Αρσεναλ - Νάπολι: Χωρίς νίκη στην Αγγλία οι Ιταλοί

Αρσεναλ – Νάπολι: Χωρίς νίκη στην Αγγλία οι Ιταλοί

Εναρξη: 22:00, 11/04/2019
Γήπεδο: Emirates Stadium (60.260), Λονδίνο

Η Αρσεναλ υποδέχεται τη Νάπολι στον πρώτο τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα.

Δέκα νίκες σε 15 ματς η Αρσεναλ
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πριν από μία πενταετία, στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Αρσεναλ νίκησε 2-0 στο Λονδίνο με γκολ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Η Νάπολι «απάντησε» με το ίδιο σκορ στην Ιταλία, με δύο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η Αρσεναλ έχει υποδεχθεί 15 φορές ιταλική ομάδα. Εχασε μόνο στις δύο από αυτές, ενώ νίκησε στις 10.

Στους δύο προηγούμενους γύρους έχασε στο πρώτο παιχνίδι της: 1-0 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και 3-1 από τη Ρεν. Και τις δύο φορές όμως νίκησε 3-0 στον επαναληπτικό, και έφτασε έτσι στα προημιτελικά.

Οι «κανονιέρηδες» είναι η μοναδική ομάδα από τις 8 που βρίσκονται στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, που ήταν και πέρσι στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Εχασε τον Δεκέμβριο στην Αγγλία η Νάπολι
Στους «32» η Νάπολι νίκησε δύο φορές τη Ζυρίχη (3-1 στην Ελβετία, 2-0 στην Ιταλία). Στους «16» επικράτησε 3-0 εντός έδρας της Σάλτσμπουργκ και έχασε 3-1 στον επαναληπτικό, σε αγώνα που προηγήθηκε όμως στο 14’, επομένως έπρεπε να δεχθεί πέντε γκολ για να αποκλειστεί.

Η ισοπαλία απουσιάζει από τις 9 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ (6 νίκες). Και οι τρεις ήττες της είχαν «Χ» ως αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Δεν νίκησε σε καμία από τις επτά έως τώρα παρουσίες της στην Αγγλία – έχασε στις πέντε από αυτές. Πιο πρόσφατη ήταν τον Δεκέμβριο για τη φάση των ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκε 1-0 από τη Λίβερπουλ με γκολ στο 34’.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Οι Παπασταθόπουλος (Αρσεναλ) και Καρνέζης (Νάπολι) είναι συμπαίκτες στην Εθνική Ελλάδας.
* Οι Μουστάφι (Αρσεναλ), Λένο (Αρσεναλ), Εζίλ (Αρσεναλ) και Γιουνές (Νάπολι) παίζουν στην εθνική Γερμανίας
* Οι Μονρεάλ (Αρσεναλ), Μπεγερίν (Αρσεναλ), Αλμπιόλ (Νάπολι) και Καγιεχόν (Νάπολι) είναι συμπαίκτες στην εθνική Ισπανίας.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στo Europa League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X