Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ενα βήμα από το τρόπαιο του Europa!

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ενα βήμα από το τρόπαιο του Europa!

Εναρξη: 22.00, 16/08/2020
Γήπεδο: RheinEnergieStadion (Köln)

Ωρα για ημιτελικό Europa League, ώρα για ντέρμπι! Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη και ο νικητής ένα βήμα από το τρόπαιο.

Με ιδρώτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να δυσκολεύτηκε αισθητά, όμως εξασφάλισε την θέση της στα ημιτελικά του θεσμού του Europa. Ομως από εδώ και πέρα η αποστολή της θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε στα 90 λεπτά του ματς με την Κοπεγχάγη να σκοράρει και να επιβληθεί της αντιπάλου της είχε να κάνει με το ότι υποτίμησε τους Δανούς αλλά και γενικότερα με τη νοοτροπία που είχε στο γήπεδο. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τη Σεβίλλη. Η ομάδα του Σόλσκιερ θα πρέπει να βελτιωθεί.

Η προηγούμενη μονομαχία με τη Σεβίλλη!
Οι επιδόσεις των Σεβιλιάνων στο Europa είναι γνωστές. Σε κάθε περίσταση και με κάθε δυνατότητα που τους δίνεται να φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά συνήθως κερδίζουν το τρόπαιο. Η Γιουνάιτεντ έχοντας αποκλειστεί από τη Σεβίλλη δύο χρόνια πριν στο Champions League ξέρει τους κινδύνους.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε κάνει λάθος στις τακτικές και τον χειρισμό του τότε και έτσι οι αναμετρήσεις για την φάση των 16 δεν τελείωσαν καλά για τη Μάντσεστερ. Μετά από το 0-0 στην Ισπανία ο τεχνικός της Γιουνάϊτεντ προσπάθησε να… μπλοκάρει τον Εντερ Μπανέγα, κομβικό δημιουργό της Σεβίλλης. Άφησε τον Πογκμπά και τον Μαρσιάλ και για το κέντρο προτίμησε τους Μάτιτς, Φελαϊνί και Λίνγκαρντ. Αυτή η προσεκτική και συντηρητική του προσέγγιση δεν απέδωσε με τη Σεβίλλη να νικά 2-1 στο Ολντ Τράφορντ με τον Μπανέγα να δημιουργεί 17 φάσεις και στα δύο ματς.

Το να περιοριστεί ο Αργεντίνος θα είναι μια κομβική εξέλιξη για την Γιουνάιτεντ για άλλη μία φορά. Η Μάντσεστερ από την άλλη έχει σε πολύ καλή φόρμα την γραμμή κρούσης της το τελευταίο διάστημα και κυρίως στο τρανζίσιον. Η ταχύτητα των τριών παικτών της στην επίθεση είναι ένα μεγάλο όπλο στις αντεπιθέσεις.

Ομάδα του Europa η Σεβίλλη
Η Σεβίλλη είναι η ομάδα που δίνει έμφαση στην κατοχή της μπάλας. Η Σεβίλλη με τη Γουλβς είχε 75% κατοχή στον προημιτελικό και κατά μέσο όρο 66.3% φέτος στην διοργάνωση. Την υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ο Μπανέγα είναι παίκτης – κλειδί και στο παιχνίδι με τη Γουλβς είχε 103 πάσες ενώ οι μέσοι των Άγγλων είχαν 40 όλοι μαζί.

Η Γιουνάιτεντ έχει στο ρόστερ της παίκτες που μπορούν να κάνουν μεγάλα ματς και να προσφέρουν πολλά. Ο Μαρσιάλ ήταν εντυπωσιακός με την Κοπεγχάγη και ο Μάρκους Ράσφορντ έχει πολύ καλά δείγματα φέτος στην διοργάνωση. Ο Μπρούνο Φερνάντες βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της Γιουνάιτεντ.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ είναι ένας ψυχρός… εκτελεστής και ο Πολ Πογκμπά είναι ο δημιουργός που μπορεί να ανοίξει αντίπαλες άμυνες.

Ωστόσο η Γιουνάιτεντ δεν χρειάζεται μόνο αυτήν την επιθετική της τριπλέτα. Και οι δύο αντίπαλοι πήραν τα ματς των προημιτελικών με 1-0 και υπάρχει το ενδεχόμενο και το μεταξύ τους παιχνίδι να μην έχει μεγάλο σκορ. Η Γιουνάιτεντ έχει κρατήσει το μηδέν σε οκτώ από τα έντεκα παιχνίδια της στη σεζόν φέτος. Η Σεβίλλη το έχει κάνει σε επτά από τους δέκα αγώνες της. Η Σεβίλλη από την άλλη έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στα τελευταία της οκτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και είναι αήττητη από τις αρχές Φλεβάρη. Επίσης ξέρει αυτήν την διοργάνωση καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X