Πόρτο - Λίβερπουλ: Reds με φόρα στο Ντραγκάο!

Πόρτο – Λίβερπουλ: Reds με φόρα στο Ντραγκάο!

Εναρξη: 22:00, 17/04/19
Γήπεδο: Ντραγκάο, Οπόρτο

Η Λίβερπουλ έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Ανφιλντ και στο Οπόρτο θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά! Να… σβήσει την περσινή πεντάρα θέλει η Πόρτο.

Η Πόρτο αναζητά την υπέρβαση!
«Τα λάθη απέναντι στην Λίβερπουλ δεν επιτρέπονται και εμείς θα πάμε στην έδρα μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να πιέσουμε στα πρώτα λεπτά» ήταν τα λόγια του απογοητευμένου, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος είδε τον Μαρεγκά να έχει τα περισσότερα σουτ εντός στόχου από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του ματς, αλλά να μην είναι σε θέση να σκοράρει. Το 0-2 του Ανφιλντ δεν βάζει οριστικό τέλος στις ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο οι Δράκοι αναζητούν την υπέρβαση. Παράλληλα, η κάκιστη παράδοση με τα βρετανικά club συνεχίστηκε, αφού σε 19 ταξίδια μέτρησε 16 (!) ήττες και 3 ισοπαλίες.«Η πρόκριση είναι ανοιχτή και πιστεύω πως η Πόρτο ξέρει πλέον πως να παρουσιαστεί» ήταν τα λόγια του Ζοσέ Μουρίνιο. Θυμίζουμε, πως η Πόρτο έκανε εξαιρετική πορεία στη φάση των ομίλων, βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου και στη φάση των «16» φρόντισε να… σοκάρει τη Ρόμα, αφού στο Ντραγκάο κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιό της. Ετσι, σκοπεύει στην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από τη σεζόν 2003-04, όταν με τον Ζοσέ Μουρίνιο έκανε μια απίθανη ευρωπαϊκή πορεία φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης! Η περσινή συνάντηση με τους Reds εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη, μιας και το 0-5 στο Ντραγκάο έκοψε κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Βέβαια, από εκείνο το άσχημο βράδυ κι έπειτα οι Δράκοι έχουν μόλις δυο ήττες στην Ευρώπη, μετρώντας παράλληλα έξι νίκες και δυο ισοπαλίες. Τι πρέπει να ξεπεράσουν για την υπέρβαση στο Νησί;

Με οδηγό τον Φιρμίνο η Λίβερπουλ
Μπορεί η Λίβερπουλ να μην ήταν εξαιρετική, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν… ευτυχισμένος, αφού έφτασε τις 400 νίκες στην καριέρα του (111 με τους Κόκκινους), βλέποντας παράλληλα την ομάδα του να κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης. Οι Reds είχαν την ουσία, τον Φιρμίνο σε εξαιρετική κατάσταση, τον Χέντερσον στα… καλύτερά του και με το 2-0 επί της Πόρτο βλέπουν… ημιτελικά!
«Λάθος μου, τώρα καταλαβαίνω ότι δεν έπρεπε να τον τοποθετώ ως 6άρι στο γήπεδο εδώ και 1,5 χρόνο» απεφάνθη ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, με τον «Χέντο» να έχει κάνει τρομερά πράγματα και να βγάζει διάθεση, ποιότητα, σωστή σκέψη και να παρασύρει θετικά τους γύρω του σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει η μεσαία γραμμή των «κόκκινων».

Δεν είναι μόνο όμως ο Χέντερσον που βρίσκεται επιθετικά σε εξαιρετική κατάσταση, μιας και ο Φιρμίνο με ασίστ και γκολ έχει τεράστιο μερίδιο επιτυχίας για το αποτέλεσμα. Αλλωστε, από την περσινή σεζόν κι έπειτα ο Βραζιλιάνος έχει συμμετοχή 21 γκολ στη διοργάνωση, μετρώντας 13 τέρματα και 8 ασίστ! Οι Reds σε επτά ραντεβού με τους Δράκους δεν έχουν χάσει ποτέ, μετρώντας τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αλλωστε, στο Ντραγκάο έχει πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις της, όταν πέρσι διέλυε την Πόρτο με το εκκωφαντικό 5-0! Στα ημιτελικά της διοργάνωσης πάντως… περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Σχολιάστε

X