ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Βήμα για τ' αστέρια του Champions League!

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Βήμα για τ’ αστέρια του Champions League!

Ηταν 29 Αυγούστου 2018 και το Tσάμπιονς Λιγκ παρέμενε στοιχειωμένο για τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος προηγήθηκε, έκανε βήμα πρόκρισης, αλλά η συνέχεια ήταν καταδικαστική! Η Μπενφίκα με τρία γκολ σε 20 λεπτά έκανε ό,τι ήθελε τον «Δικέφαλο του Βορρά» και με το 4-1 τον πέταξε εκτός συνέχειας. Ηταν η τρίτη επίσκεψη των «Αετών» στην Τούμπα και η… τρίτη νίκη της σε αυτό το γήπεδο! Δυο χρόνια μετά, η μοίρα φέρνει τις δυο ομάδες ξανά αντιμέτωπες! Αυτή τη φορά στον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά και σε μονό παιχνίδι, στο γήπεδο της Τούμπας!

ΠΑΟΚ για την υπέρβαση!

Ο ΠΑOK έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αμπέλ Φερέιρα, προέβησε σε σωστές κινήσεις και στόχος του να επιστρέψει στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος. O «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε νέο τεχνικό διευθυντή, τον Όλαφ Ρέμπε, που αντικατέστησε τον Μπράνκο κι ευελπιστεί να κάνει μια εξαιρετική σεζόν. Στο πρώτο μεγάλο ραντεβού με τη Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, πήρε μια εμφατική πρόκριση (3-1) και εξασφάλισε σίγουρα τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Μετρημένες οι κινήσεις, με τον εξαιρετικό χαφ Σβαμπ (Ραπίντ Βιέννης) να ξεχωρίζει και τον Νινούα (Μ, Ντιναμό Τιφλίδας) να αποτελεί επένδυση. Πολλές υποσχέσεις αφήνει η μεταγραφή του Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα), ο οποίος πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του. Ο «Δικέφαλος» μπήκε με το δεξί στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας 1-0 της Λάρισας εντός έδρας, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει με την εικόνα του. «Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά υπάρχει ένα… μεγάλο αλλά! Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα που δεν έχει κάνει ποτέ και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Πρέπει ως ΠΑΟΚ να παίζουμε για τη νίκη απέναντι σε οποιαδήποτε αντίπαλο» τόνισε ο Φερέιρα.

Η Μπενφίκα έκανε restart

Η σεζόν που προηγήθηκε άφησε μια πικρή γεύση στη Μπενφίκα. Η επιστροφή στη δράση μετά την πανδημία… καταστροφική, αφού οι διαδοχικές απώλειες της στέρησαν το πρωτάθλημα, ενώ η Πόρτο κατάφερε να της πάρει και το κύπελλο επικρατώντας 2-1 στον τελικό. Οι σχέσεις των οπαδών με τη διοίκηση και τους παίκτες έφτασαν στο… κόκκινο με πολλά άσχημα γεγονότα. Ετσι, αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε restart!

Έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας από το Ντα Λουζ, ο Ζορζέ Ζεσούς επέστρεψε επίσημα στην Μπενφίκα «Ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Μετά να ανακτήσουμε την διεθνή αναγνώριση. Η Μπενφίκα στον καιρό μου έφτασε δύο τελικούς, οι οποίοι την έκανα διάσημη. Αυτός είναι ο τρόπος. Μία διεθνή Μπενφίκα που θα παίζει στην Ευρώπη» ήταν το μήνυμά του. Αλλωστε, στην πρώτη του θητεία στην Μπενφίκα, ο Ζεζούς είχε χαρίσει στους «αετούς» τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και πέντε Λιγκ Καπ. Μάλιστα, είχε οδηγήσει την ομάδα του σε δύο τελικούς του Europa League τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, χάνοντας τους αμφότερους.

Ο εξαιρετικός αριστερός εξτρέμ, Έβερτον άφησε τη Γκρέμιο για τη Μπενφίκα, όπως και ο συμπατριώτης του Πεδρίνιο από την Κορίνθιανς. Ετσι, η Μπενφίκα δαπάνησε περίπου 40 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει ακόμα ποιοτικότερα άκρα. Ο Γερμανός επιθετικός, Λούκα Βάλσμιντ κάνει την ομάδα ακόμα πιο δυνατή, ενώ η παρουσία του Γιαν Βερτόνγκεν δένει και την άμυνα, όπως και η έλευση του δεξιού μπακ, Ζιλμπέρτο από τη Φλουμινένσε. Ο ηγέτης της Μπενφίκα είναι ο 30χρονος Πίζι, o μαέστρος των «αετών» στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος. Οι Αετοί της Λισαβόνας στο τελευταίο φιλικό επικράτησαν της Ρεν με 2-0 στο «Ντα Λουζ», έχοντας έτσι μόνο νίκες σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας.

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα, οι αριθμοί

Ηταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον «Δικέφαλο», μιας και στην κληρωτίδα είχε μπει η Γάνδη και η Ντιναμό Κιέβου. Αν υπάρχει κάτι θετικό;Το γεγονός πως το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία αρχίζει στις 20 Σεπτεμβρίου! Οι δύο προηγούμενες κόντρες τους ήταν για το Κύπελλο UEFA (1999-00, 2013-14), ενώ η τελευταία όπως προαναφέραμε για τα playoffs του Champions League την σεζόν 2018-19. Ο απολογισμός του «Δικεφάλου» είναι μια νίκη, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες με τέρματα 5-12.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X