Αταλάντα - Παρί Σεν Ζερμέν: Τα φώτα στο Ντα Λουζ για τον προημιτελικό!

Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν: Τα φώτα στο Ντα Λουζ για τον προημιτελικό!

Eναρξη: 12/08/2020
Γήπεδο: Ντα Λουζ, Λισαβόνα

Η… πρωτάρα Αταλάντα καλείται να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη εντός των γαλλικών συνόρων και με ισχυρό ευρωπαϊκό κίνητρο Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο από τους προημιτελικούς του Champions League. Μία Παρί που θα ήθελε τον πρώτο της τίτλο σε αυτό το επίπεδο ενώ οι Ιταλοί παίζουν για πρώτη φορά σε τέτοια φάση. Το μονό παιχνίδι θα γίνει στο Ντα Λουζ.

Με τον Μπαπέ στην αποστολή η Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί έχει ένα αήττητο με δέκα ματς. Με εννιά νίκες και μία ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις. Για τους Γάλλους είναι μία μεγάλη ευκαιρία έχοντας στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Νεϊμάρ και Ικάρντι. Η Παρί μπορεί να σταμάτησε τον Αύγουστο, ωστόσο μπήκε δυνατά στην αγωνιστική δράση. Εντός συνόρων κατέκτησε το τρεμπλ, νίκη επί της Σεντ Ετιέν (1-0) και κύπελλο, επικράτησε και της Λυών στα πέναλτι αυτή τη φορά – μετά από 120 «άσφαιρα» λεπτά στον τελικό του Λιγκ Καπ. Δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, αν και η απουσία του Μπαπέ έπαιξε το ρόλο της στο τελευταίο παιχνίδι. Η ατυχία συνεχίστηκε, αφού τραυματίστηκε στην προπόνηση και ο κόουτς, Τούχελ.

Από εκεί και πέρα, οι απουσίες που απασχολούν περισσότερο είναι αυτή του τραυματία μέσου Βεράτι και του τιμωρημένου εξτρέμ Ντι Μαρία. Τεράστιο ερωτηματικό ο Κιλιάν Μπαπέ. «Αν δεν συμβεί κάτι εξωπραγματικό στην τελευταία προπόνηση, τότε θα βρίσκεται στην αποστολή. Δεν είναι δυνατόν να τον πιέσουμε και να αγωνιστεί για 90 λεπτά, όμως είναι σε θέση να ολοκληρώσει την αναμέτρηση», είχε αναφέρει πρόσφατα ο κόουτς των Παριζιάνων. Στα θετικά πάντως νέα είναι η επιστροφή στις προπονήσεις και πιθανότατα και στο βασικό σχήμα των πλάγιων μπακ Κέρερ και Μπερνάτ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κέχρερ, Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Γκουεγιέ, Μαρκίνιος, Ερέρα, Σαράμπια, Ικάρντι και Νεϊμάρ.

Με απουσίες η Αταλάντα στα προημιτελικά

Η Αταλάντα τερμάτισε για 2η σερί σεζόν στην 3η θέση στη Σέριε Α, με την ομάδα να… χαλαρώνει μετά τη μαθηματική απώλεια του τίτλου στο 2-2 με τη Γιουβέντους. Στο τελευταίο παιχνίδι ηττήθηκε εντός 2-0 από την Ιντερ. Εκλεισε τη χρονιά με ενεργητικό 98 τερμάτων σε 38 αγώνες και φυσικά με το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Εντυπωσιακή στην πρώτη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και στη φάση των «16», πέτυχε συνολικά 8 γκολ τη Βαλένθια (4-1 στο Μιλάνο, 3-4 στο «Μεστάγια»).

«Η Παρί Σεν Ζερμέν κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία. Είναι μια σπουδαία ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Για να βρίσκεται όμως εδώ και η Αταλάντα σημαίνει ότι το αξίζουμε. Αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους» τόνισε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Θα της λείψει ο εντυπωσιακός μεσοεπιθετικός Ίλισιτς λόγω εξωαγωνιστικών προβλημάτων αλλά έχει τους Πάπου Γκόμεζ, Μουριέλ και Ζαπάτα. Εκτός θα είναι και ο γκολκίπερ Γκολίνι με τον κεντρικό αμυντικό Παλομίνο.

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Τολόι, Καλντάρα, Τζιμσίτι, Χατεμπούρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσεν, Γκόμες, Μαλινόφσκι και Ζαπάτα.

Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν, με αριθμούς

– Η Αταλάντα έχει δώσει 13 αναμετρήσεις στους τελευταίους 5 μήνες με 9 νίκες και μόνο 1 ήττα

– Ο Νεϊμάρ που θα είναι διαθέσιμος έχει σκοράρει 12 γκολ στα τελευταία 16 του νοκ άουτ ματς. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 33, ο Μέσι με 16 και ο Λεβαντόφσκι με 14 έχουν παραπάνω μετά το 2014-2015.

– Η Παρί δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά στα ημιτελικά του Champions League από το 1994-1995 ενώ η Αταλάντα ουδέποτε είχε ξανακάνει ανάλογη πορεία στον θεσμό. Οι πρωταθλητές της Γαλλίας δεν έχουν κερδίσει ποτέ ιταλική ομάδα σε έξι αναμετρήσεις με συλλόγους από την χώρα.

-Αυτός θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μεταξύ της Αταλάντα και της Παρί Σεν Ζερμέν. Το μοναδικό ραντεβού εναντίον γαλλικού συλλόγου ήταν με τη Λυών, στη φάση των ομίλων του Europa League 2017/18: η ομάδα του Μπέργκαμο έφερε 1-1 στη Γαλλία και κέρδισε 1-0 εντός έδρας.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X