Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Γιγαντομαχία» στον τελικό του FA Cup

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Γιγαντομαχία» στον τελικό του FA Cup

Στο ιστορικό Γουέμπλεϊ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του FA Cup, με τους «κόκκινους διαβόλους» να αναζητούν το 13ο τρόπαιο της ιστορίας τους. Αν το κατακτήσουν, θα πιάσουν την Αρσεναλ στον πίνακα με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Ελπίζει σε ανάκαμψη η Τσέλσι
Ο Εντέν Αζάρ πήρε στις πλάτες του την ομάδα του Λονδίνου στον ημιτελικό με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον. Ο Βέλγος δεν σκόραρε ωστόσο βοήθησε τους Ζιρού και Μοράτα να το πράξουν στη νίκη 2-0 επί των «Αγίων» στις 22 Απριλίου.

Η πορεία της Τσέλσι στο πρωτάθλημα δεν ήταν η επιθυμητή από πλευράς διοίκησης, η απώλεια της τέταρτης θέσης έφερε απογοήτευση και προβληματισμό. Το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε αναζητά να ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά με μία επιτυχία. Πέρυσι, έχασε το τρόπαιο στον τελικό από την Αρσεναλ (1-2).

«Για να στεφθούμε Κυπελλούχοι επιβάλλεται να έχουμε σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με εκείνη που δείξαμε στα δυο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες να κοντράρουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό» υποστήριξε ο Κόντε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο γκολκίπερ Κουρτουά ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο φετινό θεσμό, καθώς ο βασικός Καμπαγέρο δεν έπεισε με την παρουσία του στο ματς πρωταθλήματος με τη Χάντερσφιλντ. Στον αντίποδα, σίγουροι απόντες είναι οι τραυματίες αμυντικοί Νταβίντ Λουίζ, Παλμιέρι και Αμπαντου.

Επανάληψη σκηνικού ζητά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επιβλήθηκε της Τσέλσι (2-1) σε επίπεδο πρωταθλήματος τον περασμένο Φεβρουάριο, εντός έδρας, ευρισκόμενη αρχικά πίσω στο σκορ. Ο Ουίλιαν είχε βάλει σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, με τους Λουκάκου και Λίνγκαρντ να χαρίζουν τη νίκη στους «μπέμπηδες».

Στις 21 Απριλίου, η Μάντσεστερ απέδειξε ξανά ότι είναι εφτάψυχη, όταν αντιμετώπισε την Τότεναμ στην ημιτελική φάση του FA Cup. Ο Αλι βρήκε δίχτυα για τα «σπιρούνια», αλλά οι Σάντσες και Ερέρα σκόραραν και με τελικό σκορ 2-1, οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

«Αν δει κάποιος τα αποτελέσματα που φέραμε με τις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, τα περισσότερα ήταν θετικά για εμάς. Γι’ αυτό το λόγο ήμασταν αισιόδοξοι κόντρα στην Τότεναμ, έπρεπε να συνεχίσουμε σε ανάλογους ρυθμούς» υποστήριξε ο φορ Λουκάκου που δίνεται αμφίβολος ενόψει του τελικού.

Πέραν του Βέλγου άσου, δεδομένη είναι η απουσία του Μαρσιάλ εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Ημιτελικοί FA Cup:
Τσέλσι – Σαουθάμπτον          2-0 (Ζιρού, Μοράτα οι σκόρερ)
Μάντσεστερ Γ. – Τότεναμ     2-1 (Σάντσες, Ερέρα οι σκόρερ των γηπεδούχων)

Σχολιάστε

X