Football Manager 2022: Γιατί το ποδόσφαιρο κυλά στις φλέβες σου...

Football Manager 2022: Γιατί το ποδόσφαιρο κυλά στις φλέβες σου…

Αισθάνεσαι προπονητής από τον καναπέ σου; Πιστεύεις πως η τακτική σου μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται μια ομάδα; Είσαι σίγουρος πως η ομιλία σου θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες; Αν όλες οι ομάδες σου κλείνουν την πόρτα, το Football Manager είναι εκεί για να σε υποδεχθεί, να σου δώσει την ευκαιρία να εκτοξεύσεις ένα σύλλογο. Δεν παίζεις Football Manager. Δουλεύεις. Σκληρά. Αγχώνεσαι, ζορίζεσαι, πανηγυρίζεις, απογοητεύεσαι.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και για τις επόμενες δυο δεκαετίες, το Football Manager συνεχίζει να κυλά στις φλέβες των ποδοσφαιρόφιλων. Ο υπολογιστής γίνεται ένα με σένα, το βλέμμα είναι καρφωμένο στην οθόνη, αλλά το μυαλό τρέχει σε μεταγραφές, πρόγραμμα, προπονήσεις, αγώνες. Μπαίνεις στη θέση του Πεπ, του Κλοπ, του Τούχελ, του Ζιντάν, παλεύεις για το όνειρο, την καταξίωση, δίνεις μάχες για να κάνεις το απίθανο, πιθανό. Γιατί στον κόσμο του  Football Manager δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Υπάρχεις εσύ και ο χρόνος!

Οι πρώτες εκδόσεις του Manager προσπαθούσαν να είναι απλές, αλλά όχι απλοϊκές. Ένα παιχνίδι βγαλμένο από την ποδοσφαιρική ζωή της Αγγλίας. Αλλωστε, τον μεγαλύτερο βαθμό ρεαλισμού τον αγγίζουν τα πρωταθλήματα του Νησιού σε απόδοση μέσα στο παιχνίδι. Ναι, η ευκολία με την οποία έβγαινε μια σεζόν στο Manager είναι η ίδια με την οποία μπορείς σήμερα να παρακολουθήσεις ολόκληρη σεζόν μιας σειράς που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Μπορεί το ίντερνετ να ήταν σε “εμβρυακό” στάδιο, όμως ο όγκος πληροφοριών που είχε το παιχνίδι ήταν μεγάλος. Σου έφτιαχνε τη διάθεση, σε έβαζε στο «κόλπο» να ψάξεις παίκτες που… αγνοούσες την ύπαρξή τους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Στο Football Manager πρέπει: να βελτιώνεις το staff, να κάνεις φιλικά προετοιμασίας, να τσεκάρεις τους ελεύθερους, να δίνεις ισορροπημένες εντολές και να μιλάς με ειλικρίνεια στους παίκτες. Μην ξεχνάς την προπόνηση, δώσε βάρος στα στημένα. Αν θέλεις να αλλάξεις σελίδα στην καριέρα σου, μην είσαι πνεύμα αντιλογίας. Μην αρκείσαι να βλέπεις τα παιχνίδια μόνο από τα ”Key” στιγμιότυπα, παρακολούθησε τον αντίπαλο, κάνε λίγες μεταγραφές κι αν θες τίτλο… παίξε 3-4-1-2! Φυσικά και η επιλογή είναι δική σου, εσύ είσαι ο manager!

Το  FM 2022 ήρθε με αλλαγές σε διάφορα επίπεδα και η ομάδα ανάπτυξης θέλει να εστιάσει ιδιαίτερα σε αυτά. Νέα εργαλεία, νέα δεδομένα, αλλά και εγγύηση για την απόλυτη εμπειρία που θα ζήσεις.

Ο τίτλος θα προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα προπονήσεων που θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε επίπεδο στους παίκτες και την τακτική σας κι έτσι να πιάσετε τους στόχους που σας βάζει η διοίκηση της ομάδας, αλλά και οι οπαδοί.

Απίθανες ιστορίες του Football Manager

Football manager, ένα από τα παιχνίδια που δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τα αντιμετωπίσεις με μέτρο. Πόσες χιλιάδες ώρες έχεις… αφιερώσει από τη ζωή σου στην προσπάθεια να πάρεις Champions League με μια ομάδα που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα έφτανε ούτε στους ομίλους του Conference League. Nαι, είναι ένα «χόμπι» που περιγράφει καλύτερα την ενασχόληση των εκατομμυρίων… managers σε όλο τον κόσμο.

Ώρες ολόκληρες μπροστά στον υπολογιστή, οι φανατικοί του Football Manager έχουν καμαρώσει τις ομάδες τους να σηκώνουν κούπες, να πετυχαίνουν σπουδαίες νίκες, να χάνουν με γκολ στις καθυστερήσεις, ακόμα και να υποβιβάζονται.

Στο τέλος όμως, αυτό που μένει είναι η χαρά που σου προσφέρει το Manager: Σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις προπονητής, είναι το όνειρο κάθε φιλάθλου.

Αμέτρητες ιστορίες… τρέλας, αγωνίας, αγάπης, ενθουσιασμού. Η επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένα παιχνίδι στην ψυχολογία και την συμπεριφορά των παικτών του όμως, πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσει τα όρια προκαλώντας τρελά γεγονότα και όχι μόνο…

Ποιος θα ξεχάσει την ιστορία του νεαρού ΜακΛις, γιο του Σκωτσέζου τεχνικού Αλεξ. Ναι, είχε προτείνει στον πατέρα του για τη Ρέιντζερς τον 14χρονο Λιονέλ Μέσι! Ο μπαμπάς Άλεξ δεν τον πίστεψε ποτέ, χαμογέλασε και δεν έβαλε ποτέ στη λίστα του τον Αργεντινό! Τρία χρόνια αργότερα όταν έγινε πρόταση δανεισμού στη Μπαρτσελόνα, το «Όχι» ήταν τόσο εκκωφαντικό που ακούστηκε μέχρι τη Γλασκώβη.

Ο κόσμος αγάπησε τις μικρές ομάδες μέσα από το Manager. Ολλανδοί έγιναν φίλοι της Γουόκινγκ και η ερασιτεχνική ομάδα έγινε γνωστή χάρη στο παιχνίδι. Αυτό το save τους έγινε εμμονή σε τέτοιο βαθμό που θέλησαν να επισκεφτούν το γήπεδο της και φυσικά «κόλλησαν» μαζί της.

Αλλοι άλλαξαν τη ζωή τους… Ο Κρις Ντάρουεν αποφάσισε για τον επόμενο προορισμό του χάρη στο παιχνίδι. Πήρε δύο ομάδες στο Football Manager κι όποια ανέβαινε πρώτη κατηγορία θα μετακόμιζε στην πόλη της. Που βρίσκεται; Στην Τορεβιέχα! Αγάπησε την ομάδα, ζει κι εργάζεται εκεί, μιας και όταν έμαθαν την ιστορία του, του έδωσαν θέση εμπορικού διευθυντή!

Μπορεί για κάποιους να είναι «μονάχα ένα παιχνίδι», όμως για κάποιους άλλους είναι πολλά παραπάνω. Κι όμως, υπάρχουν στην πραγματικότητα άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσληφθεί ως διευθυντές ομάδας παρουσιάζοντας στο βιογραφικό τους μόνο τα στατιστικά και τις ικανότητες τους από το Football Manager. Ναι, είναι αλήθεια και συνέβη το 2013 στο Αζερμπαϊτζάν. Τότε, ο  Vugar Huseynzade έγινε ένας από τους μικρότερους (σε ηλικία) Managers στην ιστορία για την FC Baku έχοντας στα χέρια του ως προϋπηρεσία ήταν μια δεκαετία στο Football Manager.

Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί στην Premier League με νέα ειδικά στοιχήματα!

Κανείς δεν θα ξεχάσει τον Τσιγκάλκο!

Μαξίμ Τσιγκάλκο, ο μεγαλύτερος θρύλος του Football Manager. Το μεγαλύτερο μυστήριο, η κορυφαία αποκάλυψη. Ο άγνωστος Λευκορώσος που έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη. Η πρώτη μεταγραφή στο Manager. Ελάχιστα χρήματα, δεκάδες γκολ. Ο σταρ του παιχνιδιού, άσημος όμως στην πραγματικότητα. Ποιος θα ξεχάσει τον Φρέντι Αντού, τον Το Μαδέιρα, τον Σαμούρα, τον Νικιφορένκο και τον Ταρίμπο Ουέστ που σου έπαιρναν τα ματς για πλάκα.. Το κοινό του παιχνιδιού συνεχώς απαιτούσε το ροκάνισμα της απόστασης ανάμεσα στην πραγματικότητα και το παιχνίδι και αυτός ήταν και ο στόχος των ανθρώπων της εταιρίας.

Τα 15 Top wonderkids του 2022

Τις τελευταίες δύο σεζόν, οι οπαδοί του Football Manager είδαν μερικά από τα αγαπημένα τους wonderkids, όπως ο Eντουάρντο Καμαβινγκά να κάνουν το τεράστιο άλμα κι από τη Ρεν να πηγαίνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι, οι παλιοί κορυφαίοι μεταγραφικοί στόχοι γίνονται μη διαθέσιμοι, ωστόσο εμφανίζονται νέοι.

Είναι η γοητεία του FM να ανακαλύπτεις τα σούπερ ταλέντα πριν βάλουν την υπογραφή τους σε μεγάλες ομάδες στην πραγματική τους ζωή.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο στόχος είναι μια νέα λίστα με παίκτες που είναι σχετικά φθηνοί και καταλήγουν να αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο. Ποια είναι τα 15 κορυφαία Wonderkids του 2022;

Όνομα Ομάδα Ηλικία Θέση
Kaiky Σάντος 17 Στόπερ
Valentin Barco Μπόκα Τζούνιορς 16 Αριστερό μπακ
Lorenzo Lucca Πίζα 20 Επιθετικός
Ransford-Yeboah Konigsdorffer Ντιναμό Δρέσδης 19 Επιθετικός
Jaminton Campaz Γκρέμιο 21 Εξτρέμ
Wisdom Amey Μπολόνια 15 Αμυντικός
Vanderson Γκρέμιο 20 Δεξιός μπακ
Abdulkadir Omur Τράμπζονσπορ 22 Εξτρέμ
Patrick de Paula Παλμέιρας 21 Μέσος
Josha Vagnoman Αμβούργο 20 Δ/Α μπακ
Oumar Solet Ζάλτσμπουργκ 21 Αμυντικός
Maarten Vandevoordt Γκενκ 21 Γκολκίπερ
Nicolas Seiwald Ζάλτσμπουργκ 20 Μέσος
Diogo Costa Πόρτο 21 Γκολκίπερ
Luca Netz Γκλάντμπαχ 18 Αριστερός μπακ

Σχολιάστε

X