Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γ.: «Σφραγίζει» την πρωτιά

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γ.: «Σφραγίζει» την πρωτιά

Εναρξη: 22:00, 07/11/2018
Γήπεδο: Juventus Stadium (41.507), Τορίνο

Με τη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, εκείνο το 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα, η Γιουβέντους έχριζε τον εαυτό της ως τη βασική υποψήφιο για την πρώτη θέση του 8ου Ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση νέας νίκης το βράδυ της Τετάρτης (22:00, 07/11) κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-1, πήρε τη νίκη η Γιουβέντους στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Κάλιαρι «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο στο 87’. Ακόμα μία δύσκολη νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το ζητούμενο είναι ένα: χτίζει μομέντουμ! Νίκη με ανατροπή στο φινάλε 2-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ.

Το βήμα παραπάνω
Στην Serie A κάνει ό,τι θέλει, τον Μάιο πανηγύρισε τον 7ο διαδοχικό τίτλο της, ενώ είναι το ακλόνητο φαβορί για ακόμη έναν στο τέλος της φετινής σεζόν. Κύριος στόχος της (γι αυτό απέκτησε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι) να βάλει στην τροπαιοθήκη της και το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτόν που κατέκτησε για τελευταία φορά στις 22 Μαΐου του 1996 στη Ρώμη. Τότε, κόντρα στον Αγιαξ (1-1 κ.δ.) στη διαδικασία των πέναλτι (4-2). Άλλη μία παρουσία έκτοτε σε τελικό της μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης, το 2010 κόντρα στην Μπαρτσελόνα (ήττα 1-3).

Στον πέμπτο χρόνο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η Γιουβέντους στοχεύει στο κάτι παραπάνω, στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Οι εμφανίσεις της σε «Μεστάγια» και «Ολντ Τράφορντ» έδωσαν το πρώτο δείγμα. Νίκη 2-0 επί της Βαλένθια με δέκα παίκτες (την κόκκινη ο Κριστιάνο Ρονάλντο) από το 29’, νίκη 1-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πολύ καλή μπάλα και ικανή να διευρύνει το πέρασμά της!

Το Σάββατο το βράδυ έφτασε στη 10η νίκη της στις 11 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (μοναδική γκέλα το 1-1 με τη Τζένοα), καθώς επικράτησε 3-1 της Κάλιαρι με γκολ του Ντιμπάλα (1’), αυτογκόλ (38’) και Κριστιάνο Ρονάλντο στο φινάλε (87’). Στα θετικά της υπόθεσης, ότι φιλοξενεί τους Αγγλους δίχως νέες απουσίες, πλην του Εμρέ Τσαν. Με νίκη επί των «κόκκινων διαβόλων» σφραγίζει την πρωτιά στον όμιλο.

«Φως στο τούνελ»
Σε ένα… σκοτεινό μονοπάτι περπατάει από την αρχή της χρονιάς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με συνεχόμενες προβληματικές εμφανίσεις και κατά καιρούς σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Τις τελευταίες εβδομάδες, στο βάθος του δρόμου, εμφανίστηκε και το… φως!

Μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, όμως εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης και συλλέγει βαθμούς. Νίκη ανατροπή (3-2) κόντρα στη Νιούκαστλ, άδοξο 2-2 στο Λονδίνο επί της Τσέλσι (άξιζε τη νίκη) και κολλητά τρίποντα με Εβερτον (2-1) και Μπόρνμουθ (ανατροπή 2-1). Μεσολάβησε η ήττα 1-0 από τη Γιουβέντους στο Μάντσεστερ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θέση του Ζοσέ Μουρίνιο δύσκολη, ωστόσο ο Πορτογάλος κινείται τις τελευταίες ημέρες λίγο πιο… χαλαρός!

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, για ένα ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έπειθε στο Μπόρνμουθ. Κάκιστη αμυντική λειτουργία στο 11’ και στο γκολ που δέχεται, ενώ από τις λίγες επισκέψεις της στην αντίπαλη άμυνα ισοφάρισε σε 1-1 στο 35’ με τον Μαρσιάλ. Μοιρασμένο δεύτερο ημίχρονο, όπου στο 90’ ο Ράσφορντ εκμεταλλεύτηκε την καλή ατομική ενέργεια του Πογκμπά στη σέντρα και την κακή αντιμετώπιση της άμυνας της Μπόρνμουθ για το 1-2.

Με το ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι να έρχεται, αποτελεί γρίφος τί επιλογές θα κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός στο Τορίνο. Χτύπησε στην προπόνηση ο Λουκάκου (φορ) και δίνεται αμφίβολος, ενώ νοκ άουτ παραμένουν οι Βαλένσια (μπακ) και Φελαϊνί (χαφ).

Πιθανές ενδεκάδες
Γιουβέντους (4-3-3): Σέζνι – Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο –Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Κουαδράδο – Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο – Πογκμπά, Μάτιτς – Ράσφορντ, Μάτα, Μαρσιάλ – Αλέξις Σάντσες

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Μάντσεστερ Γ. – Γιουβέντους: 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ 2018-19)
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γ.: 0-3 (Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03)
Μάντσεστερ Γ. – Γιουβέντους: 2-1 (Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X