Όμιλοι Champions League (5ος - 8ος Όμιλος): Η AEK και τα

Όμιλοι Champions League (5ος – 8ος Όμιλος): Η AEK και τα “θηρία”

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την τέλεση της 1ης αγωνιστικής του Champions League για την περίοδο 2018-2019. Μετά την παρουσίαση των πρώτων τεσσάρων ομίλων του Champions League, σειρά παίρνουν τα γκρουπ από το 5ο έως το 8ο. Οι περισσότεροι σύλλογοι παίρνουν τις τελευταίες ανάσες αυτές τις ημέρες και ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο τη διάκριση στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό της Γηραιάς ηπείρου.

5ος όμιλος
Tο ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά και η παρουσία τριών «θηρίων» του ευρωπαϊκού στερεώματος συγκεντρώνεται στον 5ο όμιλο του Champions League. Η ΑΕΚ επανέρχεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά την περίοδο 2006-07, αυτή θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της σε επίπεδο Champions League. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Μπάγερν, Άγιαξ και Μπενφίκα. Και μόνο μία αναφορά αρκεί για τις διακρίσεις και τη δυναμική τους: 5 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν, 4 φορές ο Άγιαξ και 2 η Μπενφίκα. Από τη θέσπιση του Champions League με την τωρινή του μορφή, η Μπάγερν έχει 21 εμφανίσεις, ο Άγιαξ 13, όπως 13 αριθμεί και η Μπενφίκα.

6ος όμιλος
Η επτάκις πρωταθλήτρια Γαλλίας Λυών θα συμπληρώσει φέτος 15 συμμετοχές στο Champions League, με διαφορά η κορυφαία επίδοση στη χώρα της, με τις Παρί Σεν Ζερμέν (11), Μαρσέιγ (9) και Μονακό (9) να ακολουθούν. Η νέα δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου Σαχτάρ είναι παρούσα στον 6ο όμιλο του Champions League, συμπληρώνοντας 13 παρουσίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παρθενική εμφάνιση στο θεσμό για την Χόφενχαϊμ που γίνεται με αυτό τον τρόπο η 13η διαφορετική γερμανική ομάδα που συμμετέχει σε αυτόν. Ο όμιλος ολοκληρώνεται με την περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι η οποία την τελευταία δεκαετία έγινε πρωταγωνίστρια και θα είναι η όγδοη φορά που θα λάβει μέρος στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γεγονός.

7ος όμιλος
Η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης δεσπόζει εδώ, με τους «γκαλάκτικος» να έχουν κατακτήσει τη διοργάνωση, στην παλιά ή τη νέα μορφή της, συνολικά 13 φορές, επίδοση-ρεκόρ. Όσον αφορά τις συμμετοχές τους σε Champions League, είναι 23 με τη φετινή, ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: η διατήρηση των σκήπτρων. Η φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1984, Ρόμα εκπροσωπεί την Ιταλία στον όμιλο. Οι «τζιαλορόσι» συμπληρώνουν 11 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αγωνιστεί για 12η φορά στο Champions League και θα πιάσει στη σχετική λίστα τη συμπολίτισσά της, Σπαρτάκ που ήταν η ρωσική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο θεσμό. Τον όμιλο συμπληρώνει η τσέχικη Βικτόρια Πλζεν που είχε δυο πρότερες παρουσίες στο κορυφαίο επίπεδο (2011-12, 2013-14) και το καλό τελικά τρίτωσε για την ίδια.

8ος όμιλος
Η Γιουβέντους έχει εννέα τελικούς Champions League στην ιστορία της, με δυο κατακτήσεις (1985, 1996) και επτά αποτυχίες, η τελευταία πρόπερσι. Φέτος, θα αγωνιστεί για 19η φορά στους ομίλους του Champions League, κορυφαία επίδοση όσον αφορά στους ιταλικούς συλλόγους. Με 22 παρουσίες, ρεκόρ για αγγλική ομάδα, σε ομίλους του Champions League, η  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να αποτελέσει φέτος σοβαρό διεκδικητή του τροπαίου. Συνολικά, έχει πέντε παρουσίες σε τελικό, τρεις οι επιτυχίες της (1968, 1999, 2008) και στη συνολική βαθμολογία Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Champions League, φιγουράρει τέταρτη, πίσω μόνο από τις Ρεάλ, Μπάγερν και Μπαρσελόνα.

Η ισπανική Βαλένθια επιστρέφει στο θεσμό μετά την περίοδο 2015-16 και συμπληρώνει 11 συμμετοχές στην τωρινή μορφή της διοργάνωσης. Οι περισσότεροι την έχουν συνδέσει με τους δυο αποτυχημένους τελικούς, το 2000 και το 2001, περίοδο που απέδιδε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ως τέταρτη στον όμιλο συναντάμε την ελβετική Γιουνγκ Μπόις, με την ομάδα της Βέρνης να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους του Champions League.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από κινητό με υψηλές αποδόσεις! Κατέβασε το app|21+

Σχολιάστε

X