ΠΑΟΚ - Europa League: Όμιλος με φαβορί την Τσέλσι

ΠΑΟΚ – Europa League: Όμιλος με φαβορί την Τσέλσι

Οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις είναι στη σέντρα και είναι η κατάλληλη ώρα να ρίξουμε μία ματιά και στο Europa League και δη στους ομίλους με ελληνικό ενδιαφέρον, με την παρουσία των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ξεκινάμε με την παρουσίαση των αντιπάλων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Τσέλσι
Ιδρυμένη το 1905 στο ομώνυμο, νοτιοδυτικό, προάστιο του Λονδίνου, από το 2003 και έπειτα ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπραμόβιτς. Έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας (1954–55, 2004–05, 2005–06, 2009–10, 2014–15, 2016–17) ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη συλλογή της βρίσκουμε ένα Champions League (2011-12), ένα Europa League (2012-13), ένα Σούπερ Καπ (1998) καθώς και δυο Κύπελλα Κυπελλούχων (1970-71, 1997-98).

Ο 59χρονος Μαουρίτσιο Σάρι είναι από το φετινό καλοκαίρι ο προπονητής της, που δουλεύει με ένα ρόστερ 13 διαφορετικών εθνικοτήτων. Εντυπωσιακή η εκκίνηση των «μπλε» στο νέο πρωτάθλημα της Premier League, με 5/5 νίκες, τελευταίο θύμα της υπήρξε η Κάρντιφ (4-1).

Βίντι
Η Βίντι αποκλείστηκε από την ΑΕΚ σε επίπεδο προκριματικών του Champions League και βρέθηκε πλέον στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Έχει ιδρυθεί το 1941 και στην πορεία των ετών η αλλαγή του ονόματός της ήταν συχνό φαινόμενο. Τα χρώματά της παρέμειναν σταθερά, όμως, είναι το μπλε και το κόκκινο. Εδρεύει στην πόλη Σεκεσφεχερβάρ που μεταφράζεται ως «άσπρο κάστρο» στα ελληνικά. Τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ είναι οι τίτλοι της. Το φετινό καλοκαίρι άλλαξε μία ακόμη φορά το όνομά της σε MOL Βίντι, με τη MOL (Magyar OLaj) να είναι ο βασικός χορηγός της και πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία, η δεύτερη μεγαλύτερη στις αγορές της κεντροανατολικής Ευρώπης.

Ο Μάρκο Νίκολιτς βρίσκεται από πέρσι στο τιμόνι των Ούγγρων και κατέκτησε μαζί τους το περσινό πρωτάθλημα. Ο 39χρονος Σέρβος είχε κατακτήσει πρόπερσι το νταμπλ στη χώρα του με την Παρτιζάν και επιθυμούσε μία ακόμη ευκαιρία στο εξωτερικό. Βλέπετε, το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2015-2016 εργάστηκε στη Σλοβενία και συγκεκριμένα στην ιστορική Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

ΜΠΑΤΕ
Η ΜΠΑΤΕ γνώρισε τον αποκλεισμό από την ολλανδική PSV (2-3, 0-3) στα προκριματικά του Champions League και »υποβιβάστηκε» στο Europa League. Η 14 φορές πρωταθλήτρια Λευκορωσίας έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να κάνει αισθητή την παρουσία της και εκτός συνόρων, με συμμετοχές στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ιδρύθηκε το 1973 για να διαλυθεί το 1984 και να επανέλθει το 1996 δριμύτερη. Το όνομά της είναι ακρώνυμο του Borisov Automobile and Tractor Electronics, μίας εταιρείας δηλαδή που κατασκευάζει ηλεκτρονικά είδη για μηχανοκίνητα οχήματα και που εδρεύει στο Μπορίσοφ.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της, Αλεξέι Μπάγκα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της τον περασμένο Ιούνιο. Μέχρι πρότινος, ο 37χρονος ήταν βοηθός προπονητή, αρχικά του Αλεξάνταρ Γερμακόβιτς και έπειτα του Ολέγκ Ντουλούμπ. Το ρόστερ απαρτίζεται από αρκετούς γηγενείς παίκτες αλλά και Σέρβους ενώ υπάρχουν και δυο γνώριμοι του ελληνικού κοινού. Πρόκειται για τον Κονγκολέζο εξτρέμ Μουκάμ (πρώην Αστέρα Τρίπολης) και τον φορ Σίγκνεβιτς (πρώην Πλατανιά).

Live στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Σχολιάστε

X