Άρσεναλ – Τσέλσι: Ώρα τελικού!

Άρσεναλ – Τσέλσι: Ώρα τελικού!

Έναρξη: 19.30, 01/08/2020
Γήπεδο: Wembley, Λονδίνο

Αήττητη στο Wembley από το 1980 η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ είναι η πολυνίκης του θεσμού και όχι άδικα. Οι «κανονιέρηδες» έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στις 9 από τις 10 τελευταίες περιπτώσεις που βρέθηκαν στον τελικό, ενώ στο Wembley ηττήθηκαν για τελευταία φορά το 1980, όταν η Γουέστ Χαμ τους κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο. Η μοναδική τους ήττα σε αυτό το απίθανο σερί είχε έρθει το 2001, όταν η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 2-1, αλλά στο Millennium του Κάρντιφ.

Σε αυτό το σερί, μάλιστα, η Άρσεναλ αντιμετώπισε δύο φορές την Τσέλσι και την κέρδισε σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Αρχικά, το 2002 με 2-0 και στη συνέχεια το 2017 με 2-1, όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν βασικός στην ενδεκάδα των «μπλε» και έπαιξε για 90’. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν το Κύπελλο, που θα τους δώσει το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη, αλλά και για να πάρουν εκδίκηση για τη βαριά ήττα στο Μπακού την προηγούμενη σεζόν με 4-1 από την Τσέλσι στον τελικό του Europa League.

Η Τσέλσι θέλει να κλείσει με τρόπαιο τη σεζόν

Όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι πριν περίπου έναν χρόνο, οι «μπλε» πουλούσαν τον Αζάρ στην Ρεάλ και δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές λόγω της τιμωρίας της FIFA. Ο Άγγλος τεχνικός, όμως, τα πήγε περίφημα.

Όχι μόνο τερμάτισε στην πρώτη 4άδα, παίρνοντας την πρόκριση για το Chmapions League, αλλά ετοιμάζεται να κατακτήσει και το πρώτο του τρόπαιο στους πάγκους. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να σπάσει την κάκιστη παράδοση, που θέλει την Τσέλσι να κερδίσει μόλις 1 από τα 13 τελευταία παιχνίδια για το Κύπελλο επί της Άρσεναλ.

Αρτέτα vs Λάμπαρντ

Και οι δύο προπονητές έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τη δουλειά τους μέχρι τώρα στις δύο ομάδες του Λονδίνου. Τώρα, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, που έχουν κατακτήσει και ως παίκτες.

Αν τα καταφέρει ο Λάμπαρντ, θα γίνει ο πρώτος Άγγλος που κατακτά τρόπαιο με την Τσέλσι μετά τον Ντέιβ Σέξτον το 1971 (Κύπελλο Κυπελλούχων), ενώ αν τα καταφέρει ο Αρτέτα θα γίνει μόλις ο 2ος στην ιστορία της Άρσεναλ που το κάνει. Ο Ισπανός, μάλιστα, θα γίνει ο πρώτος που το σήκωσε ως αρχηγός.

Γράφει ιστορία ο Ζιρού

Ένα από τα πρόσωπα του τελικού θα είναι ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος ήταν να φύγει τον Ιανουάριο, η μεταγραφή του δεν προχώρησε και, πλέον, είναι ο επιθετικός που… ξελασπώνει την Τσέλσι. Τώρα, θέλει να γίνει μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Κυπέλλου, που σκοράρει στον τελικό και υπέρ και κατά της ίδιας ομάδας. Ο Ζιρού είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις στη νίκη της Άρσεναλ με 4-0 επί της Άστον Βίλα το 2015 και τώρα θέλει να οδηγήσει την Τσέλσι στη νίκη. Θα τα καταφέρει;

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Κύπελλο Αγγλίας με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X