Μπενφίκα – ΑΕΚ: Για την τιμή των όπλων…

Μπενφίκα – ΑΕΚ: Για την τιμή των όπλων…

Εναρξη: 22:00, 12/12/2018
Γήπεδο: Estadio Da Luz (65.647), Λισαβόνα

Ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να συλλέξει τους πρώτους της βαθμούς. Το βράδυ της Τετάρτης (22:00) θα φιλοξενηθεί από την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς και οι «Αετοί» έχουν σφραγίσει την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά τα τελευταία άσχημα γεγονότα στην ΑΕΚ και το… κόψιμο τριών βασικών παικτών της από τη διοίκηση, επέστρεψε σε ένα μίνι σερί νικών, αφού επικράτησε της Ξάνθης και της Λαμίας με 2-0. Από τρεις σερί νίκες προέρχεται η 4η του πρωταθλήματος Πορτογαλίας μέχρι στιγμής, Μπενφίκα.

Επανήλθε η ηρεμία
Στο τέλος του καλοκαιριού επετεύχθη ο στόχος της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ, μία από τις σημαντικότερες στιγμή της την τελευταία 10ετία. Ωστόσο, η συμμετοχή της εκεί δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Μηδέν βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές και πηγαίνει στην Πορτογαλία το βράδυ της Τετάρτης για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό, ώστε να μην τοποθετηθεί σε εκείνο το κλειστό κλαμπ των ομάδων που δεν έχουν συλλέξει πόντο σε φάση ομίλων. Τελευταίο παιχνίδι της στον όμιλο η εντός έδρας ήττα από τον Αγιαξ με 0-2.

Μετά τα πρόσφατα άσχημα γεγονότα στην ομάδα, με το «κόψιμο» των Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο από τη διοίκηση, βρίσκει ξανά τα πατήματά της, έπειτα από το αρχικό «σοκ». Οι τέσσερις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ «σβήστηκαν» όσο γίνεται από τις συνεχόμενες νίκες με Ξάνθη (2-0) και Λαμία (2-0).

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετράει εκ νέου απώλειες. Εκτός τους… κομμένους, δεν ταξίδεψαν ο τιμωρημένος Λιβάγια (φορ), στον μακροχρόνια απόντα Λόπες (αριστερό μπακ) και τον Αλεφ (μέσος) που χτύπησε το Σάββατο. Πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, πρόβλημα και στη θέση του φορ.

Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΚ: Μπάρκας – Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ – Γαλανόπουλος, Τσόσιτς – Κλωναρίδης, Μάνταλος, Μπογιέ – Πόνσε

Ακολουθεί «καυτή» συνέχεια!
Η Μπενφίκα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, δείγμα ότι πατάει καλά στα τελευταία δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή πλέον εκεί, αφού έχει κριθεί η 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Με αυτό το σκεπτικό θα παραταχθεί κόντρα στην ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαρίτιμο εκτός, Μονταλέγκρε μεσοβδόμαδα εκτός για το Κύπελλο και Μπράγκα εντός για το πρωτάθλημα σε διάστημα επτά ημερών. Το συγκρότημα του Ρούι Βιτόρια καλείται να πάρει την πρόκριση στο ένα, ενώ στα υπόλοιπα δύο να πετύχει το απόλυτο νικών για να «ψαλιδίσει» τη διαφορά από την πρώτη θέση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο.

Αγωνιστικά, ο Ρούι Βιτόρια θα παραταχθεί δίχως πολλές απουσίες, μόνο ο εξτρέμ Σάλβιο ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμό, ενώ εξέτισε ο πολύτιμος στόπερ Ζαρντέλ. Για τον πρώτο δύσκολα θα συμπεριληφθεί στη αποστολή, μιας και η κρισιμότητα του αγώνα δεν είναι σημαντική και δεν θα ρισκάρουν τη συμμετοχή του.

Πιθανή ενδεκάδα Μπενφίκα:
Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Κόντι, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο – Γκαμπριέλ, Φέισα, Σεμέδο – Σίλβα, Σεφέροβιτς, Τσέρβι

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Οσες φορές έχει ταξιδέψει στην Πορτογαλία η ΑΕΚ έφυγε με… σκυμμένο το κεφάλι. Τρεις επισκέψεις εκεί, ισάριθμες ήττες.

Τη σεζόν 1966-67 ηττήθηκε 3-2 από την Μπράγκα, τη σεζόν 1978-79 γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Πόρτο, όμως το υπέρ της 6-1 στο πρώτο αγώνα της έδωσε την πρόκριση, με την πιο πρόσφατη αναμέτρηση εκεί τη σεζόν 2009-10 για το Γιουρόπα Λιγκ, όταν ηττήθηκε 2-1 από την Μπενφίκα.

Η Μπενφίκα έχασε μόνο μία φορά στη Λισαβόνα από ελληνική ομάδα, με συνολικό απολογισμό 5-2-1.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X