Η μάχη για την 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ: μία στροφή πριν το φινάλε

Η μάχη για την 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ: μία στροφή πριν το φινάλε

Η αγωνία κορυφώνεται στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, με τις Λίβερπουλ και Τσέλσι να διεκδικούν την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Οι «μπλε» του Λονδίνου βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή δυο βαθμούς πίσω από τους «κόκκινους» του μεγάλου λιμανιού, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει με το μέρος της και τη διαφορά τερμάτων (+42 έναντι +27).

Η χαμένη ευκαιρία της Τσέλσι
Στο πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, η Τσέλσι ταξιδεύει στο Νιούκαστλ και ελπίζει σε νίκη δική της και απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ που υποδέχεται τη Μπράιτον ώστε να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επιβλήθηκε της Λίβερπουλ (1-0) την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη απέτυχε κόντρα στη Χάντερσφιλντ (1-1), σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση.

Ο αριστερός μπακ των «μπλε» Μάρκος Αλόνσο δεν μπορούσε να κρύψει τη λύπη του, δηλώνοντας τα εξής στο επίσημο σάιτ του συλλόγου: «Είμαστε απογοητευμένοι. Είχαμε την υπεροχή σε όλο το 90λεπτο, δεχόμενοι ένα γκολ από το πουθενά. Στη συνέχεια, ισοφαρίσαμε αλλά αποτύχαμε να φθάσουμε στην ανατροπή. Αξίζαμε τη νίκη. Κοιτάμε μπροστά, θα παραταχθούμε για τη νίκη στην έδρα της Νιούκαστλ και θα περιμένουμε τα καλά νέα από το Λίβερπουλ. Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, θα επικεντρωθούμε στον τελικό του Κυπέλλου, αυτοσκοπός είναι η κατάκτηση του τροπαίου βέβαια. Προς το παρόν, ελπίζουμε στην έκπληξη που μπορεί να κάνει η Μπράιτον για να κλέψουμε από τη Λίβερπουλ το εισιτήριο που οδηγεί στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ».

Να σημειωθεί ότι η Τσέλσι αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο 19 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος 2017-18 για τους «μπλε».

Σχολιάστε

X