Ρομπέρ Πιρές: Μιλάει για όλους και για όλα (β' μέρος)

Ρομπέρ Πιρές: Μιλάει για όλους και για όλα (β’ μέρος)

Στο δεύτερο κομμάτι της αποκλειστικής συνέντευξης που μας παραχώρησε ευγενικά ο Ρομπέρ Πιρές μοιράζεται τις σκέψεις του για όλα τα «καυτά» θέματα της γαλλικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας.

 

Παρί Σεν Ζερμέν
-Ο Τόμας Τούχελ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Θεωρείς ότι είναι σωστή η επιλογή του Γερμανού;
Ο στόχος των Παριζιάνων είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και έπρεπε να συμφωνήσουν με έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας. Ο Τούχελ είναι σπουδαίος, με εξαιρετικό προφίλ και πιστεύω ότι θα είναι απόλυτα επιτυχημένος στην Παρί.

 

-Πιστεύεις ότι η Παρί Σεν Ζερμέν θα αναγκαστεί να πουλήσει είτε τον Νεϊμάρ είτε τον Εμπαπέ ώστε να
πληροί τις προϋποθέσεις του
Financial Fair Play;
Δεν πιστεύω ότι η Παρί θα πουλήσει τους δυο αυτούς σταρ. Παίκτες σαν τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ θέλουν όσο τίποτα το να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης. Από την άλλη, υπάρχει πίεση στον σύλλογο λόγω του Financial Fair Play, πρέπει να πωληθούν ορισμένοι παίκτες το καλοκαίρι και περιμένω ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ. Το αρνητικό είναι ότι κανένας από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες του συλλόγου δεν θέλει να αποχωρήσει. Αγωνίζονται σε μία ομάδα που εδρεύει σε μία φανταστική πόλη και διεκδικεί κάθε χρόνο τίτλους. Θα είναι πολύ δύσκολο να συναινέσουν τέτοιοι παίκτες στην πώλησή τους.

 

-Πιστεύεις ότι ο Νεϊμάρ θα φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο μέλλον;
Ναι, το πιστεύω. Ο Νεϊμάρ λατρεύει την ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν και πέρασε υπέροχες στιγμές με τη Μπαρσελόνα. Το προφίλ του ταιριάζει απόλυτα στο εν λόγω πρωτάθλημα. Η Παρί ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για τον Νεϊμάρ με απώτερο στόχο την στέψη της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αποκλείω το ενδεχόμενο η μετακίνηση του Νεϊμάρ να γίνει φέτος αλλά πιστεύω μπορεί να συμβεί αυτό τον επόμενο χρόνο.

 

-Υπάρχουν πιθανότητες κατάκτησης της Χρυσής Μπάλας από τον Νεϊμάρ όσο διάστημα αγωνίζεται για την Παρί Σεν Ζερμέν;
Υπάρχουν, ωστόσο η γαλλική Λιγκ 1 δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστική με την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ ή την ισπανική Λα Λίγκα. Ο Βραζιλιάνος καλείται να συνεχίσει να κατακτά τίτλους με την Παρί αλλά και να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα ώστε να του απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα.

 

-Εντυπωσιάστηκες από την πρώτη σεζόν του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν;
Ο Εμπαπέ ήταν υπό μεγάλη πίεση στον σύλλογο καθώς ξοδεύτηκε πολύ μεγάλο ποσό για την απόκτησή του. Ωστόσο, θεωρώ ότι τα πήγε πολύ καλά φέτος. Είναι αρκετά νέος, έχει μεγάλη ποιότητα και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σκόραρε πολλές φορές και περιμένω να σημειώσει περισσότερα γκολ του χρόνου. Είναι ήδη ένας εκ των κορυφαίων Γάλλων ποδοσφαιριστών αλλά και της εγχώριας λίγκας. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του ανήκει.

 

-Ο Μάρκο Βεράτι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο;
Ο Ιταλός δεν θα φύγει το φετινό καλοκαίρι. Είναι χαρούμενος στον σύλλογο και είναι σίγουρα μεταξύ των ποιοτικότερων παικτών του ρόστερ. Θα παραμείνει τουλάχιστον για μία σεζόν ακόμη κάτοικος Παρισιού.

 

-Η Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφέρεται για τον Γιαν Ομπλακ, με την πρόταση να φημολογείται ότι θα σπάσει όλα τα ταμεία. Ο Σλοβένος μπορεί να βοηθήσει τον σύλλογο;
Είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Παρί για τον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Θα είναι μία δαπανηρή μεταγραφή αλλά μιλάμε για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Παρί θα χρειαστεί να πουλήσει δυο με τρεις παίκτες της για να κατορθώσει να αποκτήσει τον Σλοβένο αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο. Είμαι της άποψης ότι αν ο Ομπλακ φορέσει τη φανέλα της Παρί, οι πιθανότητες κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ αυξάνονται σημαντικά.

 

Μαρσέιγ
-Η φετινή πορεία των Μασσαλών σε εξέπληξε;
Η Μαρσέιγ πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Θα ήταν ακόμη καλύτερη αν τερμάτιζε δεύτερη και κατακτούσε το Γιουρόπα Λιγκ. Από τον Ιανουάριο και έπειτα απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο, ο Ρούντι Γκαρσιά της χάρισε σταθερότητα. Ο εν λόγω προπονητής είναι αρκετά έμπειρος και η ομάδα του ήταν εντυπωσιακή φέτος.

 

-Θα ήθελα ένα σχόλιο για την παρουσία του Φλοριάν Τοβέν στη Μαρσέιγ.
Νομίζω ότι ο Φλοριάν αποτέλεσε εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα, προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου παίκτης από το ρόστερ της. Σκόραρε συχνά και απέκτησε ψυχολογία. Δεν τα πήγε καλά στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Νιούκαστλ, αλλά τώρα αποδίδει εξαιρετικά στη Μαρσέιγ. Στη Γαλλία είναι το σπίτι του, δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στα αγγλικά δεδομένα.

 

Λιγκ 1
-Ποιος παίκτης πρέπει να κατακτήσει το βραβείο του κορυφαίου του φετινού πρωταθλήματος;
Κατά την άποψή μου, ο Τοβέν ήταν ο κορυφαίος παίκτης φέτος. Εκανε τη διαφορά σε πολλά παιχνίδια της Μαρσέιγ, τα γκολ που σημείωσε ήταν καθοριστικά. Πιστεύω ότι η Παρί σκέφτεται έντονα την περίπτωση απόκτησή τους, ειδικά αν αποχωρήσει ο Ντι Μαρία.

 

-Ο Μέμφις Ντεπάι ήταν εντυπωσιακός φέτος στη Λυών. Πιστεύεις ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετανιώνει που τον πούλησε;
Ο Μέμφις είναι σπουδαίος παίκτες. Τα βρήκε σκούρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς σε άλλη χώρα, νέο σύλλογο, διαφορετική γλώσσα και περιβάλλον. Ειδικά, σε τόσο μικρή ηλικία. Τη δεδομένη στιγμή, ο Μέμφις δείχνει την αξία του στη Λυών. Εν κατακλείδι, ναι, θεωρώ ότι οι Αγγλοι θα μετανιώσουν για την πώληση του Ολλανδού.

 

-Πιστεύεις ότι ο Ντμίτρι Παγιέ αξίζει να επιστρέψει στην εθνική Γαλλίας;
Ο Ντμίτρι πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις από τον Ιανουάριο και έπειτα και ελπίζω όσα έκανε να του χαρίσουν μία θέση στην 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχει σκοράρει κατά καιρούς ορισμένα υπέροχα γκολ. Ξέρει να εκτελεί άψογα τις στημένες φάσεις και μπορεί να βοηθήσει αρκετά τους «τρικολόρ». Συνοπτικά, αν ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον επιλέξει, πιστεύω ότι θα του βρει τον κατάλληλο ρόλο στην ομάδα ώστε να βοηθηθούν όλοι.

 

-Πόσο πιθανή είναι η αποχώρηση του Τομά Λεμάρ από τη Μονακό το φετινό καλοκαίρι;
Ο Τομά θα αφήσει το Πριγκιπάτο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι χρειάζεται μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, επιθυμεί να αγωνιστεί σε άλλη χώρα και πρωτάθλημα. Η Αρσεναλ ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του επί ημερών του Αρσέν Βενγκέρ, δεν ξέρω αν ισχύει το ενδιαφέρον αυτό ακόμη. Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ ταιριάζει στο στιλ του άσου της Μονακό.

Σχολιάστε

X