Τότεναμ - Λειψία: Για το πρώτο βήμα οι Σπερς χωρίς τον Σον!

Τότεναμ – Λειψία: Για το πρώτο βήμα οι Σπερς χωρίς τον Σον!

Εναρξη: 22.00, 19/02/2020
Γήπεδο: Tottenham Hotspur Stadium

Η Τότεναμ υποδέχεται τη Λειψία, θέλει να καλύψει τα κενά στην άμυνα και με τον Σον σε εξαιρετική κατάσταση έχει ως στόχο να κάνει βήμα πρόκρισης. 

Να ξεχάσει τον… εφιάλτη της Μπάγερν η Τότεναμ!

Μακριά από το εκάστοτε σπίτι των ομάδων του, ο Ζοσέ Μουρίνιο έβλεπε συχνά εφιάλτες όταν αντιμετώπιζε την Άστον Βίλα. Μετά από μόλις μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις στο «Villa Park», ο Πορτογάλος είχε σχεδόν συνειδητοποιήσει ότι η ματσάρα που εκτυλίχθηκε μπροστά του, θα έβρισκε ισόπαλη την Τότεναμ με τους Βίλατζερς την ευκαιρία να βρεθεί στο -1 από την Τσέλσι αναξιοποίητη και την κατάρα του εμπλουτισμένη. Ωστόσο, ένα λάθος του αντιπάλου, έδωσε την ευκαιρία στον Σον να σκοράρει και να δώσει ανάσα στους Σπερς. Οι Λονδρέζοι βρίσκουν επιθετικά τα πατήματά τους, δημιουργούν φάσεις, κάλυψαν το χαμένο έδαφος κι έχουν μπει δυνατά στη μάχη για την τετράδα. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν δύσκολα, μιας και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης, ο Σον τραυματίστηκε και θα χάσει τη σεζόν.

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στην αναμέτρηση με τη Λειψία για το Champions League, εκεί όπου θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Αλλωστε, στη φάση των ομίλων κατάφερε να περάσει ως 2η πίσω από την… απόλυτη Μπάγερν, έχοντας δυο ήττες, από τους Βαυαρούς. Η προηγούμενη φορά που η Τότεναμ υποδέχθηκε γερμανική ομάδα ήταν πριν λίγους μήνες και ήταν εφιαλτική, μιας και διασύρθηκε με 7-2 από τη Μπάγερν. Τρίτη διαδοχική πρόκριση για τους Λονδρέζους στη φάση των «16», όταν πριν από αυτό το σερί είχαν προκριθεί μόλις μια φορά (2010-11).

Με ηγέτες Βέρνερ, Φόρσμπεργκ η Λειψία

Εξαιρετική στη φάση των ομίλων η Λειψία, μιας και προκρίθηκε στους «16» ως 1η! Οι Γερμανοί μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λυών, κατάφεραν με τέσσερα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα να αφήσουν πίσω τους, τους Γάλλους, τη Μπενφίκα και τη Ζενίτ. Στη Bundesliga δεν έχει μπει όπως ήθελε στη νέα χρονιά, έχει πέσει από την κορυφή, ωστόσο η νίκη επί της Βέρντερ την διατήρησε σε απόσταση αναπνοής από τους Βαυαρούς. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λειψία, αλλά και η πρώτη του γερμανικού συλλόγου με ομάδα από την Αγγλία. Οι «Ταύροι» έφτασαν για πρώτη φορά σε νοκ άουτ ματς του Champions League. Eκτός της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ, η Βόλφσμπουργκ ήταν η τελευταία που είχε πετύχει κάτι ανάλογο.

Τότεναμ – Λειψία, οι αριθμοί

Η Τότεναμ δέχθηκε 14 γκολ στη φάση των ομίλων, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλη ομάδα σε αυτή τη φάση. Τα μισά τα δέχθηκε εντός από τη Μπάγερν.

Μόλις ένα από τα 21 παιχνίδια της Τότεναμ στη διοργάνωση έληξε ισόπαλο.

Η Λειψία έχασε τα δυο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της στη διοργάβωση, αλλά στις τέσσερις τελευταίες εξόδους έμεινε αήττητη, με 3 νίκες και μια ισοπαλία, σημειώνοντας και 10 γκολ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο την τελευταία φορά που πέρασε από αυτή τη φάση ήταν τη σεζόν 2013-14, όταν κι έφτασε με την Τσέλσι στα ημιτελικά.

Ο Σον έχει σκοράρει εννέα γκολ στις δέκα τελευταίες συμμετοχές του στο Champions League, όμως τραυματίστηκε και χάνει τη σεζόν.

O Bέρνερ με 6 γκολ και ο Φόρσμπεργκ με 5 έχουν περισσότερα από τα μισά γκολ της Λειψίας στη διοργάνωση (11 από τα 20).

Champions League: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; |21+

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X