Μπέτις – Ολυμπιακός: Να κρατήσει αναμμένη τη… φωτιά!

Μπέτις – Ολυμπιακός: Να κρατήσει αναμμένη τη… φωτιά!

Εναρξη: 19:55, 29/11/2018
Γήπεδο: Benito Villamarin (33.334), Σεβίλλη

Μπέτις και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» το βράδυ της Πέμπτης (19:55) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ. Αμφότερες βρίσκονται ακόμα στο κόλπο πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με την Μπέτις σε περίπτωση νίκης να εξαργυρώνει και επίσημα το εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα, στη νίκη 2-1 επί του Ατρομήτου. Η Μπέτις πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι για τη La Liga, γνωρίζοντας την ήττα 2-1 από τη Βιγιαρεάλ στο «Θεράμικα». Η μείωση ήρθε στις καθυστερήσεις.

Διπλό ψυχολογίας!
Ως ένα από τα σπουδαιότερα διπλά της χρονιάς, μέχρι στιγμής, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό του Ολυμπιακού την Κυριακή το βράδυ στο Περιστέρι και τη νίκη με 2-1 κόντρα στον –έως τότε- αήττητο Ατρόμητο. Για το πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, για την εμφάνιση που πραγματοποίησε και για το πείσμα που έδειξε. Αν και έμεινε πίσω στο σκορ (43’), γύρισε «τούμπα» το ματς στην επανάληψη με τους Καμαρά (49’) και Βούκοβιτς (90’).

Είναι από τα λεγόμενα διπλά ψυχολογίας, αυτά που σε βάθος χρόνου λες «κρίνουν πολλά σε ένα πρωτάθλημα». Πάνω εκεί θέλει να χτίσει ο Ολυμπιακός, παραμένει στο -6 από την κορυφή, ενώ παίζεται ακόμα η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Χασάν (φορ), Χριστοδουλόπουλο (μεσοεπιθετικός), ωστόσο στα θετικά λογίζεται η επιστροφή του φορ Γκερέρο.

Με ισοπαλία στην Ισπανία κόντρα στην Μπέτις, οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε καθαρή νίκη κόντρα στη Μίλαν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων για να πάρουν την πρόκριση. Σε περίπτωση ήττας, όμως, στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», ο Ολυμπιακός στην 6η αγωνιστική κόντρα στους «ροσονέρι» θα επιδιώξουν να καλύψουν και διαφορά δύο τερμάτων από τη Μίλαν.

Χωρίς ήττα μέχρι τα Χριστούγενα!
Ακολουθούν τέσσερα σερί εντός έδρας παιχνίδια για την Μπέτις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, μετά η Ντουντελάνζ εκτός έδρας στην 6η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, για να πάει στις γιορτές των Χριστουγέννων μετά τις Εσπανιόλ (εκτός) και Εϊμπαρ (εντός). Επτά αναμετρήσεις, οι περισσότερες… βατές, στοχεύοντας μέχρι και στο απόλυτο! Την Κυριακή ηττήθηκε 2-1 από τη Βιγιαρεάλ, δίχως να πιάσει σπουδαία απόδοση, μειώνοντας στο φινάλε με τον Λο Σέλσο.

Προτού ρίξει το ενδιαφέρον στο ματς της Κυριακής κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Βιγιαμαρίν», σειρά έχει ο Ολυμπιακός. Γνωρίζει πως με νίκη «σφραγίζει» την πρόκριση. Ξέρει πολύ καλά, ότι με ήττα περιπλέκεται η κατάσταση και δεν περνάει απαραίτητα από το χέρι της η πρόκριση.

Ενόψει Πέμπτης, το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ο Βραζιλιάνος στόπερ, Σίντνεϊ, ο οποίος δίνεται αμφίβολος. Πάντως, όπως σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, έτσι και σε αυτό, ο Κίκε Σετιέν θα προβεί σε μικρό ροτέισον.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Το 0-0 της 1ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν και η πρώτη συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Χωρίς νίκη σε 15 επισκέψεις στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό (0-2-13), με την Μπέτις να φιλοξενεί για πρώτη φορά ελληνική ομάδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Γιουρόπα Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X