Μπαρτσελόνα – Νάπολι: Στις λεπτομέρειες η πρόκριση

Μπαρτσελόνα – Νάπολι: Στις λεπτομέρειες η πρόκριση

Έναρξη: 22.00, 08/08/2020
Γήπεδο: Cam Nou, Βαρκελώνη

Περίπου 6 μήνες έπρεπε να περάσουν για να γίνει ο επαναληπτικός και να λύσουν τις διαφορές τους η Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες ανάμεσα σε δύο ομάδες που έκλεισαν τη σεζόν με διαφορετικό τρόπο.

Με προβλήματα η Μπαρτσελόνα, με φιλοδοξίες η Νάπολι

Μετά την επανέναρξη η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικά, ούτε οι εμφανίσεις ούτε τα αποτελέσματα ήταν καλά, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να χαθεί εύκολα από τη Ρεάλ, ούτε διοικητικά υπήρχε ηρεμία, ενώ ο Μέσι δεν φαίνεται να στηρίζει τον Σετιέν και τους συνεργάτες του. Τώρα, όμως, στα δύσκολα οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.

Η Νάπολι από την άλλη πλευρά κατέκτησε το Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό τη Γιουβέντους, με τον Γκατούζο να βελτιώνει πολύ την εικόνα και την ψυχολογία των παικτών του. Οι «βεζουβιάνι» έρχονται με… φόρα κι ας μην κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στην 4άδα και στο επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματος. Όλοι βλέπουν αυτό το ματς ως μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση.

Πάντα στα προημιτελικά η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του Champions League και στις 12 τελευταίες σεζόν, επίδοση που αποτελεί με διαφορά την κορυφαία στη διοργάνωση. Μάλιστα, τρέχει και εντυπωσιακό αήττητο σερί εντός έδρας, όπου δεν έχει ηττηθεί σε κανένα από 35 τελευταία της παιχνίδια! Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα ήταν η ήττα από την Μπάγερν με 3-0 τον Μάιο του 2013.

Τα ρεκόρ δεν σταματάνε εκεί για τους «μπλαουγκράνα», που δεν έχουν αποκλειστεί σε καμία από τις 19 τελευταίες περιπτώσεις σε νοκ άουτ φάση του Champions League, όταν δεν ηττήθηκαν στην πρώτη αναμέτρηση. Αυτό είχε συμβεί για τελευταία φορά το 2003 με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Θα μπορέσουν, λοιπόν, οι γηπεδούχοι να επιβεβαιώσουν ξανά αυτές τις επιδόσεις, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση;

Αήττητη φέτος εκτός έδρας η Νάπολι

Η Νάπολι μπορεί να έχει κερδίσει μόλις 1 από τα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, όμως αυτή η νίκη ήρθε φέτος (στο Ζάλτσμπουργκ τον περασμένο Οκτώβριο) και ακόμα δεν έχει ηττηθεί μακριά από την Ιταλία. Αυτό που θα επιχειρήσει τώρα η ομάδα του Γκατούζο είναι να σπάσει δύο παραδόσεις.

Η πρώτη τη θέλει να αποκλείεται στην Ευρώπη στις 9 από τις 10 περιπτώσεις, στις οποίες δεν κέρδισε το πρώτο παιχνίδι (η μοναδική φορά που τα κατάφερε ήταν τη σεζόν 2013-14 με αντίπαλο τη Σουόνσι) και η άλλη, που έχει δει όλες τις ομάδες να γνωρίζουν την ήττα στο Camp Nou στην πρώτη τους επίσκεψη εδώ και 10 χρόνια. Η Νάπολι θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Βαρκελώνη και η τελευταία φορά που μία «πρωτάρα» σε αυτό το στάδιο έφυγε με νίκη ήταν η Ρουμπίν Καζάν το 2009 (2-1). Θα μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν την έκπληξη;

Μέσι, ο… βασιλιάς της φάσης των «16»

Σε αυτό το εντυπωσιακό σερί της Μπαρτσελόνα με τις συνεχόμενες προκρίσεις στα προημιτελικά, μεγάλο ρόλο έχει παίξει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος κάνει απίθανα πράγματα στη Βαρκελώνη στα παιχνίδια για τη φάση των «16» και στα 5 τελευταία έχει πετύχει 8 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 3 ασίστ! Στα 4 από αυτά τα παιχνίδια, μάλιστα, πέτυχε τουλάχιστον 2 τέρματα.

Λογική, λοιπόν, ήταν η απάντηση του Τζενάρο Γκατούζο, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να τον μαρκάρει. «Μπορώ να μαρκάρω τον Μέσι μόνο στα όνειρά μου», σχολίασε αρχικά. «Ή αν παίξω στο PlayStation και διαλέξω την Μίλαν, όταν είχα 10-15 κιλά λιγότερα σε σχέση με σήμερα».

Το ρεκόρ του Μέρτενς και η παράδοση στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Αν η Μπαρτσελόνα ποντάρει τα πάντα στον Μέσι για το σκοράρισμα, τότε αντίστοιχα η Νάπολι ποντάρει, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, στον Μέρτενς. Ο Βέλγος έχει πετύχει 6 γκολ μέχρι στιγμής στο Champions League και χρειάζεται ακόμη ένα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ συλλόγου στη Νάπολι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι Καβάνι και Ιγουαΐν, που σε μία σεζόν κατάφεραν να σκοράρουν από 7 φορές.

Υπάρχει και μία αξιοσημείωτη παράδοση, που σε καμία παράδοση δεν θα ήθελε να σπάσει ο Κίκε Σετιέν. Αυτό το παιχνίδι θα είναι το πρώτο του εντός έδρας στο Champions League και από τους 11 προηγούμενους προπονητές της Μπαρτσελόνα μόνο ο Φαν Χάαλ το 1997 δεν κατάφερε να κερδίσει σε ανάλογη περίσταση.

Αισιοδοξία για Ινσίνιε, μέσα ο Μανωλάς, χωρίς προβλήματα η Μπαρτσελόνα

Όλα δείχνουν ότι ο Λορέντσο Ινσίνιε θα είναι τελικά στη διάθεση του Γκατούζο παρά τον τραυματισμό του πριν λίγες ημέρες. Ο Ιταλός κατάφερε να προπονηθεί μεσοβδόμαδα και με αυτόν στην ενδεκάδα οι αντίπαλοι αμυντικοί θα έχουν… έξτρα πονοκέφαλο. Εκείνος που ξεπέρασε το πρόβλημα στα πλευρά και θα βρίσκεται στην ενδεκάδα είναι ο Κώστας Μανωλάς. Ο Έλληνας αμυντικός είχε αποδειχθεί… δήμιος της Μπαρτσελόνα στον προημιτελικό με την Ρόμα το 2018 και θα ήθελε όσο τίποτα να επαναλάβει ανάλογο άθλο. Θα σκοράρει ξανά ο Μανωλάς;

Για την Μπαρτσελόνα από την άλλη πλευρά όλοι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις εκτός του Ουμτιτί, που δεν υπολογίζεται. Μέχρι και ο Ντεμπελέ κατάφερε να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα, όμως έπειτα από μακρά απουσία το πιθανότερο είναι να μην πάρει λεπτά συμμετοχής. Τα καλύτερα νέα ήταν ότι ο Αντουάν Γκριεζμάν ξεπέρασε πλήρως το δικό του πρόβλημα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X