PSV Aϊντχόφεν: Με νεανικό και ποιοτικό ρόστερ

PSV Aϊντχόφεν: Με νεανικό και ποιοτικό ρόστερ

Η Αϊντχόφεν θα είναι, λοιπόν, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Europa League. Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ολλανδίας με πλούσια εμπειρία στην Ευρώπη, που φέτος βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά της.

Η φετινή πορεία της Αϊντχόφεν στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή πορεία της Αϊντχόφεν φέτος ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης, όπου σε μονούς αγώνες απέκλεισε κατά σειρά τις Μούρα (5-1) και Ρόζενμποργκ (2-0) για ν βρεθεί στους ομίλους. Εκεί, αντιμετώπισε ΠΑΟΚ, Ομόνοια και Γρανάδα και παρότι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με ήττα (2-1 εντός έδρας από την ισπανική ομάδα) και με συντριβή στη Θεσσαλονίκη (4-1) κατάφερε να κάνει την αντεπίθεση και να τερματίσει στην κορυφή με τρεις συνεχόμενες νίκες.

Μέσα σε αυτές ήταν και η απίθανη εντός έδρας ανατροπή επί του «Δικεφάλου του Βορρά» με 3-2 από 0-2. Αυτή η 1η θέση της δίνει και το «πλεονέκτημα έδρας» με τον Ολυμπιακό, καθώς το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και ο επαναληπτικός στην Ολλανδία.

Ο προπονητής

Ο Ρόγκερ Σμιντ μετά την περιπέτεια της Κίνας επέστρεψε στην Ευρώπη, υπογράφοντας στην Αϊντχόφεν τον περασμένο Μάρτιο μέχρι το 2022. Γνωστός για το πρέσινγκ των ομάδων του, είχε κάνει πολύ καλές σεζόν στους πάγκους των Ζάλτσμπουργκ (2012-14) και Λεβερκούζεν (2014-17).

Τώρα, έχει στα χέρια του ένα νεανικό ρόστερ, ενώ η δύσκολη κατάσταση από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία δεν τον έχει αφήσει να δουλέψει όπως θα ήθελε. Παρόλα αυτά, βλέπει την ομάδα του πολύ βελτιωμένη τον τελευταίο καιρό, με τους παίκτες να συνηθίζουν τη φιλοσοφία και την τακτική του. Αυτό φαίνεται και στο πρωτάθλημα, καθώς μετά από αρκετές δυσκολίες, βρίσκεται πλέον μόλις στο -3 από την κορυφή.

Το αστέρι

Το ρόστερ παρά τις καθιερωμένες πωλήσεις έχει ακόμα πολλή ποιότητα και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαιρετικές ακαδημίες και στη δεύτερη ομάδα, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος και αποτελεί ιδανικό «σκαλοπάτι» για τα μεγάλα της ταλέντα.

Ο παίκτης που ξεχωρίζει περισσότερο από το φετινό ρόστερ είναι ο 21χρονος Μάλεν, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Άγιαξ, μεταπίδησε εκείνες της Άρσεναλ, αλλά το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην πατρίδα του για να ενταχθεί στην Αϊντχόφεν, με προοπτική σύντομα να βρεθεί στην πρώτη ομάδα, όπως και έγινε.

Φέτος, ο νεαρός επιθετικός είναι εκπληκτικός, έχοντας 12 γκολ σε 18 εμφανίσεις με την PSV σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ όχι μόνο κλήθηκε στην εθνική Ολλανδίας, αλλά στα προκριματικά για το EURO πρόλαβε να πετύχει 2 γκολ σε 4 εμφανίσεις με τους Οράνιε.

Η έμπειρος Γκέτσε

Ο Μάριο Γκέτσε, που χάρισε με το γκολ του το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γεμανία το 2014, είδε το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ να μην ανανεώνεται το περασμένο καλοκαίρι. Δυσκολεύτηκε να βρει ομάδα, για μεγάλο διάστημα έκανε μόνος του προπονήσεις και στο τέλος ήρθε η πρόταση της Αϊντχόφεν, την οποία αποδέχθηκε. Και καμία από τις δύο πλευρές δεν το έχει μετανιώσει.

Σε ένα τόσο νεανικό ρόστερ, η δική του παρουσία, ακόμη και σε ηλικία 28 ετών, θεωρείται πολύ σημαντική. Είναι κάτι σαν… βετεράνος. Ο Γερμανός διεθνής δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής και μετράει 4 γκολ και 1 ασίστ σε 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη νέα του ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι νιώθει όλο και πιο άνετα.

Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό

Το πρώτο ματς στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ ο επαναληπτικός στην Ολλανδία μία εβδομάδα αργότερα. Ισχύει κανονικά το εκτός έδρας για την πρόκριση στους «16».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Europa League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X