Γιουβέντους - Πόρτο: Με τον... αέρα του Κριστιάνο για την ανατροπή!

Γιουβέντους – Πόρτο: Με τον… αέρα του Κριστιάνο για την ανατροπή!

Εναρξη: 22.00, 09/03/2021
Γήπεδο: Allianz Stadium

Με την πλάτη στον τοίχο η Γιουβέντους, αφού το 1-2 του Οπόρτο της βάζει πολύ δύσκολα. Με αέρα οι «Δράκοι» στο Τορίνο για την πρόκριση. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ολα για την ανατροπή η Γιουβέντους

Ηταν απλά θέμα δευτερολέπτων. Σέζνι και άμυνα δεν ήταν συγκεντρωμένοι, όπως και η Γιουβέντους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στο «Ντραγκάο». Εκεί όπου μπήκε στα δύο ημίχρονα και δέχθηκε γκολ στα 60 δεύτερα και μετά ακόμα χειρότερα στα 20 δεύτερα. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν κακή φεύγοντας από την Πορτογαλία με το εις βάρος της 2-1. Ωστόσο, το γκολ που πέτυχε στο τέλος την κάνει να ελπίζει πλέον ότι ακόμα και με 1-0 στο Τορίνο θα συνεχίσει εκείνη στους «8» του Champions League. Κάτι που όπως φάνηκε βέβαια, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Στο πρωτάθλημα επικράτησε 3-1 της Λάτσιο, χάρη σε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα, με πρωταγωνιστή τον Αλβαρο Μοράτα. Μόλις για 21 λεπτά αγωνίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που μπήκε αλλαγή, καθώς ήταν φανερό ότι ο Πίρλο ήθελε να τον έχει φρέσκο στο ματς με την Πόρτο. Ενας ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα ισοδυναμεί με καταστροφή λαμβάνοντας υπόψη και τις μεγάλες αποτυχίες των δύο προηγούμενων ετών με Αγιαξ (προημιτελικά) και Λυών («16).

«Δεν πιστεύω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κρίνει το μέλλον μου στη Γιουβέντους. Το σημαντικό είναι να πάρουμε την πρόκριση και για να τα καταφέρουμε πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας» τόνισε ο Αντρέα Πίρλο. Τιμωρημένος ο στόπερ Ντανίλο, εκτός ο φορ Ντιμπάλα, με κορονοϊό ο χαφ Μπεντανκούρ.

Για την υπέρβαση στο Τορίνο η Πόρτο

Ηταν εξαιρετική κόντρα στη Γιουβέντους, εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως η αντίπαλος δεν ήταν συγκεντρωμένη και πέτυχε γκολ με το… καλημέρα των δυο ημιχρόνων. Η νίκη με 2-1 της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα επικράτησε εύκολα 2-0 της Ζιλ Βιθέντε εκτός έδρας. Ετσι, συμπλήρωσε 16 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα (11-5-0) και διατηρεί ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της για τίτλο. Με τη νίκη στην πρώτη συνάντηση με τη Γιουβέντους έφτασε τους 6 σερί αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς ήττα (5-1-0). Στις 11 προηγούμενες παρουσίες της στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης ο απολογισμός ήταν 4 προκρίσεις-7 αποκλεισμοί. «Παίζουμε 11 εναντίον 11. Παρ’ όλα αυτά, διαθέτουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου ή ένας παίκτης τους κοστίζει όσο 3-4 δικοί μας», τόνισε ο τεχνικός Κονσεϊσάο. Kανονικά ο βασικός στόπερ Μπεμπά

Πόρτο – Γιουβέντους, οι αριθμοί του ματς

Η Πόρτο έχει νικήσει μόλις μια φορά τη Γιουβέντους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετρώντας τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ το 2016-17, με τους «μπιανκονέρι» να παίρνουν την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-0.

Η Πόρτο ήταν η πρώτη αντίπαλος του Κριστιάνο Ρονάλντο στα νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ πριν 17 χρόνια (στη φάση των 16 τη σεζόν 2003-04). Την τελευταία φορά που αντιμετώπισε την Πόρτο ήταν τον Απρίλιο του 2009 και ως παίκτης της Γιουνάιτεντ είχε σκοράρει στο Ντραγκάο!

Ο Κριστιάνο μετρά 62 γκολ σε 67 νοκ άουτ ματς για το Champions League!

Η Γιουβέντους έχει ηττηθεί μόνο στα 5 από τα 45 ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει στο νέο της γήπεδο

Η Πόρτο δεν έχει νικήσει κανένα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας ματς της στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (4 ισοπαλίες, 7 ήττες)!

X