Μπαρτσελόνα - Λυών: Oλα ανοιχτά στη Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα – Λυών: Oλα ανοιχτά στη Βαρκελώνη

Εναρξη: 22:00, 13/03/2019
Γήπεδο: Camp Nou (99.354)

Επαναληπτικός αγώνας για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί τη Λυών (12/3, 22:00) στο «Καμπ Νόου». Στην πρώτη αναμέτρηση αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στη Γαλλία.

Εκεί, όπου η Λυών μπήκε δυνατά και απείλησε στην αρχή, αλλά η Μπαρτσελόνα άρχισε να ελέγχει την κατάσταση και όσο περνούσε ο χρόνος, όλο και πιο εύκολα δημιουργούσε ευκαιρίες. Μαγική εικόνα το αποτέλεσμα με 5-25 οι τελικές προσπάθειες στις δύο εστίες.

Χωρίς άγχος και με τη φρεσκάδα που διαθέτει η Λυών, είναι ικανή να κοντράρει την Μπαρτσελόνα. Από την άλλη οι Καταλανοί βρίσκουν σε κάθε ευκαιρία το δρόμο προς τα δίχτυα και με την άμυνα αρκετά βελτιωμένη, έχουν το πάνω χέρι στη σημερινή αναμέτρηση.

Eνας μικρός «πονοκέφαλος» για τη Μπαρτσελόνα
Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι, επικράτησε το Σάββατο της Ράγιο Βαγιεκάνο (3-1) στο «Καμπ Νόου», διατήρησε τις αποστάσεις από την Ατλέτικο στη LaLiga και ετοιμάζεται για τον «τελικό με τη Λυών», όπως το χαρακτήρισαν εμφατικά Βαλβέρδε και Πικέ.

Μόνο αρνητικό ότι ο, κομβικός φέτος, Ουσμάν Ντεμπελέ, όπου στο πλαίσιο του ροτέισον έμεινε στον πάγκο, μπήκε αλλαγή στο 46’ (με το σκορ στο 1-1) και άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης, αποκόμισε έναν ελαφρύ τραυματισμό, που τον κρατά 3 με 7 μέρες εκτός. Συνεπώς, η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Αν δεν προλάβει, στη θέση του θα παίξει ο Κοουτίνιο, που αποτελεί τη μοναδική παραφωνία, αφού κάθε φορά δείχνει και πιο πολύ εκτός κλίματος.

Στο ανασταλτικό κομμάτι, οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν σημάδια βελτίωσης, κράτησαν το μηδέν δις στα πρόσφατα παιχνίδια με τη Ρεάλ, ενώ συνολικά στα τελευταία 7 ματς έχουν 3 γκολ παθητικό.

Ψάχνουν λύσεις στη Λυών
Παθητική στο πρώτο παιχνίδι, σε μια αναμέτρηση όπου έλειπε ο Φεκίρ και μια περίοδο που είχε τον Ντεπάι ντεφορμέ. Ο πρώτος επέστρεψε, ο δεύτερος ανέβασε στροφές και τα δύο επόμενα με Καέν (Κύπελλο) και Τουλούζ (πρωτάθλημα) κατέληξαν σε εύκολες νίκες με μεγάλο σκορ. Κάπως έτσι εξελισσόταν και το εκτός στο Στρασβούργο το Σάββατο, «κατάφερε» όμως να δεχτεί δύο γκολ σε ένα λεπτό και να δει το 0-2 να γίνεται 2-2.

Το τελευταίο παιχνίδι άφησε άλλη μια «ρωγμή», τραυματίστηκε ο βασικός στόπερ Μαρσέλο, σε μια περίοδο που οι λύσεις στην άμυνα είναι περιορισμένες. Αβέβαια η συμμετοχή του επιθετικού Μούσα Ντεμπελέ, σε μια θέση που υπάρχουν εναλλακτικές.

Το θέμα του προπονητή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. «Ο Ζενεσιό εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει στην ομάδα. Δεν έχω καταλήξει ακόμη, αλλά θα κάνω μια κουβέντα μαζί του πριν το ματς. Δεν θέλω να μένουν πράγματα στον αέρα», η τοποθέτηση του προέδρου Ολάς.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Λυών – Μπαρτσελόνα: 0-0 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση των «16», 2018-19)
Μπαρτσελόνα – Λυών: 5-2 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση των «16», 2008-09)
Λυών – Μπαρτσελόνα: 1-1 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση των «16», 2008-09)
Λυών – Μπαρτσελόνα: 2-2 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση ομίλων, 2007-08)
Μπαρτσελόνα – Λυών: 3-0 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση ομίλων, 2007-08)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X