Παρί Σεν Ζερμέν – Λυών: Το τελευταίο τρόπαιο

Παρί Σεν Ζερμέν – Λυών: Το τελευταίο τρόπαιο

Έναρξη: 22.10, 31/07/2020
Γήπεδο: Stade de France, Παρίσι

Ο τελευταίος τελικός του Λιγκ Καπ

Το ενδιαφέρον για το Λιγκ Καπ πέφτει σταθερά τα τελευταία χρόνια και η λίγκα αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή να μην συνεχιστεί. Έτσι, μετά το 1995 και τη δημιουργία του, αυτός θα είναι το τελευταίος ιστορικός τελικός, καθώς από την επόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει.

Χωρίς Εμπαπέ η Παρί

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Σεντ Ετιέν και την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Παρί θα επιχειρήσει να κατακτήσει ακόμη έναν τίτλο και, παράλληλα, να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για την επιστροφή του Champions League. Αυτά τα παιχνίδια, όμως, κρύβουν και παγίδες, όπως ήδη φάνηκε με τον τραυματισμό του Κιλιάν Εμπαπέ, που αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες.

«Δεν ξέρω άλλη ομάδα που να παίζει όπως η Λυών και αυτό έκανε πολύ δύσκολη την προετοιμασία μας. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείς για να την αντιμετωπίσεις», σχολίασε ο Τόμας Τούχελ, που δείχνει να έχει μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλου του.

Για την Ευρώπη η Λυών

Η Λυών παραμένει χωρίς επίσημο ματς από τον περασμένο Μάρτιο και έχει διπλό στόχο στον τελικό: από τη μία να κατακτήσει το τρόπαιο, ώστε να μην μείνει εκτός Ευρώπης και να παίξει στο Europa League την επόμενη σεζόν και από την άλλη να προετοιμαστεί για το δικό της μεγάλο ματς για το Champions League απέναντι στην Γιουβέντους, έχοντας κερδίσει με 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση.

Για τους «λιονέ» επιστρέφουν μετά τους σοβαρούς τους τραυματισμούς οι Ντεπάι και Ρεϊνέ-Αντελαΐντ, όμως ο Ρούντι Γκαρσία δεν ξέρει τι να περιμένει. «Προετοιμαζόμαστε για δύο παιχνίδια εδώ και δύο μήνες. Αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Θα πρέπει να δούμε πώς θα τα πάμε από πλευράς ρυθμούς και αποθεραπείας ανάμεσα σε αυτά τα ματς», σχολίασε ο Γάλλος τεχνικός, που θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στον πρώτο τίτλο μετά το 2012 (τελευταίος τελικός το 2014).

Όσο για την απουσία του Εμπαπέ; «Αν δεν υπάρχει ο Εμπαμπέ, υπάρχει ο Νεϊμάρ. Αν δεν υπάρχει ο Νεϊμάρ, υπάρχει ο Ικάρντι. Αν δεν υπάρχει ο Ικάρντι, υπάρχει ο Ντι Μαρία. Η Παρί έχει τόσους ποιοτικούς παίκτες, που μία απουσία δεν είναι ικανή να την αποδυναμώσει», δήλωσε ο Γκαρσία.

Εντυπωσιακή παράδοση για την Παρί

Η Παρί έχει εξελιχθεί σε… μηχανή των τίτλων τα τελευταία χρόνια, έχοντας ξεφύγει κατά πολύ από τους αντιπάλους της. Αυτός θα είναι ο 6ος τελικός για τους Παριζιάνους στο Λιγκ Καπ τα 7 τελευταία χρόνια και στην ιστορία τους έχουν ηττηθεί μόλις 1 φορά. Μάλιστα, έχουν κερδίσει τα 3 από τα 4 τρόπαια στη διοργάνωση με τουλάχιστον 3 γκολ διαφορά στον τελικό. Η Λυών από την άλλη έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ μόλις μία φορά στην ιστορία της το μακρινό 2001, ενώ σε ματς Κυπέλλου (και στις 2 διοργανώσεις στη Γαλλία) έχει ηττηθεί από την Παρί και στα 4 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

Βροχή τα γκολ

Στα δύο τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια το θέαμα ήταν πραγματικά πλούσιο. Για το Κύπελλο η Παρί σκόρπισε εκτός έδρας την Λυών με 5-1, ενώ για το πρωτάθλημα την κέρδισε στο Παρίσι με 4-2. Στα 3 ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση οι «λιονέ» είδαμε κατά μέσο όρο 4,33 τέρματα, ενώ αντίστοιχα στα παιχνίδια των Παριζιάνων 5! Μάλιστα, η ομάδα του Τούχελ έχει σκοράρει σε όλα αυτά τα παιχνίδια στα πρώτα 30’.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Λιγκ Καπ Γαλλίας με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X