Μέσι vs Λεβαντόφσκι: Η απόλυτη σύγκριση πριν τον προημιτελικό!

Μέσι vs Λεβαντόφσκι: Η απόλυτη σύγκριση πριν τον προημιτελικό!

Μπάγερν vs Μπαρτσελόνα και Λεβαντόφσκι απέναντι στον Μέσι. Ενα απίθανο δίδυμο, που από τις ενέργειές του θα καθοριστεί ο κάτοχος του  εισιτηρίου για τα ημιτελικά του Champions League…

Είναι δύο από τους πιο μεγάλους σκόρερ της γενιάς τους και μοιραία υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους, παρότι έχουν εντελώς διαφορετικό στιλ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το βαρύ… πυροβολικό της Μπάγερν Μονάχου και ο Λιονέλ Μέσι, ο σταρ και ηγέτης της Μπαρτσελόνα. Δυο παίκτες που σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Δύο παίκτες εμβληματικοί για τις ομάδες τους, οι οποίες είναι σταθερά δύο παραδοσιακές δυνάμεις του Champions League. Πώς μπορεί λοιπόν να γίνει η σύγκριση των δύο σχετικά με τη σεζόν 2019-2020;

Αμφότεροι φέτος έχουν στατιστικά που δεν περνάνε έτσι. Ο Πολωνός σε 44 ματς μετρά 53 γκολ και 8 ασίστ και έχει συμμετοχή σε ένα γκολ ανά 63 λεπτά. Ο Μέσι έχει αντίστοιχα 43 αγώνες με 31 γκολ και 25 ασίστ, άρα συμμετοχή σε ένα γκολ ανά 66 λεπτά. Η μεταξύ τους… μάχη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Λεβαντόφσκι φέτος σκοράρει σε επίπεδο που η Bundesliga έχει να δει από την εποχή του Γκερντ Μίλερ την δεκαετία του 1960 και του 1970. Τα 34 γκολ σε 31 ματς αναδεικνύουν τον ‘Λέβα’ στην κορυφή των ξένων σκόρερ στην κατηγορία και τρίτο όλων των εποχών.

Ο Μέσι επίσης διεκδίκησε τον τίτλο του Νο1 σκόρερ στην Ισπανία. Πέρυσι όμως είχε 36 γκολ και φέτος 25 σε 33 ματς και αυτός ο συντελεστής είναι ο πιο χαμηλός του στην δεκαετία.

Εάν συμπεριλάβει κανείς όλες τις διοργανώσεις ο Πολωνός έχει 53 γκολ σε 44 αγώνες και ένα γκολ ανά 73 λεπτά. Είναι ο πρώτος σκόρερ στο γερμανικό Κύπελλο για 5η φορά με έξι γκολ και προς το παρόν είναι επικεφαλής στην κούρσα των σκόρερ στο Champions League με 13 σε 7 ματς.

Μέσι vs Λεβαντόφσκι 

Ο Μέσι σε όλες τις διοργανώσεις έχει βρει δίχτυα 31 φορές σε 43 αγώνες. Βάζει ένα γκολ ανά 120 λεπτά. Ο ‘Λέβα’ σκοράρει 1.6 γκολ στο ίδιο διάστημα. Ο Λεβαντόφσκι έχει βάλει νικητήριο γκολ 16 φορές και ο Μέσι 11.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, ο Πολωνός είχε 140 σουτ, που σημαίνει πως σκοράρει στον αντίπαλο γκολκίπερ κατά μέσο όρο σε 4.1 απόπειρες. Ο Μέσι είχε 115 σουτ και ο μέσος όρος του είναι 4.6. Και οι δύο παίκτες σκοράρουν τα περισσότερα γκολ τους με το καλό και δυνατό τους πόδι. Ο Λεβαντόφσκι όμως δείχνει πιο… ευέλικτος στο πως σκοράρει.

Το Νο9 της Μπάγερν έχει βάλει 36 από τα 53 γκολ του με το αγαπημένο του δεξί πόδι, που σημαίνει 68%. Ο Μέσι έχει 28 στα 31 με το κλασικό του αριστερό, άρα 90%. Επομένως, έχει σκοράρει με το «αδύναμο» πόδι του το 10% των τερμάτων. Ο Λεβαντόφσκι, από την άλλη, έχει σημειώσει 5 γκολ με το αριστερό, δηλαδή το 9% του συνόλου.

Ο Πολωνός έχει όμως και ένα 23% από κεφαλιές. Οκτώ από αυτές στη Bundesliga. Το καλύτερο επίτευγμα της κατηγορίας. Ο Μέσι δεν έχει το ύψος και δεν σκόραρε με κεφαλιά φέτος. Και οι δύο έχουν το απόλυτο στα πέναλτι. Επτά στα επτά ο Πολωνός και πέντε στα πέντε ο Μέσι.

Ο σταρ της Μπάρτσα όμως υπερέχει στις απευθείας εκτελέσεις από στατικές φάσεις, έχοντας πέντε γκολ έναντι ενός του Λεβαντόφσκι, που είχε σκοράρει με τη Σάλκε στην 2η αγωνιστική. Σε εκείνο το ματς ο ‘Λέβα’ έκανε το μοναδικό του χατ τρικ μες στην φετινή σεζόν. Έπειτα, έσπασε το ρεκόρ του Champions League με τα πιο γρήγορα 4 γκολ σε 15 λεπτά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Μέσι είχε 4 χατ τρικ.

Στις ασίστ, ο Αργεντίνος έχει το πάνω χέρι με 25 σε 43 αγώνες. Έχει 21 στο πρωτάθλημα, τρεις στην Ευρώπη και μία στο Κύπελλο. Ο Λεβαντόφσκι, από την άλλη, έχει τον τρόπο να γίνεται αποφασιστικός, να είναι εκεί που πρέπει και να σκοράρει με την μία κίνηση. Οι 8 ασίστ είναι η τοπ επίδοσή του και 2η κορυφαία για τα φετινά δεδομένα.

Ο 31χρονος με τον Φλικ είναι περισσότερο ο εκτελεστής και λιγότερο ο δημιουργός και αυτό το βλέπει κανείς κοιτώντας τις προηγούμενες σεζόν του. Γενικότερα, πλέον, καλύπτει πιο μεγάλο μέρος στο γήπεδο. Ο Μέσι από την άλλη πολλές φορές συνεχίζει να κινείται κοντά στην περιοχή και λιγο έξω από το ύψος του πέναλτι. Ο σταρ της Μπάρτσα είναι αυτός που παίρνει κι εκτελεί τις στατικές φάσεις.

Έτσι, ο Πολωνός ηγείται στα γκολ και ο Μέσι στις ασίστ. Εάν τα συνδυάσουμε και τα δύο, πάλι ο Λεβαντόφσκι είναι πρώτος με 61 συνολικά γκολ σε 3.863 λεπτά σε 44 αγώνες. Αυτό σημαίνει πως σκοράρει ή δίνει ασίστ κάθε 63 λεπτά.

Ο μαέστρος των Καταλανών έχει συμμετοχή σε 56 γκολ σε 3.720 λεπτά σε 43 ματς. Έχει γκολ ή ασίστ κάθε 66 λεπτά. Πρόκειται για απίστευτους αριθμούς, για δύο παίκτες που δεν έχουν συμμετοχή σε γκολ φέτος μόνο σε έξι και έντεκα ματς αντίστοιχα σε όλη τη σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι όμως είναι πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στη Γερμανία, ενώ ο Μέσι δεν πήρε πρωτάθλημα στην Ισπανία. Το France Football μπορεί να ακύρωσε την Χρυσή Μπάλα όμως ο 31χρονος φορ είναι σίγουρο πως θα την έπαιρνε φέτος με βάση τις εμφανίσεις του…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X