Λειψία - Τότεναμ: Για τη... Special ανατροπή ο Μουρίνιο!

Λειψία – Τότεναμ: Για τη… Special ανατροπή ο Μουρίνιο!

Εναρξη: 22.00, 10/03/2020
Γήπεδο: Red Bull Arena, Λειψία

Η Λειψία έβαλε τις βάσεις πρόκρισης στο Λονδίνο, επικράτησε 1-0 της Τότεναμ και ο Νάγκελσμαν θέλει να γράψει τη δική του ιστορία. 

Η Λειψία έβαλε τις βάσεις!
Ο «μικρός Μουρίνιο» Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν είναι ακόμα στο επίπεδο του αυθεντικού Ζοσέ, ωστόσο το μέλλον του ανήκει. Στην πρώτη τους κόντρα στο Λονδίνο, ο προπονητής της Λειψίας έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Τότεναμ και οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαία νίκη (1-0), η οποία της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Χαρακτηριστικό είναι, πως οι Γερμανοί είχαν 13 τελικές προσπάθειες στο α’ μέρος. Το μεγάλο διπλό ακολούθησε η πεντάρα στη Σάλκε, αλλά και δυο ισοπαλίες, γεγονός που την έφερε… πίσω στη μάχη για τον τίτλο! Η Λειψία θέλει να εκματελλευθεί την έδρα της και να φτάσει σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Τα είχε καταφέρει και στο Europa League τη σεζόν 2017-2018, όταν και αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία γκολ της Λειψίας είναι από την άσπρη βούλα, και μόνο η Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2011-12 σημείωσε περισσότερα σε μια χρονιά (5) στο Champions League. Ο Νάγκελσμαν θέλει να γράψει τη δική του ιστορία στη διοργάνωση και να γίνει ο νεότερος τεχνικός που θα προκριθεί. Το ρεκόρ το έχει ο Ντεσάν με τη Μονακό (35 ετών και 147 ημερών). Ο Βέρνερ έβαλε τα θεμέλια πρόκρισης με το γκολ του στο Λονδίνο, φτάνοντας τα 7 γκολ εκτός έδρας. Αντίθετα, εντός δεν έχει σκοράρει σε έξι ματς, έχοντας 22 σουτ!

Το άσχημο σερί του Μουρίνιο

Οι τραυματισμοί λύγισαν την Τότεναμ, η οποία κινδυνεύει να χάσει τόσο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League όσο και τη μάχη για την τετράδα. Δεν έπεισε στο Λονδίνο, παρασύρθηκε από τον ρυθμό των Γερμανών, ηττήθηκε 1-0 και η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη. Αποκλεισμός – σοκ στο κύπελλο από τη Νόριτς, ενώ τα τρία διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα την έχουν φέρει στην 8η θέση. Χωρίς Κέιν και Σον έχει χάσει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην καριέρα του, ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέτρεψε μόλις μια φορά ζευγάρι όπου στο πρώτο ματς η ομάδα του έχασε στην έδρα της, με την Πόρτο κόντρα στον Παναθηναϊκό, το 2003 στο Κύπελλο UEFA. Στην ρεβάνς, θα ψάξει την δεύτερη «υπέρβαση» του σε πέντε απόπειρες. Η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη για τον Special One, αφού έχει επτά ήττες σε εννέα ταξίδια του στη Γερμανία (2 νίκες). Μάλιστα, το ποσοστό ηττών φτάνει το 30% στις συνολικές ήττες (2/23) στη διοργάνωση. Ο Πορτογάλος δεν έχει επίσης νίκη στα επτά τελευταία νοκ άουτ στο Champions League, με την τελευταία του επιτυχία να… χάνεται κόντρα στην Παρί το 2014 ως κόουτς της Τσέλσι!

Λειψία – Τότεναμ, οι αριθμοί

Η Τότεναμ δέχθηκε 14 γκολ στη φάση των ομίλων, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλη ομάδα σε αυτή τη φάση. Τα μισά τα δέχθηκε εντός από τη Μπάγερν.

Μόλις ένα από τα 22 παιχνίδια της Τότεναμ στη διοργάνωση έληξε ισόπαλο.

Η Λειψία έχασε τα δυο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση, αλλά στις πέντε τελευταίες εξόδους έμεινε αήττητη, με 4 νίκες και μια ισοπαλία, σημειώνοντας και 10 γκολ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο την τελευταία φορά που πέρασε από αυτή τη φάση ήταν τη σεζόν 2013-14, όταν κι έφτασε με την Τσέλσι στα ημιτελικά.

O Bέρνερ με 7 γκολ και ο Φόρσμπεργκ με 5 έχουν περισσότερα από τα μισά γκολ της Λειψίας στη διοργάνωση (12 από τα 21).

Οι Spurs έχασαν μόνο μια από τις πέντε επισκέψεις τους στη Γερμανία, έχοντας δυο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Η ήττα ήρθε φέτος από τη Μπάγερν (1-3).

Champions League: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; |21+

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X