Μπαρτσελόνα - Μπάγερν: Γιγαντομαχία στο Da Luz και στο βάθος... τελικός!

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: Γιγαντομαχία στο Da Luz και στο βάθος… τελικός!

Εναρξη: 22.00, 14/08/2020
Γήπεδο: da Luz, Lisboa

Η Μπαρτσελόνα του Μέσι στο πιο δύσκολο τεστ
Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε την απογοήτευση από την απώλεια του πρωταθλήματος, επικράτησε 3-1 της Νάπολι (1-1 το πρώτο ματς) και βρέθηκε στη φάση των «8». Για ένα διάστημα ήταν εξαιρετική, ο Μέσι απολαυστικός κι έτσι πήρε το προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, η ομάδα του Κίκε Σετιέν δεν έπεισε με την εικόνα της ενόψει του επαναληπτικού με τη Μπάγερν. «Η Μπάγερν παίζει ενάντια στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Δεν παίζει με κάποια τυχαία της Bundesliga. Θα είναι ένα κατάλληλο παιχνίδι ποδοσφαίρου. Καλά θα κάνουν να είναι έτοιμοι εναντίον μας, γιατί εμείς ανυπομονούμε γι’ αυτή την πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βιδάλ.

Ο Λιονέλ Μέσι σε όλες τις διοργανώσεις έχει βρει δίχτυα 31 φορές σε 43 αγώνες. Βάζει ένα γκολ ανά 120 λεπτά. Ο μαέστρος των Καταλανών έχει συμμετοχή σε 56 γκολ σε 3.720 λεπτά σε 43 ματς. Έχει γκολ ή ασίστ κάθε 66 λεπτά. Πρόκειται για απίστευτους αριθμούς, για δύο παίκτες που δεν έχουν συμμετοχή σε γκολ φέτος μόνο σε έξι και έντεκα ματς αντίστοιχα σε όλη τη σεζόν. Επιστρέφουν από τιμωρία στα χαφ οι Μπουσκέτς και Βιδάλ. Για πρώτη φορά σε αποστολή μετά από 9 μήνες ο Γάλλος εξτρέμ Ουσμάν Ντεμπελέ. Παραμένουν εκτός ο μέσος Αρτούρ, ο φορ Μπρέιθγουεϊτ και ο στόπερ Ουμτιτί.

Μπαρτσελόνα (4-3-1-2): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριζμάν, Σουάρες

Μπάγερν και Λεβαντόφσκι σε φουλ φόρμα
Η Μπάγερν τα πήρε όλα στη Γερμανία, πρωτάθλημα, κύπελλο, μην αφήνοντας για ακόμα μια σεζόν περιθώρια αμφισβήτησης. Οι Βαυαροί υποδέχθηκαν την Τσέλσι πριν λίγες ημέρες επικρατώντας (4-1) και στον επαναληπτικό του 3-0. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ο αγωνιστικός ρυθμός της δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τον ένα μήνα παύσης των επίσημων παιχνιδιών. Η Μπάγερν έχει συμπληρώσει αήττητο 27 επίσημων παιχνιδιών (26-1-0, 19-1-0 στο πρωτάθλημα) και στόχος της είναι το τρεμπλ. «Δεν είναι Μπάγερν εναντίον Μέσι, είναι Μπάγερν εναντίον Μπαρτσελόνα. Πρέπει να αμυνθούμε και να επιτεθούμε σωστά» τόνισε ο Φλικ.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει και τα οκτώ παιχνίδια του φετινού Champions League, προηγουμένως μόνο η Μπαρτσελόνα το 2002/03 είχε εννέα νίκες στις πρώτες εννέα. Ο εξαιρετικός μπακ, Ντέιβις μπορεί να έχασε προπονήσεις, ωστόσο αναμένεται να βρεθεί κανονικά στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, όπως και ο Κομάν, ο οποίος διεκδικεί θέση βασικού μαζί με τον Πέρισιτς. Εκτός παραμένει ο μπακ, Παβάρ.

Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις – Τιάγκο, Γκορέτσκα – Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν – Λεβαντόβσκι

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν, οι αριθμοί της γιγαντομαχίας

Ο νικητής της γιγαντομαχίας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μαν. Σίτι – Λυών

Η Μπαρτσελόνα έχει μία ήττα στα τελευταία 20 παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ (13 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Η Μπάγερν έχει συμπληρώσει αήττητο 27 επίσημων παιχνιδιών (26-1-0).

Δέκα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν και η Μπάγερν έχει το πάνω χέρι με έξι νίκες έναντι δύο της Μπαρτσελόνα (6-2-2).

Ο Λεβαντόφσκι έχει σημειώσει 13 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όσα έχει πετύχει συνολικά η τριπλέτα των Μέσι, Σουάρες, Γκριζμάν! Ο Πολωνός σκοράρει ανά 47 λεπτά.

Τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Μπάγερν Μονάχου έφτασαν στους προημιτελικούς του Champions League για 18η φορά

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στους προημιτελικούς του Champions League για 13η συνεχόμενη χρονιά – κάθε σεζόν από το 2007/08, ρεκόρ στην ιστορία του τουρνουά.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να φτάσει στον ημιτελικό του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, για πρώτη φορά από μια σειρά έξι που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2007/08 και 2012/13.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X