Ντόρτμουντ - Σεβίλλη: Με μπροστάρη τον Χάαλαντ για τα προημιτελικά!

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη: Με μπροστάρη τον Χάαλαντ για τα προημιτελικά!

Εναρξη: 22.00, 09/03/2021
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Η Ντόρτμουντ πήρε σημαντικό πλεονέκτημα, επικράτησε 3-2 των Σεβιλιάνων στο Σάντσες Πιχθουάν και στη Βεστφαλία θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί στους «8» του Champions League. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Με μπροστάρη τον Χάαλαντ

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ έκανε άνω – κάτω τη Σεβίλλη, πέτυχε δυο γκολ στο «Σάντσες Πιχθουάν», έδωσε τη νίκη 3-2 στη Ντόρτμουντ κι έστειλε την ομάδα του πιο κοντά στους «16» του Champions League. O Νορβηγός έφτασε τα 18 γκολ στη διοργάνωση και χρειάστηκε μόλις 13 ματς για να το πετύχει! Η Ντόρτμουντ παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε, εκμεταλλεύθηκε τα κενά που είχε ο άξονάς της αντιπάλου και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Στο ντέρμπι της Bundesliga αποχώρησε ηττημένη με 4-2 από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Προηγήθηκε με 2-0 στο 9′ και μπορούσε να έχει βάλει και τρίτο γκολ, μετά το 15′ ωστόσο περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, δέχθηκε έντονη πίεση, ενώ οι σημαντικές απουσίες, αλλά και η αποχώρηση του Χάαλαντ στο 60ο λεπτό έφεραν την ανατροπή. Ετσι, είναι στην 6η θέση και… τρέχει για την τετράδα. «Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη. Από την αρχή ξέραμε πως θα χρειαστούμε δύο καλά ματς ώστε να προκριθούμε. Η Σεβίλλη θα δείξει άλλο πρόσωπο και θα είναι καλύτερη σε σχέση με την πρώτη συνάντησή μας. Αναπόφευκτα πρέπει και εμείς να παίξουμε καλύτερα συγκριτικά με την Ισπανία», τόνισε ο κόουτς, Εντίν Τέρζιτς. Πλήγμα η απουσία του Σάντσο, κανονικά θα παίξει ο Χάαλαντ.

Σε κακό μομέντουμ η Σεβίλλη!

Σε κακή κατάσταση η Σεβίλλη, προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στους 20 μήνες με τον Γιούλεν Λοπετέγι στον πάγκο. Οι δύο από την Μπαρτσελόνα (πρωτάθλημα, Κύπελλο), η τρίτη το Σάββατο στο Ελτσε (2-1) από την ομώνυμη ομάδα. Εκτός κυπέλλου, ενώ αισθάνεται την ανάσα της Σοσιεδάδ στη μάχη για την 4η θέση. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην σκεφτόμαστε το σκορ του πρώτου αγώνα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όχι μόνο τον Χόλαντ. Πρέπει να κάνουμε μεγάλο παιχνίδι» τόνισε ο Λοπετέγι που θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον γκολκίπερ, Μπόνο, αλλά και τον εξαιρετικό στόπερ, Κουντέ.

 

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ, οι αριθμοί του ματς

Τρεις φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες, μία ισοπαλία και μια ήττα στην Ανδαλουσία και μία νίκη η Σεβίλλη στο Ντόρτμουντ.

Ο Εν-Νεσίρι πέτυχε τέσσερα από τα οκτώ τελευταία γκολ των Σεβιλιάνων στο Champions League.

Ο σταρ της Ντόρτμουντ, Ερλινγκ Χάαλαντ έχει σκοράρει 18 γκολ σε 13 παιχνίδια Champions League. Άφησε πίσω του τους Σολδάδο, Φαν Νίστελροϊ με 16 γκολ σε 20 ματς.

Η Σεβίλλη «τρέχει» αήττητο έξι εκτός έδρας αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ (3-3-0). Η τελευταία ήττα σημειώθηκε στη Μόσχα το 2017 από τη Σπαρτάκ (5-1).

Ισορροπημένο το ρεκόρ των Σεβιλιάνων (3 προκρίσεις, 3 αποκλεισμοί) σε νοκ άουτ φάσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων κόντρα σε γερμανικές ομάδες.

X