Τσέλσι - Πόρτο : Οι Μπλε με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League!

Τσέλσι – Πόρτο : Οι Μπλε με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League!

Εναρξη: 22.00, 07/04/2021
Γήπεδο: Σάντσες Πιθχουάν, Σεβίλλη

Στο Σάντσες Πιθχουάν στη Σεβίλλη θα διεξαχθεί και ο δεύτερος προημιτελικός ανάμεσα στην Πόρτο και την Τσέλσι, με τους Μπλε να έχουν το πάνω χέρι (2-0).

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η Τσέλσι μια ανάσα από τον ημιτελικό

Το 2-5 από τη Μπρομ και τα επεισόδια στα αποδυτήρια δεν επηρέασαν την Τσέλσι, η οποία παρουσιάστηκε έτοιμη για πρόκριση στο Σάντσες Πιχθουάν. Η Πόρτο είχε τις φάσεις, αλλά οι Μπλε την ποιότητα, τον τρόπο και τα δυο γκολ! Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Champions League. Η Τσέλσι βρίσκει τον δρόμο της και φάνηκε και κόντρα στην Πάλας, την οποία και διέλυσε με 4-1. Ο Πούλισικ ήταν εξαιρετικός, δείχνει σε καλή κατάσταση και είναι ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα του Τούχελ ενόψει του επαναληπτικού, ο οποίος κι αυτός θα διεξαχθεί στο Σάντσες Πιθχουάν.

Ηταν η 11η φορά που η Τσέλσι πήρε τη νίκη στο πρώτο ματς και μόλις δυο από τις δέκα προηγούμενες φορές αποκλείστηκε! Βέβαια, οι Μπλε δεν έχουν κερδίσει ποτέ τρεις διαδοχικές φορές σε ευρωπαϊκά ματς στην Ισπανία. Ο Μέισον Μάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου αγώνα και θέλει να γίνει μόλις ο δεύτερος Αγγλος που σκοράρει και στα δυο ματς νοκ άουτ φάσης για το Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα τον Φρανκ Λάμπαρντ.  Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών και οι Μπλε επιστρέφουν κομπλέ στο Σάντσες Πιθχουάν!

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Χάβερτς, Βέρνερ.

Ετοιμη για νέα υπέρβαση η Πόρτο

Η Πόρτο έκανε την υπέρβαση κόντρα στη Γιουβέντους και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρτζιο Ολιβέιρα βρέθηκε στην επόμενη φάση. Ωστόσο, ο δρόμος για τους «4» του Champions League δυσκόλεψε πολύ, πάρα πολύ, μιας και οι «Δράκοι» ηττήθηκαν 2-0 στο Σάντσες Πιθχουάν από την Τσέλσι. Η εμφάνιση δεν ήταν κακή, ωστόσο οι χαμένες ευκαιρίες και η διαφορά ποιότητας έφεραν την ήττα. Εντός συνόρων επικράτησε 2-0 της Τοντέλα και διεύρυνε έτσι το αήττητο σερί της στα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος (15-5-0), ενώ μείωσε την απόσταση που τη χωρίζει από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο -6.

Βέβαια, ως φιλοξενούμενη η Πόρτο έχει κερδίσει μόλις ένα από τα 20 τελευταία παιχνίδια σε νοκ άουτ φάση για το Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας 13 ήττες και 6 ισοπαλίες. Ο Σέρζιο Ολιβέιρα επιστρέφει από τιμωρία, όπως κι ένας ακόμη που είχε καταλυτική συμβολή στην πρόκριση, ο Μεχντί Ταρέμι.

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο, Κορόνα, Ταρέμι, Μαρεγκά.

 

Τσέλσι – Πόρτο, οι αριθμοί του προημιτελικού

  1. Πόρτο και Τσέλσι συναντώνται για δεύτερη φορά σε νοκ-άουτ φάση, με την ιστορία να περιλαμβάνει εννέα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες και να είναι συντριπτική υπέρ των Λονδρέζων (6 νίκες – 1 ισοπαλία – 3 ήττες).
  2. Οι «μπλε» έχουν καλή παράδοση με πορτογαλικές ομάδες στη διοργάνωση και ποσοστό νικών που ξεπερνά το 80%%.
  3. Η Πόρτο έχει 8 νίκες σε 41 αγώνες κόντρα σε αγγλικές ομάδες (8-10-23), ενώ η Τσέλσι μετράει 11 νίκες σε 14 συναντήσεις με Πορτογάλους (11-1-2).
  4. Σε νοκ άουτ αναμετρήσεις στα Κύπελλα Ευρώπης κόντρα σε Αγγλους, οι «δράκοι» μετρούν 3 προκρίσεις και 9 αποκλεισμούς.
  5. Εχουν περάσει 17 χρόνια από την τελευταία φορά που η Πόρτο προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού.
X