Ολυμπιακός – Μίλαν: «Ερυθρόλευκη» υπέρβαση

Ολυμπιακός – Μίλαν: «Ερυθρόλευκη» υπέρβαση

Εναρξη: 22:00, 13/12/2018
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης (33.334)

Ολυμπιακός και Μίλαν διασταυρώνουν τα ξίφη τους 59 ολόκληρα χρόνια σε ελληνικό έδαφος, από τη σεζόν 1959-60 και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, οι δύο ομάδες μάχονται για το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης, όμως με διαφορά δύο (2-0 ή 3-1) ή και παραπάνω γκολ. Η Μίλαν ταξίδεψε στην Ελλάδα με το αβαντάζ των τριών πόντων διαφοράς, αλλά και το υπέρ της 3-1 στο Μιλάνο στην πρώτη τους συνάντηση. Μετά είναι στο χέρι της πως θα το διαχειριστεί.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Μίλαν προέρχονται από ισόπαλα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, με Ξάνθη (1-1) και Τορίνο (0-0) αντίστοιχα.

Με δύο ή τρία γκολ διαφορά
Αν γυρίσει το χρόνο πίσω, o Ολυμπιακός θα δει το κακό του τελευταίο 20λεπτο στο Μιλάνο, εκεί που μέχρι το 70’ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 κόντρα στη Μίλαν, γνωρίζοντας στο τέλος την ήττα με 3-1. Μπορεί επίσης να δει και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο «Βιγιαμαρίν» στα τέλη Νοεμβρίου, την αποτυχία να ισοφαρίσει την Μπέτις στην ήττα με 1-0 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση του χρόνου, ο Ολυμπιακός καλείται να φτάσει στη νίκη με δύο ή τρία γκολ διαφορά επί της Μίλαν για να παραμείνει στο Γιουρόπα Λιγκ και την άνοιξη του 2019. Δεν είναι εύκολο γεγονός, αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Εκεί στάθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης: «Πιστεύω στην ποιότητα μας και στην πρόκριση. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εγώ το πιστεύω. Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Αύριο βάση της στρατηγικής μας θέλουμε να παράγουμε ξανά πολλές φάσεις αλλά να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Αυτό θα κυνηγήσουν οι παίκτες μας αύριο».

Στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη εκτός έδρας, ισοφαρίζοντας στο 76’ με τον Βούκοβιτς, χάνοντας ξανά σωρεία ευκαιριών για το διπλό. Κόντρα στους «ροσονέρι», ο Πορτογάλος τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Χασάν (φορ) και Μάνο (φορ), ο ένας λόγω τραυματισμού, ο άλλος για το γεγονός ότι δεν είναι δηλωμένος στην Ευρώπη, με τον Ελληνα φορ να παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αμφίβολοι οι Χριστοδουλόπουλος (εξτρέμ) και Ναουέλ (εξτρέμ).

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Σα – Ελαμπντελαουΐ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκιλιέρμε, Καμαρά – Ποντένσε, Νάτχο, Φορτούνης – Γκερέιρο

Μπόλικα προβλήματα
Η αποτυχία να κερδίσει την Μπέτις στο Μιλάνο (1-2) και στην Ισπανία (1-1), την αναγκάζουν να ταξιδέψει στην Ελλάδα με το άγχος του αποκλεισμού. Πάντως, για να χάσει το εισιτήριο πρόκρισης πρέπει να ηττηθεί με δύο ή παραπάνω γκολ διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Με μπόλικα προβλήματα πορεύεται στα τελευταία επίσημα παιχνίδια και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ο Τζενάρο Γκατούζο στο πρόσφατο 0-0 με την Τορίνο στο «Σαν Σίρο» πραγματοποίησε μόλις μία αλλαγή, ενδεικτικό των ελάχιστων επιλογών του. Κακή στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα, αν και βελτιωμένη στην επανάληψη δεν έφτασε στο γκολ.

Οι «ροσονέρι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ρομανιόλι, ο οποίος θα επιστρέψει στο επόμενο ματς της ομάδας για το πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Μουζάκιο επέστρεψε στη διάθεση του Γκατούζο. Φυσικά, εκτός παραμένει ο τραυματίας Μποναβεντούρα. Ο φορ Ιγουαΐν αν και ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμό βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, ενώ θα πάρει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και φανέλα βασικού.

Πιθανή ενδεκάδα Μίλαν: Ρέινα – Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκες – Σούσο, Κιεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνολγου – Ιγουαΐν, Κουτρόνε

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Τρεις φορές έχουν συναντηθεί στην ιστορία τους Ολυμπιακός και Μίλαν, μόλις μία στον Πειραιά, τη σεζόν 1959-60 στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με 2-2. Στη ρεβάνς, ηττήθηκαν 3-1 από τους «ροσονέρι». Ενα σκορ που εμφανίστηκε πάλι στο Μιλάνο στις 4 Οκτωβρίου του 2018 στην 3η συνάντηση των δύο συλλόγων.

Τρεις νίκες σε 12 εντός έδρας ματς για τον Ολυμπιακό κόντρα σε ιταλική ομάδα. Δεν νίκησε ποτέ στο παρελθόν η Μίλαν στην Ελλάδα, με 4 ισοπαλίες και μία ήττα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Γιουρόπα Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X