Champions League: Πόσο μακριά φτάνουν οι ομάδες που βγαίνουν πρώτες στον όμιλο;

Champions League: Πόσο μακριά φτάνουν οι ομάδες που βγαίνουν πρώτες στον όμιλο;

Πόσο σημαντική είναι η… εκκίνηση στην φάση των ομίλων; Οι αριθμοί της τελευταίας 15ετίας στο Champions League δείχνουν την κρισιμότητά της!

Το ιδανικό καλό ξεκίνημα στο Champions League!

Πόσο… καταστρoφική είναι μια ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων; Σίγουρα δε χάνεται η πρόκριση, αλλά τα περιθώρια είναι στενά σε τόσο μικρά γκρουπ, όπου σχεδόν οι μισές ομάδες που νικούν στην πρεμιέρα περνούν ως νικητές και πρώτοι των ομίλων. Παράλληλα, περισσότερες από τις μισές ομάδες που παίρνουν ισοπαλία στο πρώτο τους παιχνίδι αποκλείονται από τη συνέχεια, όπως με σχεδόν τα 3/4 όσων χάνουν. Μετά από δύο ματς χωρίς νίκη οι πιθανότητες αποκλεισμού πάνε στο 90%. Ένα τόσο κακό ξεκίνημα δύσκολα ανατρέπεται.

Πόσους πόντους κερδίζουν οι ομάδες που πάνε στον τελικό ή προχωράνε;
Για να μπορούν οι φίλαθλοι να δουν την πορεία της ομάδας τους στην διοργάνωση υπάρχει ένα σύστημα που με βάση τους βαθμούς που κερδίζουν από τους ομίλους κρίνεται το εάν θα πάνε στον τελικό ή όχι ή εάν θα προχωρήσουν. Ένας φιναλίστ συνήθως τελειώνει τον όμιλο με 10 πόντους και τους μισούς από αυτούς τους έχει συγκεντρώσει έπειτα από τρία ματς. Μία ήττα στα πρώτα τρία ματς του Champions League είναι αρκετά για να σε κρατήσουν πίσω στο τουρνουά.

Το να κερδίσεις στον όμιλο έχει διαφορά;
Οι αριθμοί δείχνουν ότι το να πάρεις την πρωτιά στον όμιλο έχει τη δική του σημασία! Το 7.8% των ομάδων που κατέκτησαν το Champions League είχαν πάρει την κορυφή στον όμιλό τους, ενώ το 10.2% είχε φτάσει στον τελικό. Αντίθετα, μόλις το 4.7% των ομάδων που σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο είχαν βρεθεί στη 2η θέση στο γκρουπ τους!

Αυτός είναι ο «Όμιλος του Θανάτου»;
Έχοντας γίνει υπολογισμοί ομάδων και παρουσιών που είχαν βγαίνουν και οι δύσκολοι όμιλοι. Γίνεται ακόμα και συνδυασμός της παραμέτρου των κληρώσεων. Το Group D έχει τρεις ομάδες από το Top 5 των πρωταθλημάτων, όπου Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δύσκολα θα βάλει και η Λοκομοτίβ! Το Group F έχει επίσης τρεις ομάδες από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα, με τις Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα και Ίντερ να είναι έτοιμες για μια μεγάλη μάχη! Αντίθετα, στο Group G, αλλά και στο H δεν υπάρχει καμία πρωταθλήτρια ομάδα από το Top 5!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X