Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν: Oι Παριζιάνοι κοντά στην... εκδίκηση!

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν: Oι Παριζιάνοι κοντά στην… εκδίκηση!

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από το χιονισμένο Μόναχο, επικράτησε 3-2 της Μπάγερν και βρίσκεται πιο κοντά στην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League. 

Εναρξη: 22.00, 13/04/2021
Γήπεδο: Parc des Princes, Παρίσι

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Κοντά στην… εκδίκηση η Παρί!

Ο Μπαπέ ήταν καταιγιστικός, ο Νεϊμάρ απολαυστικός και ο Νάβας εντυπωσιακός. Η τριπλέτα της Παρί έκανε τα πάντα στο Μόναχο, επικράτησε 3-2 της Μπάγερν και βρίσκεται πιο κοντά στην… εκδίκηση για την περσινή απώλεια, αλλά και στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Μπαπέ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκόραρε πέντε εκτός έδρας γκολ στη φάση των «16» και των «8», με τον ίδιο να τονίζει: «Μου αρέσει πολύ να παίζω απέναντι στους κορυφαίους παίκτες του κόσμου και ο Νόιερ είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία. Δεν ένιωσα πίεση. Δεν είχα καταφέρει να του βάλω γκολ στον τελικό και ελπίζω απλά να το κάνω ξανά.

Ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας απέναντι στην κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Παίξαμε ως ομάδα και ως ένα καλό σύνολο όμως αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι. Στο 2ο ματς πρέπει να παίξουμε ξανά ως ομάδα και με αυτοπεποίθηση».

Η απόδραση από το χιονισμένο Μόναχο με σκορ πρόκρισης τής τόνωσε την αυτοπεποίθηση και αντέστρεψε το μομέντουμ. Έτσι, η Παρί Σεν Ζερμέν άφησε στην άκρη τα στραβοπατήματα εντός συνόρων και την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Λιλ, που την είχε ρίξει από την κορυφή και πέρασε σαν «σίφουνας» από το Στρασβούργο κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (4-1). Επιστροφές για τους Παριζιάνους, μέσα Βεράτι και Φλορέντσι, εξέτισε ο Παρέδες.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κέρερ, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Γκέιγ, Ερέρα, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Κεν.

Με την πλάτη στον τοίχο η Μπάγερν!

Στο α’ μέρος η Μπάγερν μέτρησε 16 τελικές, στο φινάλε είχε 31, αλλά όταν απουσιάζει ο Λεβαντόφσκι τα πράγματα δεν είναι εύκολα! Οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Νάβας, ούτε και την Παρί, αντίθετα, το 2-3 φέρνει τους Πρωταθλητές Ευρώπης με την πλάτη στον τοίχο. Η Μπάγερν των τεράστιων επιθετικών απουσιών, έδειξε ότι έχει πρόβλημα χωρίς τον Λεβαντόφσκι μπροστά, αλλά και κενά στην άμυνα και μοιραία ηττήθηκε έπειτα από 19 αγώνες στο Champions League (Μάρτιος 2019 το 1-3 από τη Λίβερπουλ). «Δεν ρίχνω το φταίξιμο στον Νόιερ. Μας έχει σώσει πάρα πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο», είπε ο τεχνικός των Βαυαρών, Χάνσι Φλικ, με τα σενάρια να τον θέλουν εκτός ομάδας το καλοκαίρι.

Η Μπάγερν δεν έπεισε όμως ούτε εντός συνόρων. Εκτός ήταν οι Λέβα, Ζίλε, Γκνάμπρι, Τολισό, Ερναντές, Γκορέτσκα, Ντάγκλας Κόστα, έτσι ακολούθησε η απρόσμενη ισοπαλία (1-1) στο Μόναχο με μία από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες της σεζόν την Ουνιόν, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου η Λειψία, που βρέθηκε στο -5.

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσουπό-Μότινγκ.

 

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν, οι αριθμοί του προημιτελικού

  1. Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί οι φιναλίστ μίας σεζόν στην ακριβώς επόμενη του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα και στις πέντε προκρίθηκε η νικήτρια του τελικού. 
  2. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αντιμετωπίσει δύο φορές σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ την κάτοχο του τροπαίου. Οι Γάλλοι μετρούσαν μόνο ήττες μέχρι τη νίκη στο Μόναχο. Το 1994-95 στον ημιτελικό απέναντι στη Μίλαν (0-1 εντός, 0-2 εκτός) και το 2017-2018 στις «16» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-3 εκτός, 1-2 εντός).
  3. Η Μπάγερν έχει συνολικό ρεκόρ 4-0-6 απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχει τρεις νίκες και δυο ήττες στο Μόναχο και τέσσερις ήττες στο Παρίσι. Συνολικά απέναντι σε γαλλικές ομάδες η Μπάγερν έχει εννέα νίκες και δυο ήττες στα πρόσφατα ραντεβού της, εντός και εκτός έδρας.
  4. Η Παρί, δεν έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα τελευταία 44 ματς.
X