ΑΕΚ – Αγιαξ: Να αντιστρέψει την κατάσταση…

ΑΕΚ – Αγιαξ: Να αντιστρέψει την κατάσταση…

Εναρξη: 19:55, 27/11/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (75.000)

Πέμπτη αγωνιστική στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η ΑΕΚ ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς, έπειτα από 4 ήττες κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου (δις), Αγιαξ (3-0 στην Ολλανδία) και Μπενφίκα (2-3 στην Αθήνα). Την Τρίτη (25/11), η Ενωση φιλοξενεί τον «Αίαντα» στο Ολυμπιακό Στάδιο για να διατηρήσει και τις όποιες ελπίδες έχουν απομείνει για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το κλίμα, όμως, στην ΑΕΚ δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αφού προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες εντός συνόρων αποτελέσματα που την έριξαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, που ο Αγιαξ με νίκη πήγε στη διακοπή για τις εθνικές υποχρεώσεις (7-1 την Εξέλσιορ εκτός), αλλά και με τρίποντο επέστρεψε από αυτές (3-0 την Μπρέντα εκτός).

Βαρύ το κλίμα στην Ενωση
«Υποχρεωμένος να πάρω αποφάσεις και να αλλάξω πράγματα», «Υπεύθυνοι είμαστε εμείς», ήταν οι εκφράσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη και του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου, μετά την ήττα του Σαββάτου με 2-1 από τον Παναιτωλικό. Την δεύτερη σερί στη Σούπερ Λιγκ, την τρίτη διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις. Κακή εμφάνιση για την Ενωση στο Αγρίνιο, δεχόμενη δύο γκολ (26’ και 51’), μειώνοντας στο 77’ με τον Σιμόες.

Μία ήττα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της για να διατηρήσει τα σκήπτρα της στο πρωτάθλημα. Την ώρα που γνώριζε την ήττα στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ έφτανε στη νίκη 2-0 επί της Ξάνθης, βλέποντας τη διαφορά να ανοίγει στους 12 βαθμούς. «Αστραψε και βρόντηξε» το αφεντικό της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης, στην κυριακάτικη προπόνηση μιλώντας σε έντονο ύφος στους περισσότερους παίκτες και ιδίως στους παλαιότερους στο ρόστερ.

Κόντρα στον Αγιαξ, σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα υπολογίζει τους τραυματίες Οικονόμου (στόπερ) και Λόπες (αριστερό μπακ). Εξέτισε ο φορ Λιβάγια που έλειψε στα 4 πρώτα παιχνίδια του ομίλου, μετά την κόκκινη που δέχθηκε στα προκριματικά του Αυγούστου με τη Βίντι.

«Κλειδώνει» τους «16»!
Ο Αγιαξ διανύει εξαιρετική χρονιά, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Μοναδικό… ψεγάδι σε αυτή την πορεία η ήττα από την Αϊντχόφεν στο πρωτάθλημα στα τέλη Σεπτεμβρίου (3-0). Μάλιστα, είναι η μοναδική ήττα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζει στο Κυπελλο, ενώ χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στην Αθήνα επί της ΑΕΚ για να «σφραγίσει» τη πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με σπουδαία, παραγωγική νίκη πήγε στη διακοπή λόγω των εθνικών υποχρεώσεων, όταν και επικράτησε 7-1 της Εξέλσιορ, με καλή εμφάνιση και νίκη 3-0 στην έδρα της Μπρέντα επέστρεψε ο Αγιαξ ξανά στη δράση. Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ, πλήγμα αποτελεί η απουσία του εξαιρετικού χαφ/εξτρέμ Ζίγεκ (12/7, 4 ασίστ), ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Για τέταρτη φορά θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στην ιστορία τους. Εκτός της πρώτης αγωνιστικής του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και τη νίκη 3-0 του Αγιαξ, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τη σεζόν 1994-95 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο ήττες μέτρησε η ΑΕΚ.

Αλλες επτά φορές έχει αναμετρηθεί με ολλανδικό σύλλογο η ΑΕΚ, υπέστη 5 φορές την ήττα, ένα ματς έληξε ισόπαλο, ενώ κέρδισε μόλις μία φορά. Τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν στην Ελλάδα. Εξι φορές συνάντησε τον Ολυμπιακό (2-2-2), πέντε τον Παναθηναϊκό (4-0-1) και τρεις τον ΠΑΟΚ (1-3-0) για τον Αγιαξ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X