Γκάρεθ Μπέιλ: Δύσκολες μέρες για τον σταρ της Βασίλισσας!

Γκάρεθ Μπέιλ: Δύσκολες μέρες για τον σταρ της Βασίλισσας!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ απέτυχε ξανά να σκοράρει κι έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα. Τι πρέπει να κάνει για να μείνει στη Ρεάλ; Θα επιστρέψει στην Premier League;

Ο πιο πετυχημένος Άγγλος παίκτης της εποχής του, βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Και πως να μην συμβαίνει αυτό όταν δεν σκόραρε ούτε στο Clasico με την Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου, όπου έγινε αλλαγή στο 61′ κάτω από αποδοκιμασίες και γκρίνια από την εξέδρα. Ορισμένοι τον χειροκρότησαν, αλλά δεν ήταν το πιο μεγάλο ποσοστό των φιλάθλων. Ο Μπέιλ έχει να σκοράρει εντός έδρας με τη Ρεάλ από τον Σεπτέμβριο με την Ρόμα! Κάτι που για την ποιότητά του και την αξία του είναι πρωτοφανές. Φέτος έχει 13 γκολ σε 32 ματς με το πιο πρόσφατο το πέναλτί του απέναντι στην Λεβάντε. Για έναν παίκτη σαν τον Ουαλό είναι πολύ άσχημο να είναι σαν ανεπιθύμητος στην Μαδρίτη και να υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι μες στην ομάδα που θα ήθελαν να αποχωρήσει.

Στους επαγγελματίες παίκτες είναι πολύ συγκεκριμένα τα προσόντα που τους κατατάσσουν στην ελίτ κατηγορία. Δεν είναι μόνο η σωματοδομή, η φυσική τους κατάσταση και οι αντοχές του αλλά και τα ατομικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους και η συμβολή τους στο παιχνίδι της ομάδας τους. Πάντα θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο ανθρώπινος παράγοντας όσο καλά και εάν έχει δουλέψει ένας παίκτης.

Για παράδειγμα τα χαρίσματα του Αλγερινού διεθνούς άσου της Σίτι, Ριάντ Μαχρέζ, που με το γκολ του με την Μπόρνμουθ κράτησε στην πρώτη θέση την ομάδα του. Τα αγωνιστικά του χαρίσματα και χαρακτηριστικά συνδυάζονται με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που βγάζει στο γήπεδο. Υπάρχει ακόμα και ονομασία για την κίνηση του Μαχρέζ από τα πλάγια προς την περιοχή είτε για να απειλήσει είτε για να σκοράρει. Ένας ακραίος επιθετικός με το δικό του ξεχωριστό στιλ και την ποιότητά του.

Για τους παίκτες όμως υπάρχει η επίδραση των συστημάτων. Το πως λειτουργούν τακτικά μέσα σε αυτά. Το πως προσαρμόζονται και το πως τα επηρεάζουν ή επηρεάζονται. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ικανού και ποιοτικού παίκτη που έχει χάσει τον… δρόμο του και δεν μπορεί να προσαρμοστεί πια στις τακτικές και τα σχήματα της ομάδας του. O Άγγλος δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο στο Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-3 στο Κόπα Ντελ Ρέι. Δεν έκανε την διαφορά ούτε και στην ήττα με 1-0 από τη μισητή αντίπαλο των Μαδριλένων στο πρωτάθλημα στο Clasico που ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 61′ από τον Ασένσιο.

Ο Μπέιλ γίνεται 30 το καλοκαίρι. Στη Ρεάλ ο Βινίσιους Τζούνιορ του έχει πάρει την θέση. Ο Ουαλός είναι στο σημείο όπου πρέπει να κάνει ένα νέο και καλό ξεκίνημα και φυσικά αυτό δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να το βρει στη Ρεάλ.

Ο Μπέιλ όμως στη Ρεάλ έχει περάσει το πιο μεγάλο μέρος της καριέρας του και έχει βάλει και σημαντικά γκολ. Έχει πάρει τέσσερα μετάλλια του Champions League και θεωρεί την Μαδρίτη σπίτι του. Οι επιτυχίες του μέσα από τη Ρεάλ τον έχουν κάνει τον πιο πετυχημένο Άγγλο όλων των εποχών παίζοντας εκτός του Νησιού.

Παράλληλα είναι από τους πιο πλούσιους Άγγλους σταρ των σπορ. Ο Μπέιλ είχε αρπάξει την ευκαιρία και το 2016 είχε κλείσει με συμβόλαιο έξι ετών αξίας 150 εκατομμυρίων. Με αυτό το ποσό έγινε τότε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης. Κάθε καλοκαίρι η ίδια ερώτηση γίνεται αλλά υπάρχει ο αντίλογος: γιατί ο Γκάρεθ να θέλει να φύγει από την Μαδρίτη;

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ως ερώτημα το γιατί όχι; Γιατί να μην θέλει να φύγει πλέον. Ακόμα και τα media στην Ισπανία δεν τον αντιμετωπίζουν καλά ενώ αναφέρεται πως από αρκετούς από τους συμπαίκτες του θεωρείται ως ξένο σώμα και ως ένας παίκτης που δεν θέλει να είναι ενταγμένος στο πνεύμα της ομάδας. Ο Κουρτουά τον αποκαλεί γκολφερ λόγω της εμμονής και του πάθους του με το γκολφ. Έχει μάλιστα δικό του χώρο και γήπεδο στο σπίτι του.

Ο Μπέιλ μπορεί να μην είναι το ίδιο καλός με το ποδοσφαιρικό του παρελθόν αλλά παραμένει ένας σούπερ σταρ του αθλήματος. Ο Ουαλός άσος έχει κάνει και εξαιρετικά ματς με τη Ρεάλ ενώ το γκολ του στον περσινό τελικό του Champions League ακόμα μνημονεύεται.

Υπήρχε και κόσμος που δεν αντέδρασε τόσο θετικά λόγω της προδιάθεσής του απέναντι στον Μπέιλ. Ο άσος της Ρεάλ πάντως παραμένει ίσως ο κορυφαίος παίκτης της μίας επαφής για το γκολ. Όμως υπάρχουν και βραδιές που είναι σαν να μην υπάρχει στο γήπεδο. Ένας ποδοσφαιριστής με τόσα χαρίσματα αλλά που μπορεί να έχει την μία μία σούπερ βραδιά και την άλλη μία κάκιστη απόδοση.

Τι θα μπορούσε να ισχύσει λοιπόν για τον Μπέιλ; Σε ένα ιδανικό κόσμο με τα τωρινά δεδομένα θα του γινόταν μία γενναία μείωση αποδοχών και θα γύριζε στην Τότεναμ όπου θα προσπαθούσε να ξαναφτιάξει το ποδοσφαιρικό του image, την καριέρα του και να πρωταγωνιστήσει ξανά. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν θα συμβεί.

Ο 29χρονος αυτήν την στιγμή εξακολουθεί να δείχνει αποπροσανατολισμένος ποδοσφαιρικά και μακριά από την χαρά του παιχνιδιού αλλά και την δυνατότητα να προσφέρει αυτά που μπορεί ο ίδιος και θέλει η Ρεάλ. Στην δεδομένη στιγμή εφόσον ο Μπέιλ θέλει να μείνει στη Βασίλισσα θα πρέπει να κάνει μία δυναμική επιστροφή και να δείξει εκ νέου την ποιότητά του αλλά μαζί και με προσωπικότητα στο γήπεδο και το μέταλλο του νικητή που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη LaLiga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X