Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Οι Βαυαροί ψάχνουν εκδίκηση

Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Οι Βαυαροί ψάχνουν εκδίκηση

Έναρξη: 16.30, 06/06/2020
Γήπεδο: Bay Arena

Έτοιμη να γράψει ιστορία η Λεβερκούζεν

Ο τεχνικός της Λεβερκούζεν, Πέτερ Μπος, δηλώνει θαυμαστής του ποδοσφαίρου που παίζει η Bayern. Θέλει, όμως, να κάνει ακόμη μία έκπληξη, καθώς έχει κερδίσει και τα 2 τελευταία παιχνίδια απέναντι στους Βαυαρούς. Αν τα καταφέρει, θα κάνει νέο ρεκόρ, καθώς ποτέ η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές τους ισόβιους πρωταθλητές της Μπουντεσλίγκα.

«Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί τους χρειαζόμαστε πάρα πολύ», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός. «Αν καταφέρεις να κερδίσεις τρεις συνεχόμενες φορές την Μπάγερν, τότε θα έχεις πετύχει κάτι πολύ ιδιαίτερο». Οι «ασπιρίνες» κάνουν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους στον δεύτερο γύρο (28 βαθμοί σε 13 ματς), ενώ έχουν χάσει μόλις 1 φορά από τους Βαυαρούς στις 6 τελευταίες περιπτώσεις στο γήπεδό τους. Αυτό, όμως, ίσως να μην φτάσει για τον μεγάλο στόχο της 4άδας.

Χάβερτς vs Λεβαντόφσκι

«Αν έπρεπε να χάσουμε τρεις σερί φορές από την Μπάγερν για να προκριθούμε στο Champions League, τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα», συνέχισε. «Έτσι όπως είναι τα πράγματα, κανένας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα βαθμό». Για να τα καταφέρει η ομάδα του από τη μία θα πρέπει να έχει τον Κάι Χάβερτς σε μεγάλη φόρμα, ενώ από την άλλη θα πρέπει να σταματήσει για ακόμη μία φορά τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο πρώτος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Από τα 16 γκολ, στα οποία έχει άμεση συμμετοχή φέτος, τα 13 έχουν έρθει στο 2020. Το σερί σκοραρίσματός του, μάλιστα, τελευταία είναι τόσο εντυπωσιακό, που έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που φτάνει τα 35 γκολ στην ιστορία της Bundesliga. Ο δεύτερος δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις απέναντι στην Λεβερκούζεν. Το αντίθετο, καθώς σε 16 παιχνίδια έχει πετύχει μόλις 3 γκολ, επίδοση που είναι με διαφορά η χειρότερή του!

Δύο νίκες για το πρωτάθλημα η Μπάγερν

Ο Πολωνός βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, κυνηγάει ιστορικά ρεκόρ και ξέρει ότι αν υπάρχει στιγμή να σπάσει αυτή την κακή παράδοση μάλλον είναι τώρα. Αν η Μπάγερν κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια, τότε θα στεφθεί πρωταθλήτρια και μαθηματικά. Ο Χάνζι Φλικ παρέλαβε μία ομάδα με πολλά προβλήματα από τον Κόβατς και έχει καταφέρει απίθανα πράγματα.

Ο Γερμανός τεχνικός έγινε ο πρώτος που κερδίζει τα 22 από τα 25 πρώτα του ματς στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδας της Bundesliga, ξεπερνώντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα (21 νίκες σε 25 ματς επίσης με την Μπάγερν). Εκτός από αυτό έχει δημιουργήσει μία μηχανή των γκολ, καθώς ποτέ ξανά δεν είχε πετύχει άλλη ομάδα 86 τέρματα σε αυτό το σημείο της σεζόν (το προηγούμενη ρεκόρ ανήκε ξανά στην Μπάγερν με 84 από τη σεζόν 1973-74).

Τώρα, οι Βαυαροί δεν σκέφτονται μόνο τον τίτλο, αλλά και την εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου. «Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς», είπε ο Γκορέτσκα. «Η Λεβερκούζεν έχει πολύ γρήγορους παίκτες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για γρήγορο ρυθμό. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», συνέχισε ο μέσος της Μπάγερν.

Η μεγάλη εβδομάδα των Βαυαρών, με δύο δύσκολα ματς για το πρωτάθλημα, που μπορούν να φέρουν τον τίτλο και τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ενδιάμεσα ξεκινάει. Θα καταφέρουν να βάλουν τέλος στο σερί της Λεβερκούζεν ή θα δουν τον Μπος να αναδεικνύεται νικητής για ακόμη μία φορά στον αντίπαλο πάγκο;

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X