη για τον τεχνικό Σόλντο και φιλοδοξεί να εξασφαλίσει μια άνετη παραμονή, κάτι που είναι και ο μοναδικός στόχος. Θετική η εικόνα της στο φιλικό 0-0 με τη Στουρμ Γκρατς.

Η Τιρόλ συγκέντρωσε επτά βαθμούς στα τρία τελευταία ματς και πήρε ανάσα. Έφυγε από την τελευταία θέση και έδειξε πως θα δώσει σκληρή μάχη παραμονής. Βέβαια, υπέστη 5 ήττες στα 8 ματς που έδωσε με τις ομάδες από την 8η θέση και κάτω. Ισόπαλη 1-1 στο φιλικό με τη Ζάλτσμπουργκ, όμως έχασε με τραυματισμό τον βασικό μέσο Γκρίγκιτς.

Πέρσι, η Μάτερσμπουργκ πάλεψε μέχρι τέλους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο του Γιουρόπα, αλλά φέτος η κατάσταση δεν είναι ιδανική. Κακή εντός έδρας, έχοντας μόλις μια νίκη. Ο 1ος σκόρερ της, Γκρούμπερ (9 γκολ) επιστρέφει και ετοιμάζεται να κάνει τη διαφορά. Στο φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ ηττήθηκε 3-0.

Η Ζενκτ Πόλτεν δεν μπόρεσε να κερδίσει στις 8 τελευταίες αγωνιστικές και βρέθηκε στον πάτο της βαθμολογίας. Ο Αλεξάντερ Σμιντ αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο, με τον Ρόμπερτ Ίμπερτσμπεργκερ να τον αντικαθιστά. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του η Ζενκτ Πόλτεν αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λίντσερ.

Oι πρωταθλήτριες Αυστρίας

Ραπίντ Βιέννης: 32

Αούστρια: 24

Σάλτσμπουργκ: 13

Αντμίρα: 9

Φερστ Βιέννα: 6

Στουρμ Γκρατς: 3

Wiener SK: 3

Φλοριντντόρφερ: 1

Wiener AF: 1

Λίντσερ: 1

Vοest Linz: 1

Γκράτσερ: 1

Wiener AC: 1

Χακόα Βιέννα: 1

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Αυστρία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X