Τα χρυσά deals παικτών που... ξεθώριασαν!

Τα χρυσά deals παικτών που… ξεθώριασαν!

Ηταν… χρυσά deals, αλλά στην πορεία έχασαν το δρόμο προς την κορυφή, την αποθέωση. Παίκτες που είδαν τις ομάδες τους να σπάνε τα ταμεία για να τους αποκτήσουν και δεν κατάφεραν ποτέ να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Οι ακριβότερες μεταγραφές που δεν έπεισαν σχεδόν ποτέ με τις εμφανίσεις τους.

Φιλίπε Κουτίνιο

Η Μπαρτσελόνα… πανηγυρίζει για τον δανεισμό του Φιλίπε Κουτίνιο στην Άστον Βίλα, μιας και θα γλιτώσει χρήματα. Ο Βραζιλιάνος θέλει να ξαναβρεί τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο στην Αγγλία και γι αυτό το λόγο… χάρισε ένα 40% του συμβολαίου του στους Καταλανούς. Ο Κουτίνιο έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Μπαρτσελόνα (120 εκ. ευρώ + 30 σε μπόνους +10 που χάρισε ο παίκτης στη Λίβερπουλ) κι η 3η στα παγκόσμια χρονικά, μετά από εκείνες της Παρί Σεν Ζερμέν με τους Νεϊμάρ (222 εκ. ευρώ) και Κιλιάν Εμπαπέ (180 εκ. ευρώ). Παράλληλα, έγινε και η πιο ακριβή… αλλαγή! Με τους Καταλανούς αγωνίστηκε σε 106 ματς σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 25 γκολ, μοίρασε 14 ασίστ, όμως συνολικά είχε 6.228 λεπτά συμμετοχής.

Εντέν Αζάρ

Το καλοκαίρι του 2019 η μεταγραφή του προκάλεσε αίσθηση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανά 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες όταν ο Αζάρ παρουσιαζόταν διαρκώς με παραπανίσια κιλά, ωστόσο ο Βέλγος είχε ραντεβού και με την ατυχία. Μέχρι το καλοκαίρι ο  Αζάρ από τα 113 παιχνίδια που θα μπορούσε θεωρητικά τουλάχιστον να έχει δώσει με τη Ρεάλ είχε καταγράψει μόλις 43 συμμετοχές, ενώ σε επίπεδο σκοραρίσματος είχε μόλις 5 γκολ με τη λευκή φανελα. Τι άλλαξε με την έλευση του Αντσελότι; Τίποτα… Εχει αγωνιστεί σε 59 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με 5 γκολ, 10 ασίστ και συνολικά… 3.163 λεπτά συμμετοχής.

Γκάρεθ Μπέιλ

Όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ έπαιρνε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν για πολλούς ο κορυφαίος Βρετανός του κόσμου. Τα προβλήματα τραυματισμού δεν έπαψαν να τον ταλαιπωρούν ούτε στη Μαδρίτη. Οι μεγάλες στιγμές του Ουαλού είναι μετρημένες, με αποκορύφωμα τον τελικό Copa del Rey του 2014 με την απίθανη κούρσα που κατέληξε στο νικητήριο γκολ εις βάρος της Μπαρτσελόνα, το γκολ στην παράταση του τελικού Champions League της ίδιας χρονιάς που έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ εις βάρος της Ατλέτικο και τα δυο γκολ στον τελικό Champions League εις βάρος της Λίβερπουλ. Σε 8.5 χρόνια στους Μαδριλένους μετρά… 254 ματς, έχει 106 γκολ, 67 ασίστ και 18.119 λεπτά.

Στο 17.00 να κατακτήσει το Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης. 

Τα τελευταία χρόνια βλέπει τα ματς ανάμεσα σε πάγκο και εξέδρα, δε λύνει το συμβόλαιό του.  Ο Ουαλός επιθετικός έχει να αγωνιστεί εδώ και 149 ημέρες, ενώ αυτή τη σεζόν, ο 32χρονος σταρ έχει αγωνιστεί περισσότερο για την Ουαλία (232 λεπτά), παρά για τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι (193′). Ο μισθός του στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια καθαρά. Αυτό σημαίνει πως για κάθε ένα από τα λεπτά που έχει παίξει έως τώρα, ο Μπέιλ έχει βάλει στην τσέπη του 88.000 ευρώ!

Τζέιντον Σάντσο

Το καλοκαίρι έσκασε η βόμβα και η Γιουνάιτεντ δαπάνησε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ (85 εκατομμύρια μαζί με μπόνους) για να ολοκληρώσει ένα μεγάλο deal. Δυο χρόνια προσπαθούσε να τον αποκτήσει, όμως η Ντόρτμουντ απέρριπτε διαδοχικές προτάσεις. Τελικώς, το μπαμ έγινε, αλλά όχι και η… εκτόξευση του παίκτη με τα κόκκινα. Ο διεθνής εξτρέμ πήρε ευκαιρίες από τον Σόλσκιερ, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγάλει στο γήπεδο τις τεράστιες δυνατότητές του. Ο Σάντσο… άφησε στη Βεστφαλία τις εκρηκτικές του επελάσεις, τις ασίστ και τα γκολ, μιας και με τα κόκκινα έχει μόλις δυο γκολ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά 1236 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας έτσι μια από τις… ακριβότερες αλλαγές. Στο 2.75 να εξασφαλίσει θέση στην τετράδα η Μαν. Γιουνάιτεντ. 

Νικολάς Πεπέ

Τον Αύγουστο του 2019, η Άρσεναλ σε μια δύσκολη γι αυτήν περίοδο έκανε την υπέρβαση, έσπασε τα ταμεία της και απέκτησε από τη Λιλ τον Νικολάς Πεπέ. Ο Ιβοριανός επιθετικός έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της αγγλικής ομάδας, καθώς αποκτήθηκε αντί 80.000.000 ευρώ από τη Λιλ! Τα πρώτα δείγματα του Πεπέ ήταν εξαιρετικά, ωστόσο η συνέχεια δεν έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Αρτέτα. Ο Ιβοριανός δεν έχει πείσει, δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είχε εντάσεις με το τεχνικό τιμ και πολλοί τονίζουν πως ίσως βρεθεί στη μεταγραφική λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Σε αυτά τα 2.5 χρόνια έχει 101 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 26 γκολ, 20 ασίστ και μόλις 6417 λεπτά συμμετοχής. Στο 3.10 να εξασφαλίσει θέση στην τετράδα η Άρσεναλ. 

Σχολιάστε

X