ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Ραντεβού με την ιστορία

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Ραντεβού με την ιστορία

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μπενφίκα στην Τούμπα στις 22:00, έχοντας στόχο αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ μέχρι τώρα: την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, οι Πορτογάλοι μόνο εύκολο εμπόδιο δεν θεωρούνται.

Εορταστικό το κλίμα
Η Τούμπα θα φορέσει τα καλά της, όπως ανακοινώθηκε, 28.000 εισιτήρια πωλήθηκαν και οι εξέδρες θα είναι κατάμεστες. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα είναι παρόντες και θα αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της αγαπημένης τους ομάδας. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ζει ιστορικές στιγμές, θέλοντας την πρώτη συμμετοχή σε ομίλους του Champions League, με τα οφέλη να είναι, ασφαλώς, πολλαπλά. Έχει φθάσει ένα βήμα πριν από την καταξίωση, έχοντας αποκλείσει προηγουμένως τις Βασιλεία και Σπαρτάκ. Η έναρξη των υποχρεώσεών του στην ελληνική Super League ήταν νικηφόρα (1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης).

Στο αγωνιστικό σκέλος, ετοιμοπόλεμοι είναι οι Ελ Καντουρί και Πέλκας, αμφότεροι θα ξεκινήσουν βασικοί στην ενδεκάδα που δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

«Έχουμε απέναντί μας μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα, που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη έχουμε αυτή τη μεγάλη επιθυμία να προκριθούμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως και ότι αν κάτι συμβεί στο ματς και δεν μπορούμε να παίξουμε όπως θέλουμε, έχουμε χαρακτήρα, καλή οργάνωση και μαχόμαστε. Θα πεθάνουμε για την πρόκριση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής του «Δικεφάλου», Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Δεν χάνουν τις ελπίδες τους
Η Μπενφίκα είχε την εδαφική υπεροχή στο πρώτο ματς αλλά απέτυχε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ και, το 1-1 χάρισε μικρό προβάδισμα στον δικέφαλο.  Ξεκάθαρος στόχος των Πορτογάλων απόψε είναι η νίκη.Έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με αισιοδοξία και προπονήθηκαν χθες, με τον σταρ χαφ Σάλβιο να συμμετέχει κανονικά, αλλά η συμμετοχή του Αργεντινού καθίσταται αμφίβολη απόψε.

Η διοίκηση των «αετών» έχει υποσχεθεί υψηλότατο πριμ, ύψους 4 εκ. ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης της πρόκρισης και της παρουσίας στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.

«Περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μάχονται καλά και να έχουν στόχο τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει συγκεντρωμένος στην άμυνα, δεν θα παίξει αμυντικά, επειδή ξέρουν ότι η Μπενφίκα κάνει γκολ σε όλα σχεδόν τα ματς. Θα έχει ενδιαφέρον. Είναι δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, πέρα από την ατομική ποιότητα που μπορεί να υπάρχει» υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρουί Βιτόρια.

Live στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Σχολιάστε

X