Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης: Με φόρα από το... Άνφιλντ!

Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης: Με φόρα από το… Άνφιλντ!

Eναρξη: 13/08/2020
Γήπεδο: Ζοσέ Αλβαλάδε, Λισαβόνα

Η Λειψία έκανε την υπέρβαση και συνεχίζει!
Ο «μικρός Μουρίνιο» Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν είναι ακόμα στο επίπεδο του αυθεντικού Ζοσέ, ωστόσο το μέλλον του ανήκει. Στις αναμετρήσεις με τη Τότεναμ για τη φάση των «16» έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Τότεναμ και οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε φάση των «8», τα είχε καταφέρει και στο Europa League τη σεζόν 2017-2018, όταν και αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ. Ο Νάγκελσμαν έγραψε τη δική του ιστορία στη διοργάνωση κι έγινε ο νεότερος τεχνικός που προκρίθηκε. Το ρεκόρ το είχε ο Ντεσάν με τη Μονακό (35 ετών και 147 ημερών).

Ο Βέρνερ μπορεί να ήταν ο πρωταγωνιστής μιας ακόμα εξαιρετικής πορείας (3η στη Bundesliga), ωστόσο αποτελεί παρελθόν μιας και φορά ήδη τα Μπλε. Ο Πάτρικ Σικ θα ηγηθεί της επίθεσης, αν και ο Νάγκελσμαν χτυπά καμπανάκι για την αστοχία μετά το φιλικό με τη Βόλφσμπουργκ (1-1). «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να σκοράρουμε κόντρα στην Ατλέτικο» και πρόσθεσε:«Η Ατλέτικο είναι ένα σίδερο που πρέπει να τρυπήσουμε». Ο αριστερός μπακ, Χάλστενμπεργκ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα είναι κανονικά στο βασικό σχήμα. Νέο συμβόλαιο υπέγραψε ο ο Ουπαμεκανό, ένας εκ των πρωταγωνιστών στα ματς με την Τότεναμ.

Στη σκιά της… Covid19 η Ατλέτικο!

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της Ατλέτικο για την Πορτογαλία και οι Μαδριλένοι «πάγωσαν» στην είδηση πως δυο παίκτες της ομάδας είναι θετικοί στον κορονοϊό. Ετσι, Κορέα και Βρσάλικο δεν ταξίδεψαν για τα προημιτελικά στερώντας από τον Ντιέγκο Σιμεόνε δυο σημαντικές λύσεις ενόψει της αναμέτρησης με την Λειψία. Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στην επανέναρξη, έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και εξασφάλισε εύκολα το εισιτήριο για το επόμενο Champions League. H εμπειρία των Μαδριλένων και το πάθος του Σιμεόνε που θέλει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του το βαρύτιμο τρόπαιο που τόσο πολύ του λείπει έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα ως προπονητής, είναι σύμμαχοι στον δρόμο για την κούπα.

Αλλωστε, η Ατλέτικο με μια εξαιρετική παράσταση και πρωταγωνιστή τον Ομπλακ άφησε εκτός διοργάνωσης τη Λίβερπουλ κι έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα. Εξάλλου, θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013/14 που θα νικήσει τους κατόχους του Champions League και μετά θα κερδίσει το τουρνουά την ίδια σεζόν. Εκτός οι Κορέα, Βρσάλικο, αμφίβολος ο Παρτέι.

Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης, οι αριθμοί του προημιτελικού του Champions League

Αυτός θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας ανάμεσα στη Λειψία και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Λειψία θα παίξει εναντίον ισπανικού συλλόγου.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε στα προημιτελικά του Champions League για πέμπτη φορά τα επτά τελευταία χρόνια. Μόνο Μπαρτσελόνα και Μπάγερν έχουν περισσότερες παρουσίες. Για τη Λειψία είναι η πρώτη φορά.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε πάντα στα νοκ άουτ ματς να αποκλείσει τις γερμανικές ομάδες, μιας και το έκανε τόσο με τη Λεβερκούζεν όσο και με τη Μπάγερν.

Καμία γερμανική ομάδα εκτός από τη Μπάγερν Μονάχου και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν έχει φτάσει στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη Σάλκε τη σεζόν 2010/11.

Η Ατλέτικο είναι η ομάδα που έχει παίξει τους περισσότερους τελικούς Champions League και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου χωρίς να κερδίσει ποτέ έναν (τρεις τελικούς, κανένα τρόπαιο).

Από τις αρχές του 2019, 12 από τα 14 γκολ της Ατλέτικο Μαδρίτης στη διοργάνωση έχουν σημειωθεί στο β’ ημίχρονο.

Το 53% των γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο Champions League σημειώθηκαν σε νοκ-άουτ (8 στα 15) φάση. Από το 2013/14 ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σημείωσε περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο Ισπανό.

Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ σημείωσε τέσσερα από τα οκτώ τελευταία γκολ της Λειψίας. Και τα τέσσερα γκολ ήρθαν στο πρώτο ή στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X