Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός: Πιο κοντά στ' αστέρια!

Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός: Πιο κοντά στ’ αστέρια!

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στη Βουλγαρία από τη Λουντογκόρετς (21.00 – 9/8) στον επαναληπτικό του 1-1 και θέλει να σφραγίσει την πρόκριση για  τα πλέι οφ του Champions League. 

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε – Ρέιντζερς. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζοντας τον νικητή του ζευγαριού Λίνκολν Ρεντ Ιμπς – Σλόβαν Μπρατισλάβας. Δεν ισχύει πλέον ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

Να σφραγίσει την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87′ ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λουντογκόρετς, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό του Champions League και θα παρουσιαστεί στη Βουλγαρία με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες είχαν καλά διαστήματα, ανέβασαν ρυθμό μετά το γκολ που δέχθηκαν και προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Βέβαια, τα αμυντικά κενά θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, με τον νεαρό Τζολάκη να έχει καλές στιγμές. Εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι στη γειτονική χώρα, μιας και ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει σε βασικούς.

Η διάταξη του Ολυμπιακού θα είναι 4-3-3, με την ενδεκάδα να αποτελείται από τους Βάτσλικ ή Τζολάκη- Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά – Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί. Στον πάγκο θα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Χένρι Ονιεκούρου. «Αυτό που επηρεάσε την απόδοσή μας, ήταν ότι δεν πιέσαμε την άμυνα του αντιπάλου. Αυτό είναι κάτι που βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και πρέπει να το κάνουμε από το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ματς. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις τους γιατί έχει γρήγορους παίκτες. Το ματς γίνεται πιο ενδιαφέρον. Με τον παλιό κανονισμό θα πηγαίναμε στη Βουλγαρία με μειονέκτημα. Τώρα δεν είναι έτσι. Και οι δύο ομάδες πρέπει να τα δώσουν όλα από την αρχή. Αντιμετωπίζουμε ως τελικό το αυριανό παιχνίδι» τόνισε ο κόουτς, Μαρτίνς.

Απίθανο σερί στα προκριματικά του καλοκαιριού

Ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ το καλοκαίρι του 2011 και από τη Χάποελ Μπερ Σεεβά το 2016 ήταν δυο «χτυπήματα» που αφύπνισαν τους Πειραιώτες. Αλλωστε, η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στις προκριματικές φάσεις ήταν στις 3 Αυγούστου του 2016 από τους Ισραηλινούς που τους άφησαν κι εκτός Champions League! Από τότε, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, τρέχουν αήττητο 21 αγώνων και 9 προκρίσεων. Mάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτό το διάστημα μετρά 16 νίκες, σύμμαχος στη νέα προσπάθεια για πρόκριση στη φάση των ομίλων.

Ολα για όλα η Λουντογκόρετς

Η Λουντογκόρετς ήταν πολύ καλή στον Πειραιά, προηγήθηκε, εκμεταλλεύθηκε τα κενά στον άξονα των Πειραιωτών και τελικά πήρε την ισοπαλία 1-1. Θυμίζουμε, πως για ένατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια εξασφάλισε τη συμμετοχή τη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (2 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, 6 στο Γιουρόπα), ωστόσο ο στόχος της δεν είναι άλλος από τα αστέρια.  Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας είναι αήττητη στη σεζόν, με επτά νίκες και δυο ισοπαλίες εντός κι εκτός συνόρων. Μάλιστα, δεν είχε αγώνα στο σαββατοκύριακο, ώστε να είναι έτοιμη για τον επαναληπτικό.  «Έχουν 46 πρωταθλήματα και στην Αγγλία λένε ότι η φανέλα γίνεται πολύ βαριά σε τέτοιες στιγμές. Μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και πίεση τους παίκτες τους, αλλά την ίδια στιγμή έχεις τη νοοτροπία του νικητή, δεν πρέπει να τους υποτιμούμε.

Δεν πρέπει να κατέβουμε με φόβο, αλλά με αυτοπεποίθηση. Θα παίξουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής, δεν έχουν σημασία οι μισθοί, η ιστορία της ομάδας, όλα κρίνονται στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε χαρούμενοι μετά το ματς» τόνισε ο κόουτς, Ντομπράουσκας. Ο Λιθουανός έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα στο πρώτο παιχνίδι και δεν αλλάζει την ενδεκάδα (4-2-3-1).

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κροάτης Καλίνα και στην άμυνα οι Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν και Νεντιαλκόφ. Στο κέντρο οι Γκονσάλβες και Μπαντί κι επιτελικός ο Γερμανοβραζιλιάνος Κάουλι Ολιβέιρα. Οι δύο εξτρέμ θα είναι οι Τέκπετεϊ και Ντεσπότοφ και μπροστά ως φορ ο Κύπριος διεθνής, Σωτηρίου. Θυμίζουμε, πως ο εξαιρετικός σκόρερ, Κεσέρου δεν είναι στα βασικά πλάνα της ομάδας και βρίσκεται στη β’ ομάδα της Λουντογκόρετς.

Σχολιάστε

X