Η Σκωτία στη σέντρα!

Η Σκωτία στη σέντρα!

Η σεζόν 2019-20 στη Σκωτία διακόπηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19, οπότε η νέα ξεκινάει πολύ νωρίς. Τα φαβορί παραμένουν τα ίδια, η Νταντί Γιουνάιτεντ επέστρεψε με προσδοκίες, αλλά και προβλήματα, ενώ η μάχη για την Ευρώπη αναμένεται να είναι σκληρή και φέτος.

Σέλτικ

Η απόλυτη κυρίαρχος των τελευταίων ετών, κατέκτησε το 9ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει εκεί. Βέβαια, η σεζόν ξεκινάει με προβλήματα για τον Λένον, που δεν έχει προλάβει να αντικαταστήσει όλους τους παίκτες που έφυγαν. Η νέα ομάδα του Μπάρκα, που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, θα προσπαθήσει να καλύψει όλα τα κενά για να μην χάσει την κορυφή από την Ρέιντζερς. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει κάνει απίθανο ιστορικό ρεκόρ με 10 τίτλους στη σειρά. Διαθέτει ακόμα το ποιοτικότερο ρόστερ στην κατηγορία.

Πέρυσι: 1η

Ρέιντζερς

Πέρυσι, κάποια στιγμή ήταν μέχρι και το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όμως η κατάρρευση στο τέλος έφερε ξανά τη 2η θέση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βελτίωση με τον Τζέραρντ στον πάγκο είναι εμφανής, κάτι που φάνηκε και στην Ευρώπη, όμως δεν είναι τα μεγάλα παιχνίδια εκείνα που προκαλούν ανησυχία. Το πρωτάθλημα χάθηκε σε ματς όπως εκείνα με αντιπάλους τις Χάμιλτον και Κιλμάνροκ. Το πρόβλημα τώρα είναι ο Μορέλος, καθώς ο κορυφαίος της σκόρερ έχει ζητήσει να φύγει, έχοντας υποπέσει σε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα τους τελευταίους μήνες. Θα πρέπει να βρει τα γκολ του και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Και φέτος, ξεκινάει ως αουτσάιντερ στη μάχη της κορυφής.

Πέρυσι: 2η

Μάδεργουελ

Συνεχίζει να κάνει την υπέρβαση εκεί που κανένας δεν την πιστεύει. Ούτε οι ίδιοι της οι οπαδοί, που δεν γεμίζουν ποτέ το στάδιο. Το γεγονός ότι έχει το μικρότερο μπάτζετ από τις ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή και ότι ποντάρει τα πάντα στις ακαδημίες της δείχνει πόσο επιτυχημένο είναι το πρότζεκτ. Με την ίδια φιλοσοφία συνεχίζει και φέτος. Ο ηγέτης της άμυνας, Ντέιβιντ Τέρνμπουλ, είδε την μεταγραφή του στη Σέλτικ να χαλάει στα ιατρικά για ένα πρόβλημα στο γόνατο και έχει το κίνητρο να κάνει ακόμη μία εξαιρετική σεζόν. Αν τα καταφέρει, τότε θα μπορεί να ελπίζει σε νέα επιτυχία, έστω κι αν αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα η 3η θέση.

Πέρυσι: 3η

Αμπερντίν

Η περσινή σεζόν αποδείχθηκε πιο δύσκολη απ’ ότι περίμενε και κατά καιρούς δεν μπόρεσε να παίξει ανάλογα με την ποιότητά της, έχοντας πολλές ισοπαλίες. Η επιστροφή του Τζόνι Χέις από τη Σέλτικ αποτελεί αναβάθμιση τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, ενώ διαθέτει και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς της κατηγορίας στο πρόσωπο του Σαμ Κόσγκροβ. Οι προτάσεις δεν λείπουν, όμως, για τον 23χρονο επιθετικό και κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει. Αν τα καταφέρει, μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη πορεία και στην κατάκτηση της 3ης θέσης. Αν έρθει κάτι καλύτερο, θα πρόκειται για πολύ μεγάλη υπέρβαση.

Πέρυσι: 4η

Λίβινγκστον

Εκανε εντυπωσιακή σεζόν πέρυσι, ποντάροντας στο σύνολο και την έδρα της. Έτσι, αναμένεται να επηρεαστεί από την απουσία οπαδών στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας την ελπίδα να μπορέσει να τους δει στο γήπεδο σύντομα. Η άλλη σημαντική παράμετρος ήταν τα γκολ του Λίντον Ντάικς, που έχει λάβει αρκετές προτάσεις. Θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει, όμως υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα έχει αυτή τη στιγμή το μυαλό του 100% εκεί που πρέπει… Δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία.

Πέρυσι: 5η

Σεντ Τζόνστον

Ποτέ δεν μπορείς να την ξεγράψεις. Άλλαξε προπονητή τον Ιούνιο, δίνοντας τα ηνία στον Κάλουμ Ντέιβιντσον, που αντικατέστησε τον Ράιτ, στην πρώτη μεγάλη δουλειά στην καριέρα του. Η διοίκηση, όμως, έχει φήμη για τις σωστές προσλήψεις στον πάγκο, οπότε υπάρχει αισιοδοξία ότι ο 44χρονος τεχνικός θα τα καταφέρει. Κάνει μόνιμα την υπέρβαση τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο πάνω μισό της βαθμολογίας. Με τις ίδιες προσδοκίες ξεκινάει και τη φετινή σεζόν.

Πέρυσι: 6η

Χιμπέρνιαν

Δεν ξεκίνησε καλά πέρυσι τη σεζόν και αυτό πλήρωσε στο τέλος. Κατάφερε να βρει ρυθμό στη συνέχεια, όμως δεν πρόλαβε να πάρει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Είδε αρκετούς παίκτες να αποχωρούν, όμως φαίνεται να έχει ήδη καλύψει τα περισσότερα κενά και θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρώτη 4άδα. Αρκεί να μάθει από τα λάθη της πέρυσι τέτοιο καιρό. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα μπορέσει να κρατήσει τον Μάρτιν Μπόιλ, καθώς ο 27χρονος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πέρυσι: 7η

Κιλμάνροκ

Η περσινή σεζόν σώθηκε χάρη στην αλλαγή προπονητή και φέτος ήταν από τις πιο δραστήριες ομάδες στην αγορά. Ο τεχνικός Ντάιερ μονιμοποιήθηκε στον πάγκο, υπογράφοντας συμβόλαιο τον Ιούνιο και δείχνει ικανός να την οδηγήσει σε καλύτερες θέσεις στη βαθμολογία. Βγήκε ενισχυμένη και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει ακόμη πιο άνετα την παραμονή. Και γιατί όχι; Να κάνει την υπέρβαση και να κοιτάξει ψηλότερα.

Πέρυσι: 8η

Σεντ Μίρεν

Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν το προπονητικό επιτελείο χρειάστηκε να μπει σε καραντίνα, καθώς βρέθηκαν 7 θετικά κρούσματα. Αυτή, όμως, δεν κράτησε και πολύ, καθώς στη δεύτερη εξέταση τα 6 αποδείχθηκε ότι ήταν αρνητικά. Αυτό, πάντως, στάθηκε αρκετό για να βάλει εμπόδια λίγες μέρες πριν τη σέντρα, όμως δεν αναμένεται να προκαλέσει άλλα προβλήματα. Έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους, καθώς θέλει να τερματίσει στην πρώτη 6άδα. Η λογική λέει, όμως, ότι δύσκολα θα τα καταφέρει. Θα ποντάρει στη σταθερότητα στον πάγκο.

Πέρυσι: 9η

Ρος Κάουντι

Εδειξε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα της πέρυσι και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή. Έδωσε μάχη, πάντως, να βρει τη σταθερότητα χωρίς αποτέλεσμα και φέτος ο στόχος δεν έχει αλλάξει παρά μόνο το επίπεδο δυσκολίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχει φέρει η πανδημία. Ελπίζει ότι δείξει το ίδιο μαχητικό πνεύμα και φέτος.

Πέρυσι: 10η

Χάμιλτον

Πάντα βρίσκει τρόπο να επιβιώνει. Το ίδιο έκανε και πέρυσι, εξασφαλίζοντας για 7η συνεχόμενη σεζόν την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία. Παράλληλα, κάθε καλοκαίρι ξεκινάει ανάμεσα στα αουτσάιντερ και πάντα διαψεύδει τις προσδοκίες. Από αυτή την αφετηρία θα ξεκινήσει και φέτος, με τις συνθήκες να είναι χειρότερες σε σχέση με πριν ένα χρόνο. Ούτε λίγο ούτε πολύ 15 παίκτες αποχώρησαν και μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει μόλις 4. Θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την υπέρβαση φέτος. Ειδικά, αν δεν καλύψει άμεσα τα κενά που έχουν προκύψει.

Πέρυσι: 11η

Νταντί Γιουνάιτεντ

Κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία χάρη στα γκολ του Λόρενς Σάνκλαντ, που μαζί με τον Νίκι Κλαρκ έκαναν όλη τη διαφορά πέρυσι. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι τέτοια που δεν την έχει αφήσει να το χαρεί. Λόγω του κορωνοϊού τα γήπεδα παραμένουν χωρίς οπαδούς, τα χρήματα έχουν μειωθεί πολύ και το μπάτζετ θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της πρώτης κατηγορίας. Αυτό οδήγησε στην αποχώρηση του τεχνικού Νίλσον, που προτίμησε να αναλάβει την πιο ιστορική Χαρτς, έστω και στη δεύτερη κατηγορία… Τον αντικατέστησε ο Μίκι Μέλον. Στόχος, φυσικά, θα είναι η παραμονή, όμως η φανέλα είναι βαριά και η υπέρβαση δεν θα αποτελέσει τόσο μεγάλη έκπληξη.

Πέρυσι: 1η (στην Championship)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο (01/08)

Αμπερντίν – Ρέιντζερς (14:30)
Ναντί Γιουνάιτεντ – Σεντ Τζόνστον (17:00)
Χιμπέρνιαν – Κιλμάνροκ (17:00)
Σεντ Μίρεν – Λίβινγκστον (17:00)

Κυριακή (02/08)

Σέλτικ – Χάμιλτον (18:30)

Δευτέρα (03/08)

Ρος Κάουντι – Μάδεργουελ (21:45)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Premiership της Σκωτίας με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X