Λίβερπουλ - Νάπολι: Ο νικητής του Ανφιλντ παρέα με τ'αστέρια!

Λίβερπουλ – Νάπολι: Ο νικητής του Ανφιλντ παρέα με τ’αστέρια!

Εναρξη: 22:00, 10/12/2018
Γήπεδο: Anfield, Λίβερπουλ

Λίβερπουλ vs Νάπολι και τα βλέμματα στραμμένα στο Ανφιλντ. Ο νικητής συνεχίζει στ’ αστέρια και ο χαμένος… χάνεται! Θα συνεχίσουν οι Κόκκινοι την τρελή πορεία και στο Champions League;

Το Άνφιλντ είναι έτοιμο να ζήσει μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, με τη Νάπολι στο Champions League. Μία μακρινή ανάμνηση είναι η νίκη με 2-0 της Λίβερπουλ με τη Ρόμα το 2002 όπου εξασφάλισε την πρόκριση των Reds στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά και ήταν ξεχωριστή, καθώς ήταν η επιστροφή του Ουγιέ μετά από την επέμβαση στην καρδιά του.  Οι ευρωπαϊκές βραδιές ήταν πάντα ξεχωριστές για τη Λίβερπουλ και για τα όσα γίνονται στο γήπεδο και για τον κόσμο. Οι παίκτες της Νάπολι έχουν βιώσει καυτή ατμόσφαιρα αλλά είναι πιθανό να μην είναι μαθημένοι σε ατμόσφαιρα σαν του Άνφιλντ.

Για τους παίκτες της Λίβερπουλ αυτό το γήπεδο, αυτός ο κόσμος και αυτή η ατμόσφαιρα δεν δίνει απλώς μία ώθηση. Δίνει και μία… ασφάλεια ότι πάντα οι οπαδοί των Reds θα βοηθάνε με όλες τις δυνάμεις τους, τους παίκτες. Βλέπουν το πάθος στην εξέδρα, τα συνθήματα.  Στο γήπεδο οι παίκτες βλέπουν και ξέρουν ότι ακόμα και στο λάθος ο κόσμος θα είναι στο πλευρό τους. Το ματς με τη Νάπολι ξυπνά δυνατές ευρωπαϊκές βραδιές. Η Λίβερπουλ θέλει να μιμηθεί κι άλλες μεγάλες νύχτες, όπως με Σεντ Ετιέν το 1997 και με Ολυμπιακό και Τσέλσι το 2004-2005. Η Νάπολι έχει ποιότητα και παίκτες όπως τον Μέρτενς κι έναν έμπειρο και καλό τεχνικό, τον Αντσελότι, πρωταθλητή Premier και νικητή Champions League.

Στον αντίποδα, η Νάπολι είδε δυο φορές να της γλιστρά η νίκη μέσα από τα χέρια κόντρα στους Παριζιάνους, αποδεικνύοντας πως είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση! Αλλωστε, ξέρει να παίζει καλά αμυντικά και η ισοπαλία της δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αν η Νάπολι αποφύγει την ήττα, θα έχει βρεθεί στους «16» για τρίτη φορά σε πέντε διοργανώσεις του Champions League.

Τα σενάρια πρόκρισης
Νίκη της Λίβερπουλ με 1-0 ή ένα γκολ και πάνω σίγουρη πρόκριση για τους Κόκκινους.

Νίκη της Λίβερπουλ με 2-1, 3-2, 4-3 κτλ. και νίκη της Παρί επί του Ερυθρού Αστέρα, τότε οι Reds μένουν εκτός Champions League

Νίκη της Λίβερπουλ και ισοπαλία της Παρί σημαίνει πρόκριση, αλλά και κορυφή στον όμιλο.

H εικόνα του ομίλου
1. Νάπολι 9 (7-4)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)
3. Λίβερπουλ 6 (8-7)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

Oι αριθμοί λένε…

Η Λίβερπουλ είναι αήττητη σε 18 σερί ευρωπαϊκά ματς στο Ανφιλντ, έχοντας 13 νίκες. Η τελευταία εντός έδρας ήττα… χάνεται τον Οκτώβριο του 2014 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (0-3)

Η Νάπολι δεν έχει νίκη στις έξι τελευταίες εξόδους της στο Champions League, έχοντας 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η τελευταία νίκη εκτός ήταν στη Λισαβόνα κόντρα στη Μπενφίκα τον Δεκέμβρη του 2016.

Είναι το τέταρτο ραντεβού των δυο ομάδων, Λίβερπουλ και Νάπολι έχουν από μια νίκη και μια ισοπαλία.

Ο Μο Σαλάχ έχει σκοράρει οκτώ γκολ σε ισάριθμα ματς στο Champions League στο Anfield και μόνο ο Στίβεν Τζέραρντ έχει πετύχει περισσότερα (14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X