Champions League: Το μεταγραφικό «πάρε - δώσε» του... σεντονιού! (Poll)

Champions League: Το μεταγραφικό «πάρε – δώσε» του… σεντονιού! (Poll)

Στη σκιά της νέας MEGA πρότασης της European Super League, το Champions League επιστρέφει και η φάση των «16» ετοιμάζεται να μας καθηλώσει. Οκτώ ζευγάρια, αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις, αλλά και ομάδες που μπαίνουν στα νοκ άουτ αρκετά ενισχυμένες. Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου έδωσε τη δυνατότητα στους συλλόγους να καλύψουν τα κενά τους και να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Βέβαια, για τις περισσότερες ομάδες δεν άλλαξε κάτι, έμειναν πιστές στο πλάνο τους και έτοιμες για την αντεπίθεση με το ίδιο ρόστερ που άρχισαν τον ευρωπαϊκό μαραθώνιο! Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια:

14 Φεβρουαρίου 2023

Μίλαν – Τότεναμ

Από το Μουντιάλ κι έπειτα η Μίλαν ψάχνει τον καλό της εαυτό. Κατρακύλα στο πρωτάθλημα, διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα και ο στόχος του πρωταθλήματος χάθηκε με το… καλημέρα του 2023. Μια ομάδα «φάντασμα» του μέχρι πρότινος εαυτού της, η οποία εμφανίζεται πια σαν να έχει… ξεχάσει να παίζει και να κερδίζει. Εκτός από την ελεύθερη πτώση στο πρωτάθλημα οι Ροσονέρι έμειναν εκτός Κυπέλλου από την Τορίνο και στον τελικό του Super Cup γνώρισαν ταπεινωτική ήττα στο ντέρμπι με την Ίντερ με 3-0. Ο Στέφανο Πιόλι ψάχνει το ηλεκτροσόκ που θα «ξυπνήσει» την ομάδα του πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα και ποντάρει στην παρουσία της προσωπικότητας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα αποδυτήρια. Για ενίσχυση ούτε λόγος…

Η Τότεναμ δεν άφησε στην τύχη της τη μάχη για την τετράδα και φυσικά μια μεγάλη πορεία στο Champions League. Οι Spurs είναι έτοιμοι για την ευρωπαϊκή τους αντεπίθεση με τον Κόντε να μη ζητά πολλά στο μεταγραφικό παζάρι. Το κενό στα άκρα της άμυνας καλύφθηκε με την μεταγραφή του εξαιρετικού μπακ της Σπόρτινγκ Πέδρο Πόρο, ενώ έβαλε ταχύτητα και στα άκρα της επίθεσης. Με κόλπο γκρόσο, οι Λονδρέζοι «έκλεψαν» τον Αρνάουτ Ντανζούμα από την Έβερτον, μιας και προσέφεραν ό,τι ήθελε τόσο η Βιγιαρεάλ όσο και ο εξαιρετικός αριστερός εξτρέμ. Ο τραυματισμός του Γιορίς πάντως κάνει δύσκολα τα πράγματα κάτω από τα γκολπόστ.

Ενισχυμένες αποδόσεις στους αγώνες του Champions League!

Παρί – Μπάγερν

Όταν στο ρόστερ σου έχει τους κορυφαίους Μέσι και Μπαπέ, τον «μάγο» Νεϊμάρ, τότε, ποιος ο λόγος να κάνεις την υπέρβαση στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Βέβαια, οι Παριζιάνοι που είναι… εθισμένοι στις μεταγραφές το πάλεψαν μέχρι το 90′ του παζαριού, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν την Ίντερ να τους δώσει από τώρα τον Σκρίνιαρ. Ο έμπειρος αμυντικός είναι «κλεισμένος» για το καλοκαίρι, όμως η Παρί τον ήθελε άμεσα, προσέφερε 11 εκατ. ευρώ, αλλά οι Ιταλοί αρνήθηκαν. Παράλληλα, προσπάθησε να πάρει τον Χακίμ Ζίγιεχ από την Τσέλσι, αλλά η μετεγγραφή “κόλλησε” την τελευταία στιγμή, με τις δύο ομάδες να μην προλαβαίνουν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Από την Παρί Σεν Ζερμέν υποστηρίζουν λοιπόν, ότι οι διοικούντες την Τσέλσι έστειλαν λάθος έγγραφα σε δύο περιπτώσεις και έτσι δεν υπήρξε η δυνατότητα να ολοκληρωθεί το deal, παρά τη συμφωνία όλων των πλευρών. Από την ομάδα έφυγε ο Σαράμπια, όπως και οι Ερέρα, Νάβας που έμειναν ελεύθεροι.

Πανέτοιμη για το δυσκολότερο ραντεβού της φάσης των «16» η Μπάγερν, η οποία έκανε τη μεταγραφή του χειμώνα. Ποιος άλλωστε περίμενε πως ο Ζοάο Κανσέλο θα ζητούσε να φύγει από τη Σίτι… Ο Πορτογάλος μπακ άφησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και η πρωταθλήτρια Γερμανίας δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ετσι, έκλεισε άμεσα τον ποδοσφαιριστή και αισθάνεται δικαιωμένη με το… καλημέρα. Ενίσχυση στην άμυνα, με τον Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος άφησε τον Άγιαξ για να ενισχύσει τους Βαυαρούς. Η τελευταία μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση, ήταν η απόκτηση του Ζόμερ από τη Γκλάντμπαχ! Ο Ελβετός έπειτα από εννέα χρόνια άφησε την ομάδα του και πήρε θέση βασικού, μιας και ο Νόιερ είναι σε… πόλεμο με τη διοίκηση.

Build A Bet* στο Champions League!

15 Φεβρουαρίου 2023

Μπριζ – Μπενφίκα

Μπορεί στο πρωτάθλημα Βελγίου να βλέπει την κορυφή με τα κυάλια, αλλά στο Champions League άφησε εκτός Λεβερκούζεν, Ατλέτικο κι έχασε την πρωτιά στις λεπτομέρειες. Οι Βέλγοι πάντως δεν ενισχύθηκαν και κόντρα στην Μπενφίκα θα παρουσιαστούν με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή. Η αποχώρηση του αριστερού μπακ, Σομπόλ είναι πλήγμα, αλλά όχι ικανό να αμφισβητήσει τον ενθουσιασμό της ομάδας για κάτι καλύτερο στη διοργάνωση.

H Mπενφίκα έκανε το δικό της… πάρτι στη φάση των ομίλων και με απίθανες παραστάσεις εντός και εκτός συνόρων άφησε τη Γιουβέντους στο Europa League και την Παρί στη 2η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα «μπλέχτηκε» σε πολλά, πάρα πολλά μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο ο Βλαχοδήμος και ο Γκονσάλο Ράμος έμειναν. Βέβαια, το ίδιο δεν έγινε και με τον κορυφαίο χαφ του Μουντιάλ, τον Εντσο Φερνάντες που… τρέλανε με την απόδοσή του και ανάγκασε την Τσέλσι να δαπανήσει 120 εκατ. ευρώ για τον κάνει δικό της. Οι «αετοί» βγήκαν αποδυναμωμένοι από το μεταγραφικό παζάρι με την αποχώρηση κυρίως του Αργεντίνου αμυντικού χαφ και το κενό του δεν αναπληρώθηκε. Ηρθε ο Γκουέντες (μεσοεπιθετικός) όμως παίζει σε άλλη θέση, όπως και οι ταλαντούχοι Σκιέλντερουπ (Νόρτσελαντ) και Τένγκστεντ (Ρόζενμοργκ).

Ντόρτμουντ – Τσέλσι

Δεν θα έχει και το ευκολότερο έργο στη φάση των «16», όχι γιατί η Τσέλσι είναι σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά γιατί οι Λονδρέζοι έσπασαν τα ταμεία τους. Σε αντίθεση με τους Μπλε, οι Βεστφαλοί απέκτησαν τον σούπερ ταλαντούχο εξτρέμ Ντούρανβιλ από την Άντερλεχτ, για τον οποίο και δαπάνησαν 8.5 εκατ. ευρώ και τον δεξιό μπακ Ρίερσον από την Ουνιόν, ο οποίος κάνει καταπληκτική σεζόν. Δεν θέλησαν να κάνουν την υπέρβαση, ίσως γιατί αισθάνονται πως είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ, αλλά και ότι έχουν όλες τις θέσεις τους καλυμμένες.

Αυτό κι αν ήταν μεταγραφικό πάρτι! Η Τσέλσι έπαιξε την καλύτερη μπάλα και δαπάνησε πολλά, πάρα πολλά! Τα 121 εκατ. ευρώ για τον Ένσο Φερνάντες και τα 70 εκατ. για τον Μιχάιλο Μούντρικ, αποτελούν ποσά που προκάλεσαν ίλιγγο. Δεν έμεινε εκεί, αφού η Τσέλσι απέκτησε τους Μπενουά Μπαντιασίλ (38 εκατ.), Νόνι Μαντουέκε (35 εκατ.), Μαλό Γκουστό (30 εκατ, αλλά παρέμεινε στη Λυών ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν), Ζοάο Φέλιξ (αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 11 εκατ.), Αντρέι Σάντος (12.5 εκατ.) και Νταβίντ Φοφανά (12 εκατ.). Βέβαια, στην ευρωπαϊκή λίστα χώρεσαν μόνο τα τρία μεγάλα ονόματα, Μούντρικ, Φερνάντες και Ζοάο Φέλιξ, αφού και ο Ομπαμεγιάνγκ έμεινε εκτός…

Ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση στους αγώνες του Champions League!

21 Φεβρουαρίου

Άιντραχτ – Νάπολι

Πολύ σκληρή για να αποκλειστεί η Άιντραχτ, κατάφερε να αφήσει εκτός τόσο τη Σπόρτινγκ όσο και τη Μαρσέιγ, ενώ στις λεπτομέρειες είδε την πρωτιά να της ξεφεύγει. Μεταγραφικά πάντως κινήθηκε σε ρηχά νερά, αφού έκλεισε από τη Φιλαδέλφια τον επιτελικό μέσο, Πάξτεν Άαρονσον, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική σεζόν με την αμερικανική ομάδα φτάνοντας μέχρι τον τελικό του MLS.

Η Νάπολι ήταν εντυπωσιακή στη φάση των ομίλων, είχε μόλις μια απώλεια, όχι όμως ικανή να της στερήσει την πρωτιά του ομίλου. Οι Ναπολιτάνοι καλπάζουν στον δρόμο για την πρώτη κούπα έπειτα από πολλά χρόνια και ομάδα που κερδίζει δεν… αλλάζει. Ο Γκολίνι θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον Σιρίγκου και ο Μπερεζίνσκι αποτελεί ακόμα μια λύση στα άκρα της άμυνας. Οι προσθήκες ήταν με το σταγονόμετρο μιας και ο Σπαλέτι δεν επιθυμεί να χαλάσει το σχέδιο τίτλου.

Κορυφαίο live στους αγώνες του Champions League!

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Η Λίβερπουλ παρουσιάζεται ακόμα χειρότερη μετά την επανέναρξη και οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια. Σε έξι ματς έχει υποχωρήσει από την 6η θέση στη 10η και έχει συγκεντρώσει μόνο επτά βαθμούς. Ο απολογισμός της είναι δυο νίκες, μια ισοπαλία και τρεις διαδοχικές ήττες με συντελεστή τερμάτων 6-11! Τι άλλαξε στο ρόστερ; Μια δυνατή κίνηση στην επίθεση, μιας και ο Ολλανδός Χάκπο είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει λύσεις. Κάτι άλλο; Όχι… Η Λίβερπουλ ίσως αποδέχθηκε το γεγονός πως η φετινή χρονιά είναι… χαμένη χρονιά και στόχος της να κρατήσει μπάτζετ για την επόμενη. Το Champions League πάντως είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει…

Η «Βασίλισσα της Ευρώπης», η κάτοχος της διοργάνωσης παρά τη λαχτάρα των οπαδών της δεν έκανε απολύτως τίποτα στο μεταγραφικό παζάρι. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει μια ισοπαλία και δυο ήττες σε έξι ματς και βλέπει την πολύ πιο πειστική και ουσιαστική ομάδα του Τσάβι να… απομακρύνεται στην κορυφή της La Liga. Ωστόσο, αυτό δε… συγκίνησε τον Πέρεθ, ο οποίος ούτε καν ασχολήθηκε με τις μεταγραφές. Για πολλούς πάντως το καλοκαίρι θα είναι… καυτό, αρκετά «καυτό» για τους Μαδριλένους.

22 Φεβρουαρίου

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι

Σαχτάρ και Σέλτικ δεν αποτέλεσαν εμπόδια για τη Λειψία και οι «ταύροι» πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση πίσω μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ομάδα που φουλάρει και για τον τίτλο στη Βundesliga, όμως ο Μάρκο Ρόζε δεν θέλησε ενίσχυση. Η Λειψία είναι στα καλύτερά της, έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, το οποίο δεν είχε κενά.

Η Σίτι των τελευταίων ετών με εξαίρεση την χρονιά που η Λίβερπουλ πήρε το πρωτάθλημα ήταν μια ομάδα που αγωνιστικά απλά δεν ήταν… συγκρίσιμη με τις αντιπάλους της στην Premier League. Ήταν ανώτερη στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που έδωσε στο πρωτάθλημα, είχε τον τρόπο της να παίρνει τα παιχνίδια και έκανε σεζόν που «τρυπούσε» το ταβάνι των 100 βαθμών. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πίσω από την Άρσεναλ στη βαθμολογία, με την τιμωρία να την απειλεί δεν έκανε τη διαφορά… Σοκ η αποχώρηση του Κανσέλο, προέβη μόνο σε μια μεταγραφική – επένδυση, τον αμυντικό μέσο, Μάξιμο Περόνε. Μάλιστα, ο Αργεντινός θα είναι στη λίστα, μιας και αντικατέστησε τον Πορτογάλο μπακ.

Ίντερ – Πόρτο

Eκανε τη διαφορά στη φάση των ομίλων, πέταξε εκτός τη Μπαρτσελόνα και ακολούθησε τη Μπάγερν στα νοκ άουτ του Champions League. Οι Νερατζούρι δεν δείχνουν πως μπορούν να ακολουθήσουν τη Νάπολι στη μάχη του τίτλου, αλλά στην Ευρώπη θα τα δώσουν όλα για την υπέρβαση. Ενίσχυση; Καμία, αλλά ούτε και αποδυνάμωση. Η Ιντερ αρνήθηκε διαδοχικές προτάσεις για τον Σκρίνιαρ και τον κράτησε στο ρόστερ της μέχρι το καλοκαίρι.

Στον πιο αμφίρροπο όμιλο, η Πόρτο κατάφερε να αφήσει εκτός Λεβερκούζεν, Ατλέτικο και να πάρει μια εύκολη σχετικά πρωτιά. Ωστόσο, ο Κονσεϊσάο παρά τη μάχη σε πολλά μέτωπα δε ζήτησε μεταγραφική ενίσχυση, είναι ευχαριστημένος με το πλάνο του και το ρόστερ!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Champions League

  • 14/02 – 08/03
    Μίλαν – Τότεναμ
    Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν
  • 15/02 – 07/03
    Μπριζ – Μπενφίκα
    Ντόρτμουντ – Τσέλσι
  • 21/02 – 15/03
    Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης
    Άιντραχτ – Νάπολι
  • 22/02 – 14/03
    Λειψία – Μαν. Σίτι
    Ίντερ – Πόρτο

 

Το πρόγραμμα του Champions League μέχρι τον τελικό

  • Πρώτα ματς της φάσης των «16»: 14/15 και 21/22 Φεβρουαρίου 2023
  • Δεύτερα ματς της φάσης των «16»: 7/8 και 14/15 Μαρτίου 2023
  • Κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών: 17 Μαρτίου 2023
  • Προημιτελικοί: 11/12 και 18/19 Απριλίου 2023
  • Ημιτελικοί: 9/10 και 16/17 Μαΐου 2023
  • Τελικός: 10 Ιουνίου 2023, Κωνσταντινούπολη
    21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X