Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Στον δρόμο για τον τελικό του Champions League!

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι: Στον δρόμο για τον τελικό του Champions League!

Εναρξη: 22:00, 27/04/2021
Γήπεδο: Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Μαδρίτη

Πρώτος ημιτελικός για το Champions League και η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τσέλσι. Ζιντάν vs Τούχελ σε ένα μεγάλο ραντεβού στην Ισπανία.

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Για το πρώτο βήμα η Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη και 13, η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε το μηδέν στο Ανφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ κι εξασφάλιζε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Aλλωστε, είχε προηγηθεί μια μεγάλη παράσταση της «Βασίλισσας» στη Μαδρίτη και το 3-1 είχε βάλει γερές βάσεις για την επιτυχία. Οι Μαδριλένοι των πολλών απουσιών, της κόπωσης, παραμένουν ολοζώντανοι και στη μάχη του τίτλου, είναι στο -3 από την Ατλέτικο και θα δώσουν σκληρή μάχη μέχρι τέλος.

Η ομάδα των 13 τίτλων στη διοργάνωση θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξέρει όσο λίγοι να κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια, άλλωστε, αυτό αποτυπώνεται στο εντυπωσιακό 67% επιτυχίας που έχει στα νοκ άουτ ματς του Champions League (18 νίκες σε 27 ματς). Η παράδοση είναι σύμμαχος, μιας και η Βασίλισσα έχει κερδίσει τα εννέα από τα 10 πρώτα παιχνίδια σε νοκ άουτ φάση. Είναι ο πρώτος της ημιτελικός από τη σεζόν 2017-2018, όταν και είχε κερδίσει εκτός τη Μπάγερν με 2-1.

Για ένατη φορά τα τελευταία έντεκα χρόνια βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης και για 30η στην ιστορία της σε κάποιο ευρωπαϊκό ημιτελικό. ««Είναι ανόητο να σκεφτούμε ότι του χρόνου δεν θα είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα γίνουν πολλές κουβέντες για το θέμα, αλλά από τη στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλο αυτό, προτιμώ να επικεντρωθώ στο παιχνίδι με την Τσέλσι» τόνισε ο Ζιντάν. Εκτός ο δεξιός μπακ-χαφ Λούκας Βάθκεθ, ο αρχηγός, Σέρχιο Ράμος, ο Βαλβέρδε, αλλά και ο Μεντί με τραυματισμό. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Τόνι Κρόος.

Τσέλσι για την υπέρβαση στη Μαδρίτη

Ο Τόμας Τούχελ ήρθε να αλλάξει την εικόνα της Τσέλσι και τα δείγματα είναι κατι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Οι Μπλε πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Πόρτο, με την άμυνά τους να κάνει και πάλι εξαιρετική δουλειά. Στην Αγγλία άφησαν εκτός τη Σίτι επικρατώντας 1-0 στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα δίνουν μάχη για την παραμονή στην τετράδα. Το βλέμμα τους όμως είναι στο Champions League και ο Τούχελ είναι στο κλειστό club των προπονητών (24 τεχνικοί) με 15+ νίκες σε νοκ άουτ φάσεις του Champions League. H άμυνα της Τσέλσι είναι το βασικό της όπλο και στην 8η παρουσία της σε ημιτελικά της διοργάνωσης θέλει να αποδείξει πως είναι πολύ σκληρή για να μείνει εκτός!

«Αυτό που θέλουμε είναι να αποδώσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είχαμε δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια το προηγούμενο διάστημα, αλλά θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ. Πρέπει να είμαστε… πεινασμένοι για τη νίκη» τόνισε ο Τούχελ. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα απουσιών εκτός του Κόβασιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι, οι αριθμοί του ημιτελικού

  • Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στους τελικούς του Κυπελλούχων το 1971 (1-1 στο Βελιγράδι, 2-1 στην Αθήνα η Τσέλσι), αλλά και στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 1998, όταν επικράτησε η Τσέλσι 1-0.
  • Η Ρεάλ έχει ρεκόρ 9-6-3 στη Μαδρίτη απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Αντίστοιχα, η Τσέλσι μετρά 6-8-6 επί ισπανικού εδάφους.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεν έχει δεχεί γκολ.
  • Στον αντίποδα, η Τσέλσι κράτησε ανέπαφη την εστία της στις 11 από τις τελευταίες 14 αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Η Τσέλσι ηττήθηκε μόλις μια φορά στο πρώτο αγώνων των επτά τελευταίων ημιτελικών, από τη Μονακό με 4-1 τη σεζόν 2003-04. Οι Μπλε μετρούν δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.
X