Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης: Deja-vu στο Μιλάνο!

Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης: Deja-vu στο Μιλάνο!

Αυτό κι αν είναι… deja-vu. Μόλις ένα χρόνο μετά την κοινή τους παρουσία στον όμιλο, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Σαχτάρ τα λένε ξανά, με τους Νερατζούρι να μην… ξεχνούν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό!

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Να ξεχάσει τα… περσινά η Ίντερ!

Βέβαια, κατέκτησαν το πρωτάθλημα, οπότε η χρονιά μάλλον επιτυχημένη χαρακτηρίζεται. Οι Ιταλοί είδαν τον Κόντε και τον Λουκάκου να αποχωρούν, ωστόσο το ξεκίνημα ήταν θετικό κι ελπίζουν πως μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω και στην Ευρώπη… Οι τελευταίες διαδοχικές αποτυχίες της στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν προκαλέσει… γκρίνια και στόχος είναι να δοθούνα απαντήσεις. Ωστόσο, και φέτος η αποστολή της για πρόκριση στους «16» θα είναι δύσκολη (Στο 51.00 να πάρει την κούπα η Ίντερ).

«Ο,τι έγινε στο παρελθόν, έχει τελειώσει. Ανάμεσα σε αυτά και οι περσινές συναντήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουμε μια νέα σελίδα στο παρόν. Ο όμιλος δεν είναι καθόλου εύκολος, αλλά θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση. Θα παίξουμε πολύ δυνατά ελπίζοντας να να κερδίσουμε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο» τόνισε ο Σιμόνε Ιντζάγκι. Πρόβλημα με τον Μπαστόνι και αν δεν προλάβει τη θέση στην άμυνα θα πάρει ο Ντι Μάρκο. Οσο για την επίθεση, Τζέκο και Λαουτάρο είναι το επιθετικό δίδυμο. Οι δυο τους βρίσκουν χημεία και δείχνουν ικανοί για τη διαφορά. (Στο 6.50 να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Serie A o Λαουτάρο).

Ο Μπενζεμά κάνει τη διαφορά!

Η Ρεάλ μπαίνει στον όμιλο και μπορεί ο Κιλιάν Μπαπέ να μη βρέθηκε στο ρόστερ της, ωστόσο ο Καρίμ Μπενζεμά είναι εκεί και κάνει τη διαφορά. Οι Μαδριλένοι έβαλαν στη μηχανή τους τον Καμαβινγκά και ο νεαρός Γάλλος δείχνει με το… καλημέρα πως είναι έτοιμος να βοηθήσει αισθητά τη «Βασίλισσα». Σούπερ εμφάνιση κόντρα στη Θέλτα, τη διέλυσε 5-2 κι έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Προβληματική αμυντικά, διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση της LaLiga με 13 τέρματα σε τέσσερα παιχνίδια. Στα 22 ματς το αήττητό της στο πρωτάθλημα, ωστόσο το Champions League είναι κάτι διαφορετικό.

Πέρσι, πέρασε δύσκολα τον όμιλο. Αλλωστε, είχε χρειαστεί η νίκη στην τελευταία στροφή επί της Γκλάντμπαχ για να έρθει η πρωτιά και η πρόκριση. Στη συνέχεια πάντως σταμάτησε απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι! Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο Κάρλο Αντσελότι είναι… εγγυτής. Αλλωστε, έχει καταφέρει με δυο διαφορετικές ομάδες να κατακτήσει το τρόπαιο (Στο 17.00 να κατακτήσει το Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης). Υπάρχουν απουσίες, εκτός Τόνι Κρόος και Ντάνι Θεμπάγιος, ο εξτρέμ Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός αποστολής τους μπακ Μεντί και Μαρσέλο.

Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης, οι αριθμοί του ματς

Η Iντερ έχει χάσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (μια νίκη), όσες ήττες είχε από τους Μαδριλένους στις πρώτες 12 συναντήσεις τους (εξι νίκες, δυο ισοπαλίες).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει μόνο ένα από τα προηγούμενα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια της με την Iντερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (δυο ισοπαλίες, πέντε ήττες), ωστόσο αυτή η νίκη ήρθε στο πιο πρόσφατο ταξίδι της, τον Νοέμβριο του 2020, στη φάση των ομίλων της περασμένης σεζόν.

Η τελευταία νίκη της Ίντερ εναντίον ισπανικής ομάδας στο Champions League ήρθε τον Απρίλιο του 2010, όταν νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 3-1 στο Σαν Σίρο με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο. Από τότε δε νίκησε στα επτά παιχνίδια της στη διοργάνωση κόντρα σε ισπανική ομάδα (μια ισοπαλία).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει 12 από τους 13 τελευταίους αγώνες της με Ιταλικές ομάδες στο Champions League (μια ήττα), με τη μοναδική της ήττα σε αυτή τη σειρά να έρχεται με τη Γιουβέντους τον Απρίλιο του 2018.

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει υπάρξει κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης σε 25 παιχνίδια του Champions League το 2013-14 και το 2014-15, κερδίζοντας το τουρνουά το 2013-14. Το ποσοστό νικών του ανέρχεται στο 76% (19 νίκες, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες) είναι το καλύτερο από οποιονδήποτε προπονητή σε έναν σύλλογο στη διοργάνωση που έχει κοουτσάρει 20+ παιχνίδια με αυτόν τον σύλλογο.

Αυτή θα είναι η 17η συνεχόμενη σεζόν του Καρίμ Μπενζεμά που συμμετέχει στο Champions League. Ο Γάλλος χρειάζεται ένα γκολ για να περάσει τον Ραούλ στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, με τους δύο παίκτες να έχουν 71. Ο Μπενζεμά είναι ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν σκοράρει σε 16 προηγούμενες σεζόν του Champions League, μαζί με τον Ράιαν Γκιγκς και τον Λιονέλ Μέσι.

Σχολιάστε

X