Η Πορτογαλία στη σέντρα με... μάχη τίτλου!

Η Πορτογαλία στη σέντρα με… μάχη τίτλου!

Στις 8 Μαρτίου στο «Καπιτάλ ντο Μοβέλ» έγινε το τελευταίο ματς πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Στις 4 Ιουνίου οι Πορτογάλοι επιστρέφουν στη δράση. Μάχη τίτλου για Πόρτο και Μπενφίκα, ενώ η πιο φορμαρισμένη Μπράγκα θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει το… καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η 5η θέση βγάζει Ευρώπη και υπάρχουν τρεις μνηστήρες…

Μάχη για δυο ο τίτλος!
Πόρτο: Οι Δράκοι του Οπόρτο πήγαν στη διακοπή με το ψυχολογικό προβάδισμα της κορυφής. Τη στιγμή που η Μπενφίκα κατέρρεε, η Πόρτο είχε αήττητο σερί έξι αγώνων (πέντε νίκες) και φυσικά προσπέρασε την αντίπαλό της. Αλλωστε, δεν έχει Ευρώπη, μιας και αποκλείστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Λεβερκούζεν. Υπάρχει πάντως και ο τελικός του Κυπέλλου με την Μπενφίκα. Ιδιαίτερα βατό πρόγραμμα, προς το φινάλε καλείται να δώσει αποδείξεις με Σπόρτινγκ και Μπράγκα. Πλήγμα πάντως για τους «Δράκους» ο σοβαρός τραυματισμός του Μαρκάνο που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Μπενφίκα: Με απολογισμό… πέντε βαθμοί στην τελευταία πεντάδα αγώνων έχασε την κορυφή και τη γη κάτω από τα πόδια της. Οι «Αετοί» από μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο, βρέθηκαν στο -1 από την Πόρτο και απομένει να δούμε αν υπάρχουν ψυχικά αποθέματα για την αντεπίθεση. Δεν υπάρχει Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το πρόγραμμά της δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό. Έχει να αντιμετωπίσει τρεις διεκδικητές της 5ης θέσης, ενώ θα ρίξει αυλαία στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ. Φυσικά υπάρχει και ο τελικός κυπέλλου με την Πόρτο. Κανονικά οι βασικοί Ζαρντέλ, Ράφα Σίλβα και Γκάμπριελ θα ενισχύσουν τις προσπάθειες τίτλου.

Η 3η θέση και το καλό εισιτήριο!
Μπράγκα: Κατέκτησε το Λιγκ Καπ (1-0 την Πόρτο στις 25/1), όμως εκτός από ρευστό και ψυχολογική ώθηση δεν κερδίζει κάτι άλλο. Για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχίσει σε υψηλές πτήσεις για να κρατήσει την 3η θέση και φυσικά να πάρει το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Μόλις ένα ματς έκατσε στον πάγκο ο Κουστόδιο, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Ρούμπεν Αμορίμ που πήγε στην Σπόρτινγκ. Πριν τη διακοπή ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα με εννέα νίκες και μια ισοπαλία στα δέκα τελευταία. Αν δεν ήταν το κακό ξεκίνημα, ίσως να διεκδικούσε περισσότερα…

Σπόρτινγκ: Από νωρίς… τέλος ο τίτλος! Τα «Λιοντάρια» δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά και πλέον ο βασικός τους στόχος είναι η… 3η θέση. Ο Ρούμπεν Αμορίμ είναι ο νέος τεχνικός και πρόλαβε να βρεθεί σε ένα ματς στον πάγκο. Θα παίξει ρόλο στη μάχη του τίτλου, αφού αντιμετωπίζει τόσο την Πόρτο όσο και τη Μπενφίκα.

Η 5η θέση που δίνει… ευρωπαϊκό εισιτήριο
Εχοντας αήττητο εννέα αγώνων (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) η Ρίο Αβε μπήκε στην πρώτη πεντάδα. Εξαιρετική μεσοεπιθετικά, αλλά δεν έχει το ρόστερ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Στόχος της να κρατήσει την 5η θέση και να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Γκιμαράες πήγε στη διακοπή με τρεις διαδοχικές νίκες, γεγονός που την έφερε μια ανάσα από την 5η θέση. Διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση της λίγκας και πλέον το ρόστερ είναι «γεμάτο», αφού η διακοπή έφερε και… επιστροφές βασικών! Δύσκολο πρόγραμμα, όμως θα παλέψει για να μπει στην πεντάδα.

Η Φαμαλικάο κάνει εξαιρετική σεζόν. Μάλιστα, η νεοφώτιστη μπήκε δυνατά, βρέθηκε στην πρώτη τριάδα και πλέον κυνηγάει το πλασάρισμα στις θέσεις 4-5. Το θετικό είναι πως η Ομοσπονδία άναψε τελικώς το πράσινο φως και τα εντός έδρας ματς θα γίνουν κανονικά στη φυσική της έδρα (είχε προταθεί το «Θιντάντε ντε Μπαρσέλος» της Ζιλ Βιθέντε). Καλείται να αντιμετωπίσει τις Πόρτο, Μπράγκα και Μπενφίκα.

Ένα… καλό φινάλε
Η Μορεϊρένσε είχε εκρήξεις βρίσκεται στην 8η θέση και η εύκολη παραμονή που ήταν ο βασικός στόχος επιτεύχθηκε. Δύσκολα θα πάει για το κάτι παραπάνω, ωστόσο θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Τα βλέμματα στον νεαρό φορ Φάμπιο Αμπρέου, ο οποίος με 10 γκολ στη σεζόν μπήκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων.

Από νωρίς η Ζιλ Βιθέντε έβγαλε από πάνω της τον τίτλο της νεοφώτιστης στην κατηγορία, αφού ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και κατάφερε να βρεθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, με αρκετές ισοπαλίες. Στο επίκεντρο ο φορ, Σάντρο Λίμα (10 γκολ).

Η Σάντα Κλάρα ήθελε περισσότερα, αλλά δεν τα κατάφερε. Το θετικό είναι ότι δεν μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού. Τα υπόλοιπα ματς εντός θα τα δώσει στο «Θιντάντε ντο Φουτμπόλ» (είναι οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Πορτογαλίας) και όχι στις Αζόρες με την Ομοσπονδία να στηρίζει οικονομικά τον σύλλογο.

Η Μποαβίστα μπήκε πολύ δυνατά στη σεζόν, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, δεν θα κινδυνεύσει και μάλλον βολεύτηκε με αυτό. Η έλευση του Ντάνιελ Ράμος δεν έχει κάνει τη διαφορά. Η Σετουμπάλ πήγε στη διακοπή με αρνητικό σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (10 μαζί με την Πορτιμονένσε) και στόχος της να εξασφαλίσει άμεσα την παραμονή.
Αντίθετα, με τη Σετουμπάλ, η Μπελενένσες βρέθηκε στη διακοπή με σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα, γεγονός που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη! Δεν θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια στο «Ζαμόρ», αλλά στο «Θιντάντε ντο Φουτμπόλ», αν και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στη φυσική της έδρα.

Η μάχη της… παραμονής!
Η διακοπή μόνο… κακό δεν θα κάνει στην Τοντέλα. Πόσο περισσότερο… Η ομάδα του Νάτσο Γκονζάλες είχε μαζέψει μόλις δύο βαθμούς στα 5 τελευταία ματς και χρειαζόταν ανασυγκρότηση. Θα έχει δύσκολο πρόγραμμα και καλείται να φανεί συνεπής για να μη μπλέξει σε περιπέτειες.
Η Μαρίτιμο δεν εκμεταλλεύθηκε την έδρα της και η διακοπή τη βρήκε γεμάτη… ανησυχία για το μέλλον. Αλλωστε, είναι στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη και ξέρει πως δεν μπορεί να παραμείνει… ήρεμη! Δύσκολο πρόγραμμα για την ομάδα από τη Μαδέιρα.

Η Πάσος Φερέιρα δεν έκανε κάτι καλό στη σεζόν και δεν βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, επειδή υπάρχουν χειρότερες ομάδες από αυτή. Στο +6 από τις ομάδες που υποβιβάζονται και το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν είναι. Δύσκολο το έργο του Πέπα, δυσοίωνο το μέλλον του…

Η Πορτιμονένσε είναι από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας, βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και η μάχη της παραμονής είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη. Αγνοεί τη νίκη από τις 30 Νοεμβρίου 2019…

H Aβες δεν μπόρεσε να κάνει κάτι θετικό με το… καλημέρα της σεζόν και πριν τη διακοπή ήταν το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Παραμένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας, παρότι έχει πετύχει 4 νίκες (2 περισσότερες από την Πορτιμονένσε). Θα κάνει τα πάντα για να καλύψει το «-9» από τη σωτηρία, αλλά το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Ο προπονητής Νούνο Μάντα Σάντος, μίλησε για σωτηρία, αλλά το ρόστερ δεν είναι το ιδανικότερο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X