Οι επιθυμίες του Τσάβι για τη Μπαρτσελόνα των ονείρων του!

Οι επιθυμίες του Τσάβι για τη Μπαρτσελόνα των ονείρων του!

Στη Μασία, όπως λέει με καμάρι, έμαθε να σκέφτεται τι θα κάνει με την μπάλα, προτού καν φτάσει αυτή στα πόδια του. Χαρισματικό ποδοσφαιρικό μυαλό, άντεξε το βάρος της ταμπέλας του «διαδόχου» του Γκουαρδιόλα, χρειάστηκε να ξεπεράσει μεγάλη αμφισβήτηση (και όμως…) και έδρεψε τους καρπούς με μια μυθική καριέρα. Μέλος του «χρυσού τρίποδου» με Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, η φανέλα με το «6» της Μπαρτσελόνα αποτέλεσε το απόλυτο σύμβολο μιας ποδοσφαιρικής ιδέας που έχει ως απόλυτο επίκεντρο την μπάλα.

Ο Τσάβι ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα στην πιο δύσκολη στιγμή της στη νεότερη ιστορία της και τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμα ενθαρρυντικά. Εκτός τετράδας, αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα καλείται να ανακτήσει την χαμένη αυτοπεποίθηση των παικτών, να βελτιώσει την φυσική τους κατάσταση, να βρει τρόπο να βάλει τέλος στους διαδοχικούς τραυματισμούς, να ξαναδώσει στην Μπάρτσα το ποδοσφαιρικό DNA της. Πάνω απ’ όλα, όμως, καλείται να επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των «Cules», αλλά κι έναν τίτλο.

Η μάχη για τον πρώτο του τίτλο αρχίζει και εμπόδιο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Στόχος του να γίνει η κατάκτηση του Σούπερ Καπ η αρχή για την επιστροφή στην κορυφή. Με ποιους παίκτες όμως θα τα καταφέρει; Ο Λαπόρτα έδωσε τα κλειδιά στον Τσάβι, ώστε να εξασφαλίσει έναν ακόμα πιο σημαντικό «τίτλο»: Το πολλά υποσχόμενο μέλλον μιας ομάδας που ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Στο 3.70 να νικήσει η Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ. 

Οι επιθυμίες του Τσάβι για να εκτοξεύσει τη Μπαρτσελόνα!

Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ομάδα της Μπαρτσελόνα που οι υπηρεσίες τους δεν είναι πλέον τόσο σημαντικές στην ομάδα. Πρόκειται για παίκτες που δεν αποτελούν αξιόπιστες επιλογές ή απλά δεν ταιριάζουν στο σύστημα του Τσάβι και ο Ισπανός επιθυμεί να τους αποχωριστεί.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Κουτίνιο, Ουμτιτί, Ντε Γιονγκ, Λενγκλέ, Σέρχι Ρομπέρτο και Ντεμίρ. Αλλωστε, η αποχώρηση αυτών των παικτών όχι μόνο θα αποφέρει στη Μπαρτσελόνα μετρητά, αλλά θα μειώσει επίσης το τεράστιο μισθολογικό μπάτζετ. Η αρχή έγινε με τον Κουτίνιο, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άστον Βίλα.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι νεαροί παίκτες είναι αυτοί που κουβαλούν την Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν. Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί νέοι από τη διάσημη Masia έχουν εντυπωσιάσει και δείχνουν έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση. Γκάβι, Αμπντέ, Νίκο Γκονζάλες, Φεράν και Ιλίας Ακομάκ έλαμψαν με τις εμφανίσεις και τράβηξαν το ενδιαφέρον του Τσάβι. Προσθέτοντας σε αυτούς παίκτες όπως οι Φατί, Πέδρι, Μπαλντέ, είναι προφανές ότι η Μπαρτσελόνα έχει μια συναρπαστική γενιά πιθανών μελλοντικών σούπερ σταρ.

Ο Τσάβι πρέπει να συνεχίσει να δείχνει πίστη σε αυτούς τους παίκτες, ώστε να χτίσει πάνω τους μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αλλωστε, αυτό θα έσωζε τη Μπαρτσελόνα από το να ξοδεύει τρελά ποσά για να αποκτήσει παίκτες με μεταγραφή στο άμεσο μέλλον.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς, δεν είναι ο παίκτης των προηγούμενων ετών. Ο Ισπανός έχει δυσκολευτεί να αντεπεξέλθει στον ρυθμό των αντιπάλων και η εικόνα του αποτυπώνει τις χτυπητές αδυναμίες του.

Για πολλούς, ήρθε η ώρα ο Τσάβι να δώσει στον 33χρονο έναν μικρό ρόλο και να επιστρέψει τον Φρένκι ντε Γιονγκ στη φυσική του θέση που είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του με τον Άγιαξ και την Ολλανδία, ο Ολλανδός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική θωράκιση της άμυνας, ενώ εκτελούσε τον ρόλο ενός εξαιρετικού πλέι μέικερ.

Στην πραγματικότητα, ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν, δείχνοντας τις ικανότητές του με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κέντρο του γηπέδου. Τώρα είναι η ώρα για τον Τσάβι να απελευθερώσει τον 24χρονο. Ωστόσο, οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες…

Οι επιλογές της Μπαρτσελόνα στην καρδιά της άμυνας αφήνουν πολλά περιθώρια. Οι Λενγκλέ, Ουμτιτί δεν πείθουν και δεν είναι σε θέση να αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο της Μπάρτσα. Ο Αραούχο και ο Ζεράρ Πικέ είναι αξιοπρεπείς επιλογές, αλλά έχουν περιοριστεί λόγω τραυματισμών, ενώ ο Ερίκ Γκαρσία δεν έχει κολλήσει πλήρως με την ομάδα.

Ως εκ τούτου, ο Τσάβι θα χρειαστεί να προσθέσει έναν ή δύο αξιόπιστους σέντερ μπακ στην ομάδα για να σφίξει τα πράγματα στα μετόπισθεν. Το καλό είναι πως υπάρχουν πολλές επιλογές στη μεταγραφική αγορά που θα μπορούσαν να βελτιώσουν αμέσως την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Ντε Λιχτ, Λαπόρτ και Κουντέ βρίσκονται στη λίστα του κόουτς των Καταλανών.

Σίγουρα, η κατάσταση της Μπαρτσελόνα θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχε κάποιον να κάνει τη διαφορά στην αντίπαλη άμυνα. Γι’ αυτό ο Τσάβι πρέπει να κάνει τα πάντα για να φέρει στο Καμπ Νόου έναν πολύ παραγωγικό επιθετικό το συντομότερο δυνατό. Μοράτα για τώρα και Χάαλαντ για το καλοκαίρι. Ναι, ο Νορβηγός σταρ είναι η κορυφαία επιλογή των Μπλαουγκράνα για να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στην επίθεση. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς της Φιορεντίνα και ο Καμπράλ της Βασιλείας είναι οι άλλες καλές επιλογές που έχουν επίσης συνδεθεί με τον σύλλογο. Αλλωστε, ο Τσάβι δε θέλει μόνο έναν φορ…

Σχολιάστε

X