Champions League: Όταν «έσπασε» το κοντέρ (Poll)

Champions League: Όταν «έσπασε» το κοντέρ (Poll)

Ωρα για προημιτελικά και το Champions League μπαίνει στην τελική του ευθεία. Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Νάπολι, Μίλαν, Ίντερ, Τσέλσι, Μπενφίκα μπαίνουν στη μάχη της πρόκρισης και το bwin News θυμάται σκορ και γκολ που έγραψαν ιστορία στη νοκ άουτ φάση των προημιτελικών και των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Ενισχυμένες αποδόσεις στο Champions League!

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 5-1 (18/04/2000) | Προημιτελική Φάση

Το 3-1 του Λονδίνου δεν άφηνε πολλά περιθώρια στη Μπαρτσελόνα. Ο Τζόλα είχε κάνει τη διαφορά στο πρώτο παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ», είχε δώσει προβάδισμα ασφαλείας, ωστόσο οι Καταλανοί έκαναν το τέλειο ματς στο «Καμπ Νόου». Η Μπάρτσα φρόντισε νωρίς να πάρει σκορ πρόκρισης χάρη στους Ριβάλντο και Φίγκο. Ωστόσο, η Τσέλσι δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, μειώνοντας στο 60’ με τον Τόρε Άντρε Φλο! Η πίεση των Καταλανών έγινε ασφυκτική, με επτά λεπτά να απομένουν ο Ντάνι ήταν αυτός που έκανε το 3-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Θα μπορούσε πάντως ο Ριβάλντο να τελείωσε το ματς στο 88’, όμως αστόχησε σε πέναλτι! Ο Βραζιλιάνος στην παράταση είχε νέα ευκαιρία και αυτή τη φορά δεν αστόχησε, κάνοντας με πέναλτι το 4-1. Ο Κλάιφερτ διαμόρφωσε το 5-1 με όμορφη κεφαλιά κι έστειλε τη Μπάρτσα στα ημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα 7-1 (10/04/2007) | Προημιτελική Φάση

Σαρωτική! Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτσι όπως εμφανίστηκε την Τρίτη του Πάσχα στο προημιτελικό του Champions League με τη Ρόμα στο «Ολντ Τράφορντ»; Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ισοπέδωσε τους Ιταλούς με το επιβλητικό 7-1 και πήρε με στιλ την πρόκριση για τα ημιτελικά. Η Γιουνάιτεντ σε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές της παραστάσεις έκανε ό,τι ήθελε τους Τζιαλορόσι και στο 20λεπτο, όλα είχαν τελειώσει. O Kάρικ άνοιξε τον χορό των τερμάτων, ο Σμιθ πέτυχε το 2-0 και στο 19’ ο Ρούνεϊ έβαλε τις βάσεις της συντριβής. Μετά το 6-0 σκόραρε και η Ρόμα και η τραγική ειρωνεία ήταν πως το τέρμα του Ντε Ρόσι από τα ωραιότερα της χρονιάς.

Μπάγερν – Πόρτο 6-1 (21/04/2015) | Προημιτελική Φάση

Η Μπάγερν ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά, όμως δεν έμεινε εκεί, διέλυσε την Πόρτο με 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League! Το κλίμα… γκρίνιας μάλλον έκανε καλό στην Μπάγερν, που… ισοπέδωσε την Πόρτο, την υποχρέωσε στην μεγαλύτερή της ήττα στο Champions League και έκανε επίδειξη δύναμης, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι Βαυαροί κυριάρχησαν και μέχρι το 22′ είχαν πάρει σκορ πρόκρισης στο 100ό ματς του Γκουρδιόλα στον πάγκο τους σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Τιάγκο άνοιξε το σκορ και κάπου εκεί οι Πορτογάλοι τα έχασαν… Οι παίκτες του Λοπετέγκι δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε πάσα, δεν υπήρχαν στην άμυνα και δεν είχαν ούτε τελική προσπάθεια μέχρι το ημίχρονο. Ο Μίλερ στο 22′ πέτυχε το 2-0. Στο 27′ ήταν η σειρά του Λεβαντόφσκι να βρει δίχτυα με κεφαλιά μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Λαμ και Μίλερ για το 3-0 και ξαφνικά ό,τι έκαναν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα κατέληγε σε γκολ! Με αυτό, μάλιστα, η Μπάγερν έγινε η πρώτη που σκοράρει 3 γκολ με κεφαλιές στο πρώτο ημίχρονο σε ματς για το Champions League.

Ειδικά στοιχήματα παικτών στο Champions League!

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 36′ ο Μίλερ πέτυχε το 4-0! Με αυτό το γκολ ο Γερμανός επιθετικός έφτασε τα 27 γκολ στο Champions League, πέρασε τον Μάριο Γκόμες (26) και έγινε ο πρώτος Γερμανός σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το πάρτι των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 40′ ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε την τρικυμία στην άμυνα των Πορτογάλων, για να κάνει το 5-0 και η Μπάγερν να γίνει η πρώτη ομάδα που σκοράρει 5 φορές σε φάση νοκ άουτ στο Champions League στο πρώτο ημίχρονο!

 

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0 (07/05/2019) | Ημιτελική Φάση

Μόνο η Λίβερπουλ γύρισε έτσι έναν ημιτελικό στο Champions League. Στο πιο μυθικό βράδυ του «Ανφιλντ», οι Reds διέλυσαν 4-0 την Μπάρτσα και ξαναέγραψαν ιστορία. Απουσίαζε ο Σαλάχ, έλειπε ο Φιρμίνο, αλλά δεν είχε σημασία. Σε αυτό το γήπεδο, η Λίβερπουλ ποτέ δεν… βαδίζει μόνη. Η πινακίδα στο τούνελ με το «This is Anfield», ο ύμνος του «You never walk alone». Ολα ήταν μαζί με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ στο πιο τρελό βράδυ της ζωής τους. Ποιος να περίμενε ότι θα το έκανε; Οτι θα μπορούσε με τόσες απουσίες να γυρίσει το 3-0 που της είχε κάνει η Μπαρτσελόνα του Μέσι; Κι όμως συνέβη. Οπως έγινε εκείνο το βράδυ στην Πόλη. Οπως έγινε αυτό στο Λιμάνι. Η Λίβερπουλ διέλυσε τους Μπλαουγκράνα με 4-0 και ξαναέγραψε την ιστορία του παιχνιδιού. Οριγκί και Βαϊνάλντουμ έκαναν τα πάντα, πέτυχαν από δυο τέρματα και έριξαν στο καναβάτσο τους Καταλανούς.

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 2-8 (14/08/2020) | Προημιτελική Φάση

Κι όμως, η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο και μπορεί ο Μπόατενγκ να μην πλήρωσε τον Μέσι με το ίδιο νόμισμα, αλλά το έκανε η ομάδα του. Πέντε χρόνια μετά το γκολ που έγραψε ιστορία, η Μπάγερν διέλυε, ταπείνωνε, σόκαρε τους Καταλανούς με το ασύλληπτο 8-2 για τα προημιτελικά του Champions League. Ηταν διαστημική. Το πρεσάρισμά της αδιανόητο.

Build A Bet* στο Champions League!

Η Μπάγερν δεν έμεινε στον τίτλο του φαβορί, δεν της ήταν αρκετό. Οφειλε στον εαυτό της και στο ίδιο το ποδόσφαιρο να επιβεβαιώσει ότι σε εκείνο το ραντεβού ήταν η πιο fun to watch και η πιο σοβαρή ομάδα. Κόντρα σε μια Μπαρτσελόνα, σκιά του εαυτού της, που δεν μπορούσε να της προβάλει την παραμικρή αντίσταση έκανε ό,τι ήθελε Στο 31’ οι Βαυαροί είχαν ήδη βάλει τέσσερα γκολ και ο προημιτελικός είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει. Μόνο που μέχρι το φινάλε το κακό θα γιγαντωνόταν για τους ηττημένους, που με το εις βάρος τους 2-8 θα έγραφαν την πιο μαύρη βραδιά της ιστορίας τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις 

Σχολιάστε

X