Copa Africa: Αυτή η διοργάνωση δε... χάνεται! (Poll)

Copa Africa: Αυτή η διοργάνωση δε… χάνεται! (Poll)

Ο Γιούργκεν Κλοπ θεωρείται πως ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το Κόπα Άφρικα διότι έχανε ουσιαστικά τρεις παίκτες – κλειδιά του παρά τα άλλα προβλήματα που είχε η Λίβερπουλ και με ένα… φορτωμένο πρόγραμμα. Παρότι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει σηκώσει έντονες αντιδράσεις υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία αξίζει κανείς να δει τον θεσμό.

Κόπα Άφρικα, θεσμός γεμάτος αστέρια

Πρώτα και πέρα απ’ όλα είναι η ποιότητα των παικτών που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα του Καμερούν. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει κάθε λόγο να θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη αυτή τη στιγμή και θα δώσει τις μάχες του για την Αίγυπτο στη διοργάνωση. Επίσης αρκεί να δει κανείς το τι συμπαίκτες έχει στη Λίβερπουλ. Τον Μανέ της Σενεγάλης και τον Κεϊτά της Γουϊνέας, που επίσης μετέχουν στον θεσμό.  Φιναλίστ η Σενεγάλη τιμάται στο 2.87

Οι Μεντί, Μαχρέζ, Ομπαμεγιάνγκ, Παρτέι, Βιλφρίντ Ζαχά και Εντιντί είναι ένα ακόμα γκρουπ αστέρων από την Premier που λαμβάνουν μέρος στο Κόπα Άφρικα. Οι Χακίμι, Καλιντού Κουλιμπαλί, Ονανά και ο σκόρερ Αλέ μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Με τέτοια ποιότητα αστέρων ποιος δεν θα θέλει να δει τον θεσμό;

Τα Wonderkids του Κόπα Άφρικα

Είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να δουν σε δράση τα νέα και πολλά υποσχόμενα ταλέντα. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες με μεγάλη προοπτική όπως ο Μεχμπρί της Γιουνάιτεντ και ο Σαρ της Τότεναμ. Υπάρχει ο σταρ της Λειψίας, Μορίμπα. Ο νεαρός της Σίτι, Ισά Καμπορέ, επίσης είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Ο Έρικ Μπαγί επίσης είναι ένας αμυντικός που το 2015 είχε προσελκύσει τα βλέμματα των μεγάλων της Ευρώπης. Ο Μπαγί από τότε πήρε μεταγραφή σε Βιγιαρεάλ και Γιουνάιτεντ.

Κόπα Άφρικα, ο θεσμός με τα πιο πολλά φαβορί

Τα Euro έχουν μεγάλα φαβορί όπως η Ιταλία και η Γαλλία ενώ το Κόπα Αμέρικα ομάδες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή. Όμως στο Κόπα Άφρικα τα φαβορί είναι πιο πολλά. Μετά την κυριαρχία της Αιγύπτου σε τρία σερί τουρνουά από το 2006 στο 2010 καμία άλλη χώρα δεν έχει παραπάνω από μία νίκες.

Η Ζάμπια ήταν εκείνη που… σόκαρε την Ακτή Ελεφαντοστού το 2012 ενώ οι Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν και Αλγερία έχουν ένα τρόπαιο από τότε. Ένα μεγάλο φαβορί είναι η Σενεγάλη όμως υπάρχουν και οι Αλγερία, Αίγυπτος, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Μαρόκο, Νιγηρία και Γκάνα. Ξεκάθαρο και απόλυτο φαβορί δεν υπάρχει. . Να κατακτήσει το Copa Africa η Αίγυπτος προσφέρεται στο 8.00.

Πάθος, δύναμη και δίψα για διάκριση

Στη διάρκεια του πρώτου lockdown άπαντες ήθελαν να δουν οποιοδήποτε ματς. Το Κόπα Άφρικα έχει διαφορά σε σχέση με αυτήν την ατμόσφαιρα. Κάθε ματς βγάζει πάθος, διάθεση και εορταστικό κλίμα. Το 2019 σχεδόν 1 εκατ. φίλαθλοι είχαν δει τη διοργάνωση, όπου είχαν μπει πάνω από 100 γκολ. Ο συνδυασμός του πάθους φιλάθλων και παικτών και οι μεγάλοι αστέρες εγγυώνται ένα εξαιρετικό θέαμα. Η πρεμιέρα μας αποζημίωσε και η συνέχεια αναμένεται καλύτερη. Φιναλίστ το Καμερούν τιμάται στο 4.50

Ligue 1 και Premier League οι Λίγκες με τις περισσότερες παρουσίες

Με το Κόπα Άφρικα να επιστρέφει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είναι για εμάς καταστροφή αυτή την στιγμή να χάνουμε τρεις ποδοσφαιριστές. Το άλλο γεγονός που είναι αληθές, είναι ότι δεν βοηθάει του Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Δεν θα πουλήσουμε τον Σάντιο (Μανέ), τον Μοχάμεντ (Σαλάχ), τον Ναμπί (Κεϊτά), επειδή έχουν ένα τουρνουά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, φυσικά και όχι», δήλωσε έξαλλος ο Κλοπ, ο οποίος… έχασε ήδη τα 33 του τέρματα. Ο Σαλάχ (23 γκολ) και ο Μανέ (10) είναι ήδη με την Αίγυπτο και τη Σενεγάλη αντίστοιχα, όπως και ο Κεϊτά με τη Γουινέα. Στο 4.50 προσφέρεται να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Σαλάχ!

«Θα ρωτούσαν έναν Ευρωπαίο παίκτη αν πρέπει να πάει στο Euro; Eίναι ασέβεια. Φυσικά θα είμαι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι τιμή μου», τόνισε ο φορ του Αγιαξ, Αλέ και πρώτος σκόρερ (10 γκολ) στο Champions League.

Η Ligue 1, με 54 παίκτες, και η Premier League, με 31 ποδοσφαιριστές, είναι τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα που θα έχουν τους περισσότερους εκπροσώπους στο Καμερούν, πολύ μπροστά από τη Serie A (21), τη Bundesliga (12) και τη LaLiga (10). Η τρίτη είναι η Ligue 2 (27).

Η Ligue 1, με 54 παίκτες, και η Premier League, με 31 ποδοσφαιριστές, είναι τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα που θα έχουν τους περισσότερους εκπροσώπους στο Καμερούν, πολύ μπροστά από τη Serie A (21), τη Bundesliga (12) και τη LaLiga (10). Η τρίτη είναι η Ligue 2 (27). Η Μετς χάνει επτά παίκτες, η Σεντ Ετιέν, ο Ολυμπιακός και η Σταντάρ Λιέγης 5, ενώ Αρσεναλ, Λέστερ, Βιγιαρεάλ, Γουότφορντ, Ρεν, Ρεμς, Ναντ, Τρουά από 4 ποδοσφαιριστές!

Σχολιάστε

X