Μιλγουόκι Μπακς: Ο Αντετοκούνμπο απέναντι στο... χειρότερο σερί!

Μιλγουόκι Μπακς: Ο Αντετοκούνμπο απέναντι στο… χειρότερο σερί!

H υπεράσπιση του τίτλου για τους Μπακς δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς! Νέα ήττα, αυτή τη φορά από τους Ουίζαρντς και οι πρωταθλητές του ΝΒΑ είδαν να χάνουν το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα στα έξι τελευταία ματς. Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να έγινε ο δεύτερος πασέρ στην ιστορία των Μπακς, φτάνοντας τις 2.691 ασίστ, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν είναι πειστική. Με ρεκόρ 4-6 στο ξεκίνημα της σεζόν, τα «Ελάφια» αναζητούν την επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών.

Στα λόγια του Γιάννη αποτυπώνεται και ο προβληματισμός για το κακό ξεκίνημα «Δόξα τω Θεώ, κερδίσαμε ένα παιχνίδι! Ανησυχούσα! Φοβόμουν πως κάναμε tanking για να επιλέξουμε το Νο.1 του NBA Draft» σχολίαζε ο σταρ των «Ελαφιών» μετά την τελευταία νίκη κόντρα στους Πίστονς πριν μια εβδομάδα περίπου…

Τι συμβαίνει με τους Πρωταθλητές; Οι Μπακς με το… καλημέρα της σεζόν πληγώθηκαν από τραυματισμούς και τη δεδομένη χρονική στιγμή προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι πάνω από το νερό μέχρι να επιστρέψουν στο rotation βασικοί παίκτες.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η ήττα στην Ουάσιγκτον ήταν μόνο ο πρώτος αγώνας ενός ταξιδιού πέντε αγώνων που περιλαμβάνει στάσεις στη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και την Ατλάντα. Δύσκολοι σταθμοί που ίσως κάνουν το ρεκόρ χειρότερο. Κι όμως το +23 κόντρα στους Νετς στη φετινή πρεμιέρα στο Fiserv Forum έβγαζε έναν αέρα αισιοδοξίας. Οι Μπακς με τα δαχτυλίδια στα δάχτυλα έμοιαζαν εκθαμβωτικοί, ανίκητοι, κάτι όμως που διαψεύστηκε άμεσα. Η αιτία;

  • Ο Μπρουκ Λόπεζ πονάει στην πλάτη και μαζί του… πονάει όλη η ομάδα, η οποία έχει από τις χειρότερες συγκομιδές σε ριμπάουντ.
  • Ο Χόλιντεϊ πρόλαβε να παίξει μόλις τρία ματς, όμως ο τραυματισμός στον αστράγαλο αποδείχθηκε σοβαρό εμπόδιο για να συνεχίσει να είναι στα πλάνα της ομάδας.
  • Ο Κρις Μίντλετον… άντεξε έξι ματς, αφού ο κορονοϊός τον «έβαλε» σε καραντίνα.
  • Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, συνεχίζει την ανάρρωση από την επέμβαση στον αστράγαλο. Συνολικά, η προβλεπόμενη αρχική πεντάδα των Μπακς δεν έχει παίξει ούτε λεπτό μαζί.

Αν εξαιρέσουμε τον ΝτιΒιντσέντζο, δεδομένης της αναμενόμενης απουσίας του, η τετράδα των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λόπεζ, Χόλιντεϊ και Μίντλετον αγωνίστηκαν μαζί έξι λεπτά τη φετινή σεζόν. Πριν την έναρξη της χρονιάς τα μηνύματα δεν ήταν τα πιο αισιόδοξα. Ο Μπόμπι Πόρτις τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο χάνοτας ολόκληρη την προετοιμασία. Μόλις στο ματς με την Ουάσιγκτον ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, όπου μέτρησε 13 πόντους και 13 ριμπάουντ. Οτζελέγιε και Χουντ είχαν επίσης προβλήματα στη γάμπα και το γόνατο αντίστοιχα.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έδωσε χρόνο σε παίκτες που δε φανταζόταν πως θα τους χρησιμοποιούσε τόσο, όπως τους Ρόμπινσον, Μαμουκελασβίλι. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο διπλασίασε τον αριθμό που αγώνων που ξεκίνησε βασικός στο ΝΒΑ από πέντε σε δέκα αυτή τη σεζόν.  Να κατακτήσουν και φέτος οι Μπακς το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ προσφέρεται στο 8.50.

O αντίκτυπος της απουσίας του Λόπεζ

Πόντοι αντιπάλων στη ρακέτα Αμυντικά ριμπάουντ των Μπακς Επιθετικά ριμπάουντ των Μπακς
Με Λόπεζ (2020-21) 43.1 (3rd) 75.5 (4th) 26.9 (13th)
Χωρίς Λόπεζ (2021-22) 46.7 (17th) 72.0 (21st) 23.0 (27th)

Οι Μπακς δεν είναι καν στη μέση της βαθμολογίας (10η στην Ανατολή). Έχουν τη 17η καλύτερη επίθεση και τη… 19η καλύτερη άμυνα. Χωρίς τον Λόπεζ, τα «Ελάφια» αναγκάζονται να παίξουν με τον Αντετοκούνμπο ως σέντερ. Το ποσοστό λεπτών του Γιάννη σε αυτή τη θέση αυξήθηκε από 12% την περασμένη σεζόν σε 75% στα δέκα φετινά ματς. Η άμυνα του Μιλγουόκι υποφέρει και οι αιτίες είναι δυο. Η απουσία του Λόπεζ, κάτω από τη ρακέτα, αλλά και του Αντετοκούνμπο από αμυντικούς ρόλους – κλειδιά.

Η απώλεια του πρώτου οδήγησε τις αντίπαλες ομάδες να αυξάνουν τη συχνότητα παρουσίας στη ρακέτα, ενώ ο Γιάννης βλέπει αντιπάλους να κάνουν πάρτι χωρίς την άμυνά του «Σήμερα συνειδητοποίησα πως… σιχαίνομαι να παίζω σε αυτή τη θέση (σέντερ)! Ποτέ άλλοτε δεν εκτίμησα τον Μπρουκ όσο απόψε. Σε παρακαλώ, γύρνα πίσω σύντομα» σχολίαζε με γλαφυρό τρόπο ο Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη επί των Πίστονς.

Μήπως ήρθε η ώρα για πανικό; Οχι, γιατί αυτή η ομάδα δεν μπορεί να πιεστεί μετά το περσινό απίθανο κατόρθωμα. Οι Μπακς έχουν 30 αγώνες μέχρι την Πρωτοχρονιά, όπου θα βρεθούμε κοντά στα μισά της σεζόν.

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Αναμφίβολα, τα «Ελάφια» έθεσαν ως στόχο στο ξεκίνημα της σεζόν ρεκόρ αρκετά υψηλότερο του 50%, αλλά με δεδομένο το ξεκίνημά τους και τη διαχείριση του υλικού ως τώρα, θα πρέπει να συμβιβαστούν με ένα οριακά θετικό ρεκόρ, ειδικά αν συνυπολογιστεί πως ο Γιάννης παίζει αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο γόνατο. Μιλώντας για τον Αντετοκούνμπο, δεν είναι τίποτα λιγότερο από θεαματικός. Με μέσο όρο 27,3 πόντους, 11,1 ριμπάουντ, 6 ασίστ και πάνω από ένα κλέψιμο και μπλοκ συνεχίζει να παραμένει στη μάχη για την ανάδειξη του MVP.

Bέβαια, ο Ελληνας σταρ θα πρέπει να μη σηκώνει τόσο έντονα το βάρος της ομάδας, κάτι που μπορεί να τον επιβαρύνει αρκετά πριν η ομάδα φτάσει σε κομβικό σημείο. Να αναδειχθεί MVP στην κανονική σεζόν ο Αντετοκούνμπο τιμάται στο 6.50.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι Μπακς παίζουν 16 από τα 26 παιχνίδια στο Fiserv Forum, ένα πρόγραμμα ιδανικό για… εκτόξευση! Απλώς πρέπει να προσπαθήσουν να επιβιώσουν μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο δύσκολος Νοέμβριος των Μπακς και η… αρχή με Σίξερς

Δυο στάσεις… φωτιά σε ισάριθμες ημέρες. Το Μιλγουόκι δεν επιθυμεί να συνεχίσει το κάκιστο σερί, ένα από τα χειρότερα από τη στιγμή που ο Αντετοκούνμπο πήρε ρόλο ηγέτη. Ωστόστο, απέναντί του θα βρει την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ανατολής, τη Φιλαδέλφεια που έχει ρεκόρ 8-2, αλλά τους Νικς, οι οποίοι με 6-4 δείχνουν έτοιμοι για την υπέρβαση τη φετινή σεζόν

Ο σταρ των Σίξερς, Μπεν Σίμονς εδώ και καιρό επικαλείται την… πνευματική ανετοιμότητά του, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να αναζητεί βοήθεια από ειδικούς. Το αποτέλεσμα πάντως μόνο… απογοητευτικό δεν είναι. Οι Σίξερς αποτελούν την πιο εύστοχη ομάδα της λίγκας με 49.3% εντός πεδιάς. Επιπλέον, είναι η τέταρτη ομάδα της λίστας στη διαφορά με την οποία κερδίζουν τα ματς τους. Βρίσκονται στο 8.1 κατά μέσο όρο, με τους πρώτους Χιτ να είναι στο +16.7.

Εξαιρετική δουλειά κάνουν και στα μπλοκ, όπου με 6.5 ανά ματς, τους συναντάμε στη 2η θέση της λίστας. Εξαιρετική περιφερειακή άμυνα, δυνατή ομάδα και μέσα στη ρακέτα, όπου οι μπλοκερ αναλαμβάνουν δράση, με τους Εμπίντ και Ντράμοντ να σκορπίζουν… τρόμο.

  • 9/11 Φιλαδέλφεια – Μιλγουόκι
  • 10/11 Νικς – Μιλγουόκι
  • 12/11 Μπόστον Σέλτικς – Μιλγουόκι
  • 14/11 Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι
  • 17/11 Μιλγουόκι – Λ.Α Λέικερς
  • 19/11 Μιλγουόκι – Οκλαχόμα
  • 20/11 Μιλγουόκι – Ορλάντο Μάτζικ
  • 22/11 Μιλγουόκι – Ορλάντο Μάτζικ
  • 24/11 Μιλγουόκι – Ντιτρόιτ Πίστονς
  • 26/11 Ντένβερ Νάγκετς – Μιλγουόκι
  • 28/11 Ιντιάνα – Μιλγουόκι

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπενθύμισε πως: «Έχουμε ακόμα 72 αγώνες για να γίνουμε καλύτεροι».

 

Σχολιάστε

X